• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

aku pun slow...x tau laa pasal pa....jeng molek..

kalu nak download memang 15kbps la....

bengong ape laa tm net ni skang....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haha. report jek, aku dari dlu dok report report report. skrg pkai 1mbps pun download average 175kbps. x ke slow tu ? pttnye 8++kbps bleh gak trima. :angry:

p/S : nnt aku buat broadband utk company aku, aku kasik korang best price punya. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

betul la... memang lambat. bila saya buat speedtest dekat server malaysia laju giler.. tapi bila buat speedtest dekat server new york mcm hampeh. dalam 240 kb. server malaysia 500 kb. Biasa x macam tu.. lebih kurang sama je. Tadi dah hantar email kat tm. Tunggu je lah apa jawapan ye..

Edited by am1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya connection sampai nak loading imageshack.us xleh langsung

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tgh2 aku surf tenet leh lak lampu link aku berkelip lak..huh..aper lagi mmg hang ar website..aper kes ar??

tgh2 aku surf tenet leh lak lampu link aku berkelip lak..huh..aper lagi mmg hang ar website..aper kes ar??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hasil ujian DNA... dgn direct connection.. tak pakai splitter tak pakai tool elak kilat semua...

277441540.png

dem supa dupa slow upload... latency pon supa dupa tinggi... hahaha...

aku dah seminggu lebih merana ngn stimix ni...

surfing slow....

upload slow amat....

time surfing... kenot fain server... koneksyen wos riset... kekadang tak load2... :lol:

tapi yg jadi nukilan muskilan.. download masih menten tak jejas 300kbps ++

apo nk buat? call 100 dia kata tak leh open report sebab dia test kt dia ok ja.. jem betol..

call technician kt sini pon macam tu gak.. nanti2 dia cek.. nanti2 dia setel... menghabiskan kredit ja... okhohkohk...

ya ya.. senin klo takda perubahan.. aku mahu naik jumpa itu taiko tm la.. wth pay higher service macam ini...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sejak tmnet slow, nak masuk putera pun susah, tulah sebabnya tak ramai online kat putera ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punye ping test result..

C:\>ping -t www.streamyx.com.my

Pinging www.streamyx.com.my [202.71.97.35] with 32 bytes of data:

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=26ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=26ms TTL=55

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=27ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=26ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=28ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=28ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=27ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=26ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=26ms TTL=55

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=24ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=26ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=24ms TTL=55

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=24ms TTL=55

Request timed out.

Reply from 202.71.97.35: bytes=32 time=25ms TTL=55

Request timed out.

Ping statistics for 202.71.97.35:

Packets: Sent = 49, Received = 25, Lost = 24 (48% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 24ms, Maximum = 28ms, Average = 25ms

Control-C

^C

C:\>

aku nak masuk speedtest.. dia hang.. xsempat nak buat speedtest pon.. xde progress..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

peh..download 300kbs

aku punyer br jer 100-150kbs jer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

cuba restart modem dan jgn sambung telefon

Edited by azranali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masuk nie dah puluh juta kali darab seratus aku restart modem..hehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

278451185.png

Aku Nyer Pakej 512kb..

dah tlebih tu..

Nmpk Laju..Tp Ble Surft Tnet Sipot Pon Laju..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

278451185.png

Aku Nyer Pakej 512kb..

dah tlebih tu..

Nmpk Laju..Tp Ble Surft Tnet Sipot Pon Laju..

test kat situ, spring meter dia lanjut!!! laju tak kira jenis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

peh..download 300kbs

aku punyer br jer 100-150kbs jer

aku pakai pakej ent dude... tak baloi sgt klo surfing skang ni tgh jem :lol:

hati dah jiwa kacau ni... hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yang peliknya kalo call 100 customer care exc tu layan kita cam kita jer ada problem ni, suh wat menda tu menda ni, aku tny apasal slow, kalao ada masalah, bila akan okey balik, dia jawab, perkhidmatan kami tiada sebarang masalah, account En pun tak de masalah, cehhhhhh!!!!! tak de masalah sokmo, tp bagi orang masalah tak habis2, duit nak... cissssssss!!!!! duk makan duit haram jer la lagu ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

operator jawab ikut skrip... mmg dah ada dah turutan jawapan kt atas meja tu..

aku ada membe penah keja operator ni..mmg camtu la cara diorang... :lol:

klo berani call cakap nk cakap ngn manager... takat ni hati aku lum cukup hot lagi nk buat camtu :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ak nye speedtest...

278710819.png

ak nye pakej 512 kot...

download mmg tahap boleh diterima dlm 50-80 kbps...

Edited by AmD SeMpoT (SeMpRoN)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ak nye speedtest...

278710819.png

ak nye pakej 512 kot...

download mmg tahap boleh diterima dlm 50-80 kbps...

aku pengguna stimix 512k... dulu ping kat speedtest lam mase 66ms je on recommended server... download pun ok dlm 500kb~520kb... upload pon ok lam 300kb+... tapi petang tadi tetiba connection aku jd slow... aku dah reestart modem bnyk kali... but still slow... aku test kat speedtest nak ping recommended server dlm 650ms... gile ke... slow siput... pastu download n upload test pon x leh nak jalan trus... juz succeed to ping je... tu pon lame giler ping... ape hal ni?? :angry: megganggu aku melayari putera dgn smooth...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiks.. biar betul pakej 512 dpt dload speed 500kbps++

klo camtu aku pon nk upgrade la... ehehhee....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klo berani call cakap nk cakap ngn manager... takat ni hati aku lum cukup hot lagi nk buat camtu :lol:

ceh.

ingatkan ko dah buat ape yang aku suruh :lol:

aku relax je siap2 ugut dah tu mintak dorang sambung gi manager. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiks.. biar betul pakej 512 dpt dload speed 500kbps++

klo camtu aku pon nk upgrade la... ehehhee....

hoho... dipersilakan... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku lak,kekadang laju,kekadang cam bangang,tambah2 lagi aku gune linksys wireless..

nk kene share kbps lak ngan pc lain..

adeh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni baru aku perasan, kalau aku restart modem berulang kali, ip kita akan bertukar dan kadang2 bertukar di luar kawasan kita contoh cam aku kat JB, dua tiga kali restart dan check ip, ada satu kali aku nyer ip tukar jadi kat Port Dickson dan time ip aku kat Port Dickson tu memang internet aku laju cam biasa, ada penjelasan dari mereka yg berpengalaman pasal menda ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiks.. biar betul pakej 512 dpt dload speed 500kbps++

klo camtu aku pon nk upgrade la... ehehhee....

Btol la tue.....di persilakan upgrade...or patut nyer downgrade....!!!

kbps = kbit per second

KBps = klobyte per second

:lol::rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Btol la tue.....di persilakan upgrade...or patut nyer downgrade....!!!

kbps = kbit per second

KBps = klobyte per second

:lol::rolleyes:

itu aku sudah tau... 8kbit=1kbyte... mmg la normal speed stimix aku.. tp tu dulu... skarang nih nak ping speedtest.net pon dlm600+ms... pastu down n up test x leh wat trus... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now