Jump to content


Photo

Kereta Dash Yonkuro


  • Please log in to reply
195 replies to this topic

#51 BasicCX

BasicCX

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1879 posts

Posted 07 May 2008 - 04:05 PM

Aku dulu masa kecik2 belambak kereta ni kebanyakan jenama Audley, ada satu je jenama Tamiya. Dulu aku ada satu motor(enjin) aku pun tak ingat nama. Huh laju betul pakai enjin tu, kalau x pakai trek, kereta tu pusing2 je la.. biggrin.gif. Dulu banyak jugak modified enjin, bukak enjin bagi kurang @ tambah kan dawai test. Ada yang jalan ada yang tak hahaha... sebab salah patri. Senang citer best la, siap dengan aksesori kereta penuh dengan tiang, bumper mengalahkan kereta polis haha... Tapi sekarang semua kereta tu aku xtau dah pegi mana sejak aku pindah rumah dulu..

#52 boo_lat.zone

boo_lat.zone

    Ahli

  • Members
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 07 May 2008 - 05:19 PM

aku suka kete 'canonball'..
alaa... side kick cite dash yankuro tu lerr....
kalo tk silap, kete die kaler hijau...

koolll......

peace

#53 MADReaLJL

MADReaLJL

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2109 posts

Posted 07 May 2008 - 07:11 PM

owh, yang tayar jadik besar tu.. tau2.. tapi keta tu tak femes sangat r.. biasa orang minat shooting star ngan emperor
:)

#54 hairulfadly

hairulfadly

    Ahli Sangat Rajin

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3281 posts

Posted 07 May 2008 - 07:38 PM



OST Dash Yankuro

ehhh now only i realized what the number 496 means.
In japanese 4=yon 9=kyu 6=roku. so if we combine this 3 it become yonkuro! hahaha

ape maksud yankuro ek ?

Edited by hairulfadly, 07 May 2008 - 07:36 PM.

Rasa rendah hati atau Tawadhuk adalah perasaan insaf bahawa kita semua adalah rakyat dalam satu negara yang sama dan kita perlu hidup bersama secara harmoni.

#55 BasicCX

BasicCX

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1879 posts

Posted 08 May 2008 - 12:25 PM

Sesiapa nak cari kereta Tamiya tu boleh la cari di

B25 Basement 2, 1 Utama Shopping Centre,
Lebuh Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

Info: http://www.tamiya.com.my


Nak lumba dekat situ pun boleh RM 5 je sepanjang hari....

#56 boo_lat.zone

boo_lat.zone

    Ahli

  • Members
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 08 May 2008 - 03:04 PM

QUOTE(MADReaLJL @ May 7 2008, 07:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
owh, yang tayar jadik besar tu.. tau2.. tapi keta tu tak femes sangat r.. biasa orang minat shooting star ngan emperor




haa.... btul2, aku igt part tu..
best siot, tyar blakang kete tu jd bsar.....
kalo tk silap, kete tu d korbankan utk bg emperor mng...

hahahhaha.....

aii, dh tua rupe nye aku ni...
trigt la kngan time kecik2 dulu...
heheheh...

peace

rolleyes.gif

#57 Athrun Zala 02

Athrun Zala 02

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 915 posts

Posted 08 May 2008 - 05:16 PM

kpd sesiapa yg nak memuat turun lagu2 anime ini sila ke http://www.mini4wd.it/mp3.htm
Do you know,there are three kind of Aces:
1.Those who seek strength
2.Those who life for pride
3.And those who can read the tide of the battle
Those three,and him,he are the true Ace.

#58 lengchai86

lengchai86

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 811 posts

Posted 08 May 2008 - 05:29 PM

waaa~
teringat pulak masa bebudak dulu..tiap2 bulan beli. da bape belas unit, tp last2 yg tinggal tayar ngn motor je. huk2..

siap amik casis keta tu ngan tayar, luar buat body sendir . jadi la honda EG, evo dan sebagainya. wakakak~

tp sume tu suda tinggal kenangan... masih ada lagi motor2 enjin keta tu aku simpan.
[saga sedan 4G13P]
[3800X2 | 1gb*2 ballistix | 3850 | ST56F | AX78]

#59 MalaYneuMaya

MalaYneuMaya

    Ahli Sangat Rajin

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3480 posts

Posted 09 May 2008 - 11:05 AM

assalamualaikum...

