• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

betul tu kita makan pasir le jawabnya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weiii.. apa dah jadi ngan Youtube... Gmail... Aku hangin satu badan pon ada neh.... masalah Stemex ke ... Jangan iklan je berkobar2... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weiii.. apa dah jadi ngan Youtube... Gmail... Aku hangin satu badan pon ada neh.... masalah Stemex ke ... Jangan iklan je berkobar2... mad.gif

ak search smalam ok jek... xde masalah kot2 line kat tempat ko yang ade masalah x.. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weiii.. apa dah jadi ngan Youtube... Gmail... Aku hangin satu badan pon ada neh.... masalah Stemex ke ... Jangan iklan je berkobar2... :angry:

Cuba ko format balik komputer ko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weiii.. apa dah jadi ngan Youtube... Gmail... Aku hangin satu badan pon ada neh.... masalah Stemex ke ... Jangan iklan je berkobar2... :angry:

aku mengalami masalah yg sama gak...

demit...aku x taw la nak buat cam na...

kenkadang net aku load lama gila bila nak masuk u-tube...

mcm haram...aku tepon member aku yg reje kat sana pown sama...

dua2 x boleh pakai...dok reja ka tmnet cam haram jadinya...

aku pakai 1mb...bulan bulan 99...

tp skunk dah ada promosi...110 sebulan...termasuk ngan phone line...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

yahoo...ari ni aku dl movie sampai 800kbps +...dulu pernah sampai 1mb...wakaka....zap2 je dia jln ditmbh plk IDM :P

Edited by memito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hari ni speed Streamyx slow nak mampus.Aku nak bukak google pun gagal. Bila telepon Tmnet, dia jawab server kat Putrajaya bermasalah. Huhhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

senang cite....stop streamyx.....pasang celcom broadband....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

senang cite....stop streamyx.....pasang celcom broadband....

celcom broadband stabil ka speed dia..

pasal streamyx ni..aku pon kena jugak..nk buka gmail, load bukan main lama.. :(

(Harga minyak naik kowt!!) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

APA NAK JADI SISTEM INTERNET KAT MALAYSIA NI?

iklan bersepah, ckp lebat, hakikat nye habuk pon tadak! pikir keuntungan semata, bila customer complain depa ckp kita x bersyukur la hapa la mcm2 lg walhal kita BAYAR, bukan masuk peraduan pastu dpt free internet seumur hidup..

alasan bergantung pd kawasan tu sepatutnya jgn dijadikan alasan, sebaliknya perbaiki lah... ini tidak,mcm2 alasan (sbb aku dh lalui dan ramai aku tgk complain mcm ni)...

bila syarikat lain nk wujudkan sistem rangkaian internet lain (bukan main dia tmnut) kena reject plak tu... mana nk wujud persaingan kalau mcmni...

internet aku dah la slow sblm ni, tambah lg slow sampai google, yahoo, email pon bukan main sembab nk buka. dan ada yg x boleh buka langsung... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Intrnet slow sesangat sejak 2-3 hari lepas... kwn hamba kat Johor pun rase ke-slow :angry: -annya..adakah Intrnet slow satu Malaysia?..tapi TMNET bagi announcement kata depa buat maintenance 20 - 23 Jun.. hari ni dah 28 Jun..apa cerita TMNUT :P ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ade 2 akaun stimix dan kedua2 slow tahap gaban bile menjelangnye tengah hari speed hanya mencecah 50-100 kbps .. dah 1 @ 2 minggu dah slow mcm ni bile tepon operator suruh buat ntah pape.. aku ingat aku jer slow org len pon slow gak ahaks :wacko:

yahoo...ari ni aku dl movie sampai 800kbps +...dulu pernah sampai 1mb...wakaka....zap2 je dia jln ditmbh plk IDM :P

tenet ape ni laju cam ribut aku pon nak pakai gak share lew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ak sakit hati giler ngan stimix ni...

dulu download maintain 80kbps jek...

skang nek turun nek turun...

ade sampai 5kbps pon adek.... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nya stimik pn lembap gak dlm mggu ni... :angry:

nyampah toi...bantutkn rancgn aku nk mdonlod..

sbb pe ni???huh jwb skit org2 yg keja ngn TM...

aku area cheras...kt are tpt kja klg gate pn sm.. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ak sakit hati giler ngan stimix ni...

dulu download maintain 80kbps jek...

skang nek turun nek turun...

