• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

haha boleh ke diorg suka2 nak block ni..

bukan rapidshare je yg aku donload terputus2, easy4shared pun..aritu nak install ym pun x mcm mula2 aku pakai streamyx..lame giler tunggu last2 corrupted sbb no connection detected..padahal main video kat youtube laju jer..pelik2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tukar mirror?mksud ko cemane tue? mcm2 cara dah try...kalo donlod,mcm2 software aku gune..flashget,FDM,acclerator..haiz...sume slow..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed donglok terlajak laju di hari minggu....

sepidlaju.png

dah la dapat surat best,

Pelanggan yang dihargai,

MAKLUMAN MENGENAI KELEWATAN PENGEBILAN PERKHIDMATAN INTERNET DI DALAM BIL TELEFON & MULTIMEDIA SEPTEMBER 2008

Telekom Malaysia Berhad ingin memaklumkan bahawa caj perkhidmatan Internet untuk bulan September 2008 telah lewat dibilkan berikutan terdapat masalah teknikal.

TM telah mengambil langkah serta-merta untuk menyelesaikan masalah tersebut dan caj perkhidmatan tersebut akan dimasukkan ke dalam bil bulan Oktober 2008. Butiran caj akan dipaparkan pada halaman 'CAJ PERKHIDMATAN INTERNET’ di dalam bil tersebut.

Kami memohon maaf diatas segala kesulitan yang dihadapi.

KEJE KE TIDOQ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tidoq mati kut....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku guna pakej 384 aje... yg aku hairan, speed semalam melampau sangat sampai 410... lebih dpd pakej... tapi malam ni dalam 100 ke 110 aje... hairan hairan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila la nak ok ni.. letih nunggu.. nak menrapid pun letih.. putus saje.. bukan stakat nak rapid.. nak update blog, nak upload gambar pun faulllllll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x der ke orang TM NET sini??mungkin diorng tahu pe sebabnyer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada eloknya dia diam je.. kang tak pasal penuh inbox pm dia.. wakkakakkaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed donglok terlajak laju di hari minggu....

sepidlaju.png

dah la dapat surat best,

KEJE KE TIDOQ?

oo barulah aku tahu kenapa jumlah caj semasa bg bil bulan september aku xder berjumlah rm0.00..rupa2nye masalah teknikal..masalah teknikal yg sama agaknya yg menyebabkan bil aku tiap2 kali mesti ade bayaran tertunggak..sampai surat amaran dihantar sedangkan aku bayar tiap2 bulan!! :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuba troubleshoot modem ngan line tepon sblm korang call 100. paling senang buka interface modem check snr margin utk DL ngan UL, SNR MARGIN utk DL n UL mesti lebih dari 11, kalo kurang mesti korang experince slow or frequent disconnection.

dan pastikan tiada parallel line melebihi 3, kalo nak parallel gak cuba pakai splitter yg berkualiti sket.

kalo xleh gak PM aku, aku try assign technician datang umah korang utk check. utk mereka yang ddk kat kg pandan, desa pandan, tmn maluri, pandan indah, pandan jaya, pandan perdana, tmn shamelin, jln peel, jln cochrane shj ok..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Streamyx aku slow sejak minggu lepas.

Aku baru format PC.

Aku guna AVG 7.5 anti virus.

Nak check update pun tak lepas <_<

Padahal firewall sume dah kasi lepas.

newwindowsbitmapimageya2.png

Aku format pun sebab ingatkan ada virus ke dalam PC.

Tapi...sama gak.

Sebelum format, asik kena 'limited or no connectivity'...lepas format pun sama.

Connection asik putus.

Senasib dengan sahabat kita si noobs.

Tak berbaloi betul.

Bayar RM88 sebulan sebab guna Streamyx 1MB.

Aku cakap camtu kat CS diorang.

Ada kena mengena tak samada kalau guna modem TM atau router D-Link etc.?

Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

selalu kalo limited or no connectivity ko check kabel..kalo ade router tanggalkan semua sekali pas 2 pasang balik..restart modem..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dengan gumbiranya hari ini, donglok RS telah dapat dipulihkan laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1 many user limited server la kot... more demand kalo server camtu jugak mmg ler pack..
2.cable n distance tu main peranan gak maklum le cabel cooper yg the best ( brapa thn da )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Mungkin gak kot.
Satu server...ramai orang guna.
Sendat la jawabnya.
Tu pasal ada yang laju dan ada yang slow.

