• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

QUOTE (mutan @ Oct 28 2008, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
NAPER AREA UMAH AKU..OK JER..TAK KIRA MLM KE SIANG..
ehhh..silap..urop besar lak..sorry


ko dok mne?pakej bpe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nmpknye ramai gak hadapi mcm aku...arituh dia ok sekang dia buat hal balik streamyx nih..
sesapa dok area shah alam korank nye speed mcm mana? aku nye stimux 1mb..
tension sakit sebab nak tgk drama streaming cun pun kena tunggu tgh pagi buta..siang nih 1 benda pun xbest..slow nak mampos..d/load xyah citer la mcm aku pakai dail up je...mentang2 diorank nye business tgh rugi juta2 ko terkam duit kitorang sedap2 ngan service bodo slow nak mampos...(tension & sakit hati) mad.gif

p/s: korank dah test ke speedtest korank bape?? aku nye speedtest mmg bangang gler mcm kena tipu je..xsampai pun 512kb padahal aku bayar 1mbps..mmg penipu besar la tmnet nih Edited by HeaVen X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cuba off/on router kau.
Tengok ping bape lak lepas tu.

Kalau tak ok gak...call CS.
Kata jer kau dah tak pakai splitter etc.
Suruh jer dia datang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

stremyx 1mb rm88, sejak menjak ni...lembab....x konsisten.....main game LAG lag LAG!!! tak tau nape...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE (yusri @ Oct 28 2008, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cuba off/on router kau.
Tengok ping bape lak lepas tu.

Kalau tak ok gak...call CS.
Kata jer kau dah tak pakai splitter etc.
Suruh jer dia datang.


mmg aku dah buat pun..2hari aku buat mcm nih..kejap je dia dpt speed gaban power..pastu dia slow balik
haih mcm aku nih apply limited bandwidth lak..
selain tuh gak aku rasa jadi mcm nih sebab aku dok area mana dak uitm ramai..so mesti yg geng sedut pun ramai kat area aku..hurmm..ntah la benda nih jadi sejak ribut petir beberapa minggu yg lalu..
aku malas nak tepon CS mmg bangang nye CS..dulu aku nye streamyx xleh connected dah call diorank nak repair amik masa berminggu2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai pakej 1mb..download ok jer speed 160-170 kb/s

tapi..YOUTUBE.....

aku terpaksa tunggu 2 pagi...baru xyah tunggu buffering...
ader saper2 ader PROXY utk youtube ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok macam ni try guna proxy:
219.93.178.162 :3128
219.93.175.66 :3128

BUT make sure original ip bukan: 118.xxx.xxx.xx atau 115.xxx.xxx.xx sebab ip ni tak boleh guna proxy di atas dan ip ni juga paling slow ...the best dapatkan ip 60.54.xxx.xxx atau 60.50.xxx.xxx. IP 124.xxx.xxx.xx pun ok...

good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(tasek16 @ Oct 28 2008, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ok macam ni try guna proxy:

219.93.175.66 :3128


proxy yg tu ok skit...thanks..
kat mane ko cari proxy2 tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gunalah broadband celcom, kepuasan ada sikit, cuma bulanan mahal sikit rm120, up to 3.6mbps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE (tasek16 @ Oct 28 2008, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ok macam ni try guna proxy:
219.93.178.162 :3128
219.93.175.66 :3128

BUT make sure original ip bukan: 118.xxx.xxx.xx atau 115.xxx.xxx.xx sebab ip ni tak boleh guna proxy di atas dan ip ni juga paling slow ...the best dapatkan ip 60.54.xxx.xxx atau 60.50.xxx.xxx. IP 124.xxx.xxx.xx pun ok...

good luck



QUOTE (Batista @ Oct 28 2008, 09:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
proxy yg tu ok skit...thanks..
kat mane ko cari proxy2 tu?


korg setting kat ne?
aku pkai vista..aku xle nak add..bile buang yg die tulis :3128 tu br bejaye..
tu pon prob..guide sket..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(arul57 @ Oct 28 2008, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
gunalah broadband celcom, kepuasan ada sikit, cuma bulanan mahal sikit rm120, up to 3.6mbps.


celcom bb limiit download r bro..thanks to tasek 16..selalunye proxy 2 boleh tahan bape lama?