ade sampai 5kbps pon adek.... :angry:

jgn kata download, nk surf net pon slow tahap gaban ni... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni bukan masalah disebabkan line, tak silap aku masalah dns kita nak keluar, kalau access server-server tempatan ok, tapi server-server luar semua bermasalah, slow, lembab, ping tinggi gile, semua ada. aku tgh tunggu bile la cable bawah laut tu nak siap, lambat betul. aku skang ni nak access laman web aku sendiri pun slow gile nak mampos, try la surf, http://www.wira4ce.com kalau laju tu mmg seronok la korang. aku kat sini nak masuk pun leh siap gi layan anakku bukan anakku. haha :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni bukan masalah disebabkan line, tak silap aku masalah dns kita nak keluar, kalau access server-server tempatan ok, tapi server-server luar semua bermasalah, slow, lembab, ping tinggi gile, semua ada. aku tgh tunggu bile la cable bawah laut tu nak siap, lambat betul. aku skang ni nak access laman web aku sendiri pun slow gile nak mampos, try la surf, http://www.wira4ce.com kalau laju tu mmg seronok la korang. aku kat sini nak masuk pun leh siap gi layan anakku bukan anakku. haha :blush:

aku dah test masuk, wokeh nyer tak der masalah. laju! tenet slow, kena la perhati ko punya mesin, ada tak terkandung bende2 yang tak sepatutnya dikendung kalo nak main tenet. kabel tersedia ada dah cukup memadai dah. gw kalo nak kira kan, pc zaman 90an, lagi leh dibuat main tenet tanpa ada masalah. Yang penting kena tau macam mana sepatutnya mengurus sendiri itu mesin. paham betul2 kenapa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masalah slow ni bukan kat mesia, tapi turut di alami kat brunei, member aku kat brunei pun ada masalah bile nak masuk google, aku nak search google pun macam siput nak mampos je.

encik khorback mesin ape yang ko sedang cakapkan ni? adakah ko refer pada processor core 2 quad aku atau ram 2gb aku? ke ko referkan pada server xeon quad yang aku gunekan ntuk hosting tu?

Pinging www.l.google.com [64.233.189.99] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Reply from 64.233.189.99: bytes=32 time=495ms TTL=242
Reply from 64.233.189.99: bytes=32 time=492ms TTL=242
Request timed out.

Ping statistics for 64.233.189.99:
    Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 492ms, Maximum = 495ms, Average = 493ms

aku rasekan ni la paling teruk speed penah aku dapat sepanjang aku mengunakan internet, sepanjang 4 tahun aku gune internet, aku rase ni antara top 5 terteruk penah aku alami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yang peliknya kalo call 100 customer care exc tu layan kita cam kita jer ada problem ni, suh wat menda tu menda ni, aku tny apasal slow, kalao ada masalah, bila akan okey balik, dia jawab, perkhidmatan kami tiada sebarang masalah, account En pun tak de masalah, cehhhhhh!!!!! tak de masalah sokmo, tp bagi orang masalah tak habis2, duit nak... cissssssss!!!!! duk makan duit haram jer la lagu ni....
Aik nape aku call 100 ok je derang jwp.Pantas gak derang wat keje.Ari ahad aku call kul 10pg Isnin Derang dtg repair skang dh ok speed dh bgus.Sblum ni slow gak cam pembuka topic ni.Ko ckp kasar kot?Semenjak 2 menjak ni service derang dh kire ok pe dulu aku bengang gak tp skang tk lg sbb Streamyx is the best btween yg tk best.Nasihat aku klau yg jwp tu awek ko tekel je wat cam aku. mula2 call nk report last2 jd GF hak3x.Marah2pun tk guna wat ugi airliur je.Kesimpulannya utk melajukan streamx ,anda mestilah ade member kamcing/girlfriend keje kt TM.

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pn......maen games online pn ssh...tambah2 games ryl2 yang malaysia punya...

nape lah jadi mcm niy.....

290782239.png

aku punya pakej yang RM88 jer 1mps..laju ke niy????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sakit ati tol la..mggu nie tenet slow giler..td nak bukak putera pun sakit..bukak youtube boleh nak tgk video sekat2..x de kepuasan r cam nie..hahhhh!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pn......maen games online pn ssh...tambah2 games ryl2 yang malaysia punya...

nape lah jadi mcm niy.....

290782239.png

aku punya pakej yang RM88 jer 1mps..laju ke niy????

Ok la tu..xteruk sangat..

Aku Guna pakej 512kbps..speed 100-200 ja..

Xbleh oo..nk buka email pon makan masa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=133ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=140ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=145ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=133ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=134ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=57ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=118ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=61ms TTL=49

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=103ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=75ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=75ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=107ms TTL=49

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=57ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=80ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=66ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=59ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=59ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=59ms TTL=49

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=83ms TTL=49

Request timed out.

my ping pang....dah dkt 2 bulan mcm ni! mentang2 la aku pakai pakej rm60 je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakej 2mb ent... main cod ping 700 - 900 hagaga lag siut...

tgh malam 100 - 200 ping... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

291080227.png

tuh aku punye speedtest result pada jam 7.30pm 2 July 2008...

kira ok la.. acceptable for 512k subscription..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now