• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

tm net nie wat aku sakit hati jer..modem asyik blinking jer..selalu x la cam nie..main 5 minit DC..restart modem ok balik..pas 2 DC balik..harap bayor jer sampai 110 sebulan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tuh la..igt nk try tnye TM,leh tuka modem x..sbb bli package with modem..kalo xleh.kne bli modem bru la nmpk gaya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ade lagi x proxy untuk tgk youtube??proxy yang bro tasek16 bagi 2 da x boleh guna dah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tuh la..igt nk try tnye TM,leh tuka modem x..sbb bli package with modem..kalo xleh.kne bli modem bru la nmpk gaya..

kalo nak modem baru TM, sonang je, pasang modem yang sedia ada masa hari ada kilat, bior kena zapp!!! lepas tu tlepon 100, lepas ada report nombo, kontek teknisyen internet TM yang terdekat suh mari rumah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo nak modem baru TM, sonang je, pasang modem yang sedia ada masa hari ada kilat, bior kena zapp!!! lepas tu tlepon 100, lepas ada report nombo, kontek teknisyen internet TM yang terdekat suh mari rumah.

modem aku ni xzap2 masalahnye.. ujan,ribut,petir,mmg on je..off bile raya je..yg len,mmg onn....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ingtkan aku sorg je dc...

sblum ni join GRID ok je...

skrg nak join punyalah payah~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ok jer..2 kali race tadi berjalan dgn lancar..x de DC2..yang amat aku x puas hati sekarang aku x boleh tgk youtube dgn aman..sikit buffering..mintak la sape2 ade cara die..x kisah la guna proxy ker asalkan x buffering..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

same r..aku nyer speed pon slow nak MAm..huhu..

dh 2 3 arie gaks r...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed test arinie.. <_<

335825632.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

1st try speed test

KL

335953057.png

512kbps

Penang

335954049.png

Edited by sayw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nye arini 1mbps..

336032615.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x paham la nape aku punya ISP ni lain?? aku pakai streamyx combo 1MB..

camana nak cek telekom punya aa?

316345306.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku x paham la nape aku punya ISP ni lain?? aku pakai streamyx combo 1MB..

camana nak cek telekom punya aa?

316345306.png

aku rasa ko dpt ip yg bermula ngan 115.xx..ini ip baru dari tm nih

kalau ip telekom yg biasa slalu bermula ngan :

218.xx ,

219.xx ,

60.48.xx hingga 60.54.xx ,

124.xx dan

118.xx

nak cek telekom nye...login le ke modem webpage dan cek kat situ samada ko dpt ip telekom mcm yg aku taip tuh..

Edited by mexz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

proxy pls :P

sengsara utube time camni...atas kul 2am baru laju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

http://www.soaleaders.com/

nie laju gak nak tgk youtube..aku tgk youtube pakai website proxy nie..tapi yang tensenye setiap ko clik mesti keluar popup iklan..hampes tol la..tapi mmg laju jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha connection aku kul 4.12pagi ni slow mcm cipan

nak download ym pun kemain dekat 1jam asik fail jer.

337842963.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha connection aku kul 4.12pagi ni slow mcm cipan

nak download ym pun kemain dekat 1jam asik fail jer.

337842963.png

hohoho.... ini macam la TM mau! untong gilerz!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apsal ak punye mula2 start download 100kbps, kemudian makin turun ke 4kbps jer. memule start jer100kbps.

kenape yek :wacko:

Gimane nak kasi laju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

gne opendns ..

search kt google .. xpn gne proxy ni 219.93.175.66 port 3128 ..

Edited by xorz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Proxy list for Youtube..try lar mane available lg

HTTP Proxy | Ports

86.105.181.238 :3128

83.111.180.1 :3128

88.191.92.167 :3128

88.39.236.208 :3128

200.246.95.5 :3128

200.30.101.70 :8080

201.208.86.211 :3128

59.144.46.25 :8080

207.61.84.148 :8080

61.120.148.32 :8080

61.164.117.56 :3128

61.19.250.8 :8080

61.19.86.173 :8080

203.178.133.2 :3128

128.195.54.161 :3128

128.114.63.16 :3128

196.203.172.110 :8080

198.133.224.146 :3128

213.4.106.85 :8080

61.129.70.65 :80

35.9.27.27 :3128

62.112.193.34 :80

62.117.124.124 :3128

84.54.148.65 :3128

67.69.254.240 :80

67.69.254.245 :80

67.69.254.246 :80

67.69.254.248 :80

67.69.254.247 :80

67.69.254.249 :80

Edited by Batista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

339209696.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Proxy list for Youtube..try lar mane available lg

HTTP Proxy | Ports

86.105.181.238 :3128

83.111.180.1 :3128

88.191.92.167 :3128

88.39.236.208 :3128

200.246.95.5 :3128

200.30.101.70 :8080

201.208.86.211 :3128

59.144.46.25 :8080

207.61.84.148 :8080

61.120.148.32 :8080

61.164.117.56 :3128

61.19.250.8 :8080

61.19.86.173 :8080

203.178.133.2 :3128

128.195.54.161 :3128

128.114.63.16 :3128

196.203.172.110 :8080

198.133.224.146 :3128

213.4.106.85 :8080

61.129.70.65 :80

35.9.27.27 :3128

62.112.193.34 :80

62.117.124.124 :3128

84.54.148.65 :3128

67.69.254.240 :80

67.69.254.245 :80

67.69.254.246 :80

67.69.254.248 :80

67.69.254.247 :80

67.69.254.249 :80

ko guna yang mana batista??malas aku nak try2..dah 5 kali pilih..satu pun x leh guna..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

339215511.png

TMNET Pakej 512mbpskbps.... Hohoho....

Edited by BudakKomputer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Modem yang TM bagi tu macam tak bagus je..Bos aku guna stimik combo pun modem dia baru lagi xsampai sebulan,dan rosak...

Line rumah aku alhamdulillah ok tak de masalah,line tetap laju ...tengah malam lagi laju..IDM malam tadi aku guna leh cecah lak 220kb,terperanjat gak aku.lepas tu ada jugak beberapa kali naik ke 200kb.

Erk nak tanya skit,rumah korang ni jarak dia berapa KM dari stesen besar TM?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko guna yang mana batista??malas aku nak try2..dah 5 kali pilih..satu pun x leh guna..

byk gak aku try tadi boleh btw aku pakai yang

62.117.124.124 ports : 3128

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now