• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

2 3 hari ni speed streamyx kat rumah aku slow gile..

kalau nak login gmail tu cnfirm tak lepas..hotmail pn sama..imageshack.us nyawa2 ikan..

google.com pn lama gile boleh load..search google pn lebih 4 minit..kalah dial-up..speed download turun tapi blh lagi area 100kb/s

so aku nak tau adakah area aku saja yg kena atau ganguan se Malaysia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eentah ar....tp nak kater slow aku tiber raser cam slow jer ari nie..start dari mlm tadi kot..bukak fs punyer ar lamer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa satu malaysia...tapi slow biler ko nak access web luar negara...kalo ko access yg dalam malaysia nyer no hal la..cam putera ke...lowyat ke...laju cam biasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ok jer kat sini

just firefox jer yg bagi masalh

lain2 okey

download still at 175kbps average

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa satu malaysia...tapi slow biler ko nak access web luar negara...kalo ko access yg dalam malaysia nyer no hal la..cam putera ke...lowyat ke...laju cam biasa.

a'a.aku pn rasa camtu gak..

putera ngan lowyat laju je...

aku ok jer kat sini

just firefox jer yg bagi masalh

lain2 okey

download still at 175kbps average

hm..best la ko..aku dah menderita..nak update blog pn tak semangat :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila kena tu???baru2 nie ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mangadu kt 100 :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh...

asl x ngadu kt SKMM??

^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh...

asl x ngadu kt SKMM??

^^

Syarikat Kenderaan Melayu Malaysia? :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pandai la hang

Suruhanjaya Komunikasi & multimedia malaysia laa

call 1800-88-8030

hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pandai la hang

Suruhanjaya Komunikasi & multimedia malaysia laa

call 1800-88-8030

hehe

ada fekdah ker kalo ngadu kat situ? menselow streamek kot satu jenayah eh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ati panas je ngan stimix ni <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nak lapor SKMM atau 100? dah takda pekdah langsung.....celcom aku pula agak slow skit tapi takla cam kes cyberfly

Edited by Noning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ok jer kat sini

just firefox jer yg bagi masalh

lain2 okey

download still at 175kbps average

175kbits atau 175KBytes?

Kalau pakej COMBO RM60.00 tu jenis pakej 384K,175kbits `download` bermakna download kau slow apatah lagi kalau pakai pakej 512K atau pakej 1024K.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terima la seadanya .... hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yang aku perasan imageshack.us memang slow

PUTERA & LYN laju...(memang guna hosting Malaysia ke?) :P

Tapi kalo nak kata international problem...aku still leh download RS laju pulak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun terasa sgt tenet slow ni...hmpes tul stymix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pon sama. nk nengok email kemain lembab lagi. bikin hati wa panas je....!!!! :angry: :angry: :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Loading ib[email protected]…

Loading standard view | Load basic HTML (for slow connections) This seems to be taking longer than usual.

If you are using a slow Internet connection, you can wait a bit longer for this page to finish loading, or just use basic HTML view for now.

If you are using your normal Internet connection and you usually get past this loading step without any problems, please refresh this page in your browser. You can also try signing into Gmail via https, which can help if the problem is caused by a bad proxy server or some types of third-party software. If you continue to have trouble loading your account, please visit the help center for troubleshooting information.

gabai... nih laaa yang kuar time nak login kat Gmail.... hampes... ke sebab gempa bumi kat cina... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ko pakai modem jenis apa???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

akunya connection laju tak ada masala ...kalau slow ada dconnect balik ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ok jer..walaupun pkai rm60 punyer tapi ok jerk..aku kat area jb..x thu la orang jb punyer streamyx speed diowan ok ke x..tapi ok punyer ok...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nengok ko nyer test result dari speed test??

kalo test kat situh laju sokmo. tadok dok laju!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hamba pun rasa lembap.... nk search kat google pun 2 minit...(streamyx 1mb)... -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now