QUOTE
korg setting kat ne?
aku pkai vista..aku xle nak add..bile buang yg die tulis :3128 tu br bejaye..
tu pon prob..guide sket..


kalo IE..p kat internet option>>connection>>LAN setting>>tick kat use a proxy for your LAN>>masukkan adress dan port>>ok>apply..
kalo firefox 3 tools>>option>>Network>>setting>>tick kat manual proxy configuration..masukkan adress dan port>>ok

satu lagi cara untuk tgk video high quality dgn lancar hanya sesuai IE sahaja ialah setiap kali nak tgk video tmbahkan code &fmt=18 di hujung link adress bar..
contoh:
CODE
http://www.youtube.com/watch?v=XXX_XXXXX&fmt=18
Edited by SiR_FAiZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nice..tengs bro SIR_FAIZ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x pernah pun alami streamyx lembab? main on9 game lag. x pernah. pelik gak korang nih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku lembap time tgk youtube jer....
mmg pelik kalau pakej 1mb still tersekat masa streaming...

tapi time kul 2 am++ laju plak site Youtube...
TMNut dh limitkan speed bandwidh Youtube

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku rasa kan, elok kalau ada satu topik untuk cara-cara nak buat proxy.
Kasi pin kan kat sini.
Aku sampai skang blur sket bab proxy ni.
Kengkawan kita kat sini tak ajar detail cara2 nak guna proxy.
Memandangkan proxy jer yang leh lajukan internet kita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni tuk firefox

http://broadband-proxies.com/configure-pro...or-firefox.html

untuk ie 6

Internet Explorer 6.0
1. On the Tools menu in Internet Explorer, click Internet Options, click the Connections tab, and then click LAN Settings.
2. Under Proxy server, click to select the Use a proxy server for your LAN check box.
3. In the Address box, type the IP address of the proxy server.
4. In the Port box, type the port number that is used by the proxy server for client connections (by default, 8080).
5. You can click to select the Bypass proxy server for local addresses check box if you do not want the proxy server computer to be used when you connect to a computer on the local network (this may speed up performance).
6. Click OK to close the LAN Settings dialog box.
7. Click OK again to close the Internet Options dialog box.

dari website microsoft
http://support.microsoft.com/kb/135982


hmmm sesape rasa slow tak tengah hari ni ? aku nak bukak putera pun slow semacam :\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE (Batista @ Oct 29 2008, 06:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku lembap time tgk youtube jer....
mmg pelik kalau pakej 1mb still tersekat masa streaming...

tapi time kul 2 am++ laju plak site Youtube...
TMNut dh limitkan speed bandwidh Youtube


mlm lain beb..aku pepagi buta kalo streaming tuh sampai 5-6page..sbb aku stream drama jepun ngan korea..rilek je jalan
kalo siang start kul 11 ke atas mula la streaming mcm kura2..direct download pun pepagi buta best...
hurmm..aku still tension ngan torrent speed aku dry.gif

Aku dah tau sebab apa tenet area umah aku slow je siang..tadi aku kuar aku perasan byk gler org buat keje kat saluran bawah tanah,aku ingat org betul paip ke pembentungan sekali tulis situ kerja2 penyelenggaraan telekom...byk gler kawasan diorank buat tukar fiber optic apa.. Edited by HeaVen X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(HeaVen X @ Oct 29 2008, 01:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mlm lain beb..aku pepagi buta kalo streaming tuh sampai 5-6page..sbb aku stream drama jepun ngan korea..rilek je jalan
kalo siang start kul 11 ke atas mula la streaming mcm kura2..direct download pun pepagi buta best...
hurmm..aku still tension ngan torrent speed aku dry.gif

Aku dah tau sebab apa tenet area umah aku slow je siang..tadi aku kuar aku perasan byk gler org buat keje kat saluran bawah tanah,aku ingat org betul paip ke pembentungan sekali tulis situ kerja2 penyelenggaraan telekom...byk gler kawasan diorank buat tukar fiber optic apa..


ko Shah Alam kat area mana?
tmpat aku sek7 lagi teruk..Streamyx takleh masuk,kena guna infoage je..
Ni speedtest aku :

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(yusri @ Oct 29 2008, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aku rasa kan, elok kalau ada satu topik untuk cara-cara nak buat proxy.
Kasi pin kan kat sini.
Aku sampai skang blur sket bab proxy ni.
Kengkawan kita kat sini tak ajar detail cara2 nak guna proxy.
Memandangkan proxy jer yang leh lajukan internet kita.


aku setuju yang ni..
saper2 volunteer yang sudi buat?

kalau boleh first post diupdatekan selalu dengan PROXY2 yang available

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nie speed aku..

area cheras..

server KL


server singapore
Edited by Drsoftware

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Proxy 219.93.178.162 :3128 dah tak dapat guna. sad.gif

kalau nak tgk youtube kena pukul 2-11 pagi baru laju streaming. Edited by game4life

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now