TM pun satu, dah tahu camni...tak nak atasi ke?
Dok diam jer.

TM...bila la nak maju dry.gif Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(yusri @ Oct 24 2008, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mungkin gak kot.
Satu server...ramai orang guna.
Sendat la jawabnya.
Tu pasal ada yang laju dan ada yang slow.

TM pun satu, dah tahu camni...tak nak atasi ke?
Dok diam jer.

TM...bila la nak maju dry.gif


saya lak ada 3 akaun.. apa yg saya paham.. ping time latency tu jer yg penting.. berapa mb x kisah
pasan tak bila kita (1mb ada 2 manakala 4mb ada 1)

ping 202.188.0.133 -t

time=??? ms <-- nih yg penting.. respon time tu



time tu yg penting.. utk main game la.. dan browse ngan cepat.. Edited by koreng

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(kusanagi no kenda @ Oct 24 2008, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
1 many user limited server la kot... more demand kalo server camtu jugak mmg ler pack..
2.cable n distance tu main peranan gak maklum le cabel cooper yg the best ( brapa thn da )



ekeke kita tunggu je hsbb tu .. hgh speed broad band.. skrg tgh test area taipan.. nk lagi laju amik yg 4.0mb
member ku cakap tgk video no buffer... bab download x sure ekeke rm 160 je combo packages

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

4MB?

Aku tengah guna 1MB...sebulan RM88.
Kalau 4MB...mahal lagi.

QUOTE(koreng @ Oct 24 2008, 08:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
saya lak ada 3 akaun.. apa yg saya paham.. ping time latency tu jer yg penting.. berapa mb x kisah
pasan tak bila kita (1mb ada 2 manakala 4mb ada 1)

ping 202.188.0.133 -t

time=??? ms <-- nih yg penting.. respon time tu



time tu yg penting.. utk main game la.. dan browse ngan cepat..


Tul gak tu.

AKu tengah dload dari acrobat (33MB)...160-200kbps.

Main game & surf ok.
Cuma rapidshare ngan megauplod teruk dah.
<10kb.

Minggu lepas...>140kbps.
File 100MB...8 minit selesai.

Nanti aku try akaun adik aku lak.
Kebetulan brand router aku sama ngan dia.
Umah aku ni ada 2 line telefon...4293XXXX ngan 4297XXXX (aku punya).
Tengok laju ke tak.

Takyah aku call CS Streamyx...buat sakit hati jer blush.gif Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(yusri @ Oct 24 2008, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Takyah aku call CS Streamyx...buat sakit hati jer blush.gif

Elok dengar DJ TM 100, ada ka last skali cakap, 'Suara anda akan dirakam untuk kegunaan PEGAWAI TM dan bakal kuli TM' - Mampui.... sah kelija belakang hali....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam,Masalah sy hari tu! pi daftar TM line masa promosi rm15,lebih kurang 2 bulan saya terima tercatit bill bulanan rm26..saya call 100 bertanyakan masalah bill ni..suruh tinggalkan no phone lebih kurang 1 jam TM call mengatakan memang betul di perjanjian rm15..so MENGAPA TM NAK UP KAN RM26 PADAHAL DIPERJANJIAN DAH ADA MENGATAKAN BULANAN RM15.MEMANG TM NI DASAR NAK TIPU PENGGUNA..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

dekat kul 8 mlm hari ini...Youtube laju giler mcm kul 2 pagi...
biasa tak laju camni.....sbb kadang2 aku terpaksa tggu kul 2 pagi baru laju
TMnut dah ubah polisi baru ker? Edited by Batista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Batista @ Oct 27 2008, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dekat kul 8 mlm hari ini...Youtube laju giler mcm kul 2 pagi...
biasa tak laju camni.....sbb kadang2 aku terpaksa tggu kul 2 pagi baru laju
TMnut dah ubah polisi baru ker?

Kalau hari minggu atau public holiday selalunya ok....try tengok normal day....selalunya normal day yang hampeh tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

normal day kena jadi burung hantu la tengok streaming websites kul 2-7 pagi ... sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader proxy2 terbaru leh share tak tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NAPER AREA UMAH AKU..OK JER..TAK KIRA MLM KE SIANG..
ehhh..silap..urop besar lak..sorry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now