QUOTE(BasicCX @ May 8 2008, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sesiapa nak cari kereta Tamiya tu boleh la cari di

B25 Basement 2, 1 Utama Shopping Centre,
Lebuh Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

Info: http://www.tamiya.com.my


Nak lumba dekat situ pun boleh RM 5 je sepanjang hari....


apsal gambar produk dia tak klua pon?

QUOTE
waaa~
teringat pulak masa bebudak dulu..tiap2 bulan beli. da bape belas unit, tp last2 yg tinggal tayar ngn motor je. huk2..

siap amik casis keta tu ngan tayar, luar buat body sendir . jadi la honda EG, evo dan sebagainya. wakakak~

tp sume tu suda tinggal kenangan... masih ada lagi motor2 enjin keta tu aku simpan.


benda paling last aku simpan adalah 1 rim..haha tayar pon takde...injin dulu banyak gak tapi dah rosak pasal dah berkarat..
-_-

#60 Superior

Superior

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1490 posts

Posted 10 May 2008 - 09:30 PM

http://www.youtube.c...feature=related
Video Intro Let's & Go

http://www.youtube.c...feature=related
Video Intro Let's & Go (Versi Indonesia)


Video Intro Dash Yankuro!


http://www.youtube.com/watch?v=YKEM8vVAkNU
Kereta tamiya aku yg minit ke 2.00

Yang 1st Magnum Saber, lepas tu Victory Magnum, Cyclone Magnum..


Let's & Go kawal kereta tak pakai kayu hoki, kejar kereta pakai roller blade.. Dia punya kuasa kereta melampau2 kalah dalam citer dash yankuro..

Korang tak penah tgk Let's & Go ke? Aku dok JB ni dapat tgk Let's & Go kat Kid Central(TV spore) ngan RCTI(TV Indon). Tapi yang indon punya aku paham la jalan cerita dia masa kecik2. sebab ckp indon paham sket dari org putih rolleyes.gif

http://www.youtube.c...feature=related

http://www.youtube.c...feature=related

Korang kalau ada gmbr yg berkaitan keta tamiya ke.. share sini la...





Super Emperror






Edited by Superior, 10 May 2008 - 09:57 PM.

Member of Putera.com since September 2001

#61 Superior

Superior

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1490 posts

Posted 10 May 2008 - 09:45 PM

Let's & Go..


http://www.mini4wd.i.....2B+img008.jpg

http://www.mini4wd.i.....2B+img024.jpg

http://www.mini4wd.i...s/LUIGI-333.JPG



Laju sehh main kat trek..
http://www.youtube.c...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MAoQUBPw_j4&NR=1
http://www.youtube.c...feature=related

Edited by Superior, 10 May 2008 - 09:55 PM.

Member of Putera.com since September 2001

#62 hariziki

hariziki

    Ahli

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Posted 11 May 2008 - 02:24 AM

aku ade cannon ball rolleyes.gif ..siap guna 4 bateri..mmg laju la..enjin pun tukar...yg brand tamiya, cannon ball ni jer..
yg lain semua beli [lanun] sbb nk tukar body jer..enjin cap ayam ni mmg dh mls nk pakai..

ade sekali aku beli kat pasar malam..cap murahan la..bila balik umah jer, aku check, rupe2 nye ade enjin tamiya..
puas ati giler..aku pun pelik cmne enjin tamiya dalm brand tu..padahal rm10 jer..pastu jual enjin tu kat kawan..
then buat modal enjin lg power..

dlu aku suke beli accessories kat jusco bukit raja.. rolleyes.gif

wei---kat mines ada jual lg la kereta tu..aku slalu lepak ptg ahad tgk bdk2 main..tp spirit tkde.. dry.gif

korg ade jumpa tk games dash yankuro ni..yg latest la..
www.harizreborn.blogspot.com

#63 cikgureza

cikgureza

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1466 posts

Posted 11 May 2008 - 08:06 AM

dulu masa aku zaman bebeudak ada le layan bende mini 4wd car ni. Masa tu guna set Tamiya. Memang bnyk giler masa tu.
Tapi enjin semua kami modified, ataupun kami panggil sebagai re-winding motor dia.
maksudnya, kalau kat motor dia tu, biasanya wayar yg halus dan mempunyai puluhan gulungan (wind),tapi kami tukar dgn wayar yg berwarna coklat kehitaman yg lebih besar,yg apabila di wind hanyalah 3-6 kali gulung je dia ada.
Jadi, speed dapat di pertingkatkan hampir 200%.
satu lagi cara adalah dengan menukar magnet kat dlm tu dengan magnet yg lebih power. Tapi bad side dia adalah, bateri makan kuat giler..

BTW, yg keter ni zaman aku dulu main dlm trek dia..kira race ataupun competition pun dlm trek dia jugaklah..

sweet memories never dies...

p/s: kalau lah boleh kecik balik,kan best..
may the source be with you.. http://cikgureza.bizzmy.com
***** http://www.e-jodoh.com <--- "belum kawin lagi?" Daftar le, free je...

#64 Athrun Zala 02

Athrun Zala 02

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 915 posts

Posted 11 May 2008 - 12:27 PM

QUOTE(cikgureza @ May 11 2008, 08:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dulu masa aku zaman bebeudak ada le layan bende mini 4wd car ni. Masa tu guna set Tamiya. Memang bnyk giler masa tu.
Tapi enjin semua kami modified, ataupun kami panggil sebagai re-winding motor dia.
maksudnya, kalau kat motor dia tu, biasanya wayar yg halus dan mempunyai puluhan gulungan (wind),tapi kami tukar dgn wayar yg berwarna coklat kehitaman yg lebih besar,yg apabila di wind hanyalah 3-6 kali gulung je dia ada.
Jadi, speed dapat di pertingkatkan hampir 200%.
satu lagi cara adalah dengan menukar magnet kat dlm tu dengan magnet yg lebih power. Tapi bad side dia adalah, bateri makan kuat giler..

BTW, yg keter ni zaman aku dulu main dlm trek dia..kira race ataupun competition pun dlm trek dia jugaklah..

sweet memories never dies...

p/s: kalau lah boleh kecik balik,kan best..


ala x pe,kalau dah dewasa pun boleh main lagi kereta tu daaa.kat Jepun,Taiwan,Eropah dan Amerika selamba je yg dewasa dan yg dah pangkat ayah budak main lagi,x de hal pun???
Do you know,there are three kind of Aces:
1.Those who seek strength
2.Those who life for pride
3.And those who can read the tide of the battle
Those three,and him,he are the true Ace.

#65 MalaYneuMaya

MalaYneuMaya

    Ahli Sangat Rajin

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3480 posts

Posted 11 May 2008 - 12:36 PM

assalamualaikum...

QUOTE(Athrun Zala 02 @ May 11 2008, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ala x pe,kalau dah dewasa pun boleh main lagi kereta tu daaa.kat Jepun,Taiwan,Eropah dan Amerika selamba je yg dewasa dan yg dah pangkat ayah budak main lagi,x de hal pun???


aha aku kalu jumpa mmg aku beli balik.. laugh.gif
-_-

#66 zookambing

zookambing

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 793 posts

Posted 11 May 2008 - 12:45 PM

ms aku sek rendah dlu..siap lawan clas sebelah lg...
nk tunjuk keta sape laju.. tongue.gif

Posted Image

#67 wan_kuzai

wan_kuzai

    Ahli

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 posts

Posted 12 May 2008 - 04:35 AM

dulu track xdak..race ka dalam longkang...huhuhuhuhuhuhu..plg aku suka keta proto emperor....yg ketua jahat punya....btl ntah...aku pun dah lupa..
Amd athlon 64x2 5600+ 2.80 ghz
4 gb ram
GC Power Color Pcie X1650
Motherbod Biostar Ta609G
Window xp
hdd 360gb
PSU ENERMAX 460W
Altec Lansing THX

#68 schemie_katana

schemie_katana

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 770 posts

Posted 12 May 2008 - 08:33 AM

aku pown teringat gak zaman aku kecik2 dulu...mmg best maen tamiya nie...pastu dash yonkuro kuar plak tu...lg laa semangat nk maen...balek skolah jerr terus gi maen kt shopping complex maen kt track...kalo maen kt umah kt dlm longkang jelaa...hehe...naseb baek sepupu aku ade beli track...bleh maen kt umah dia...kalo citer dash yonkuro nie ade kuar kt tv lg kan best...mesti aku tgk...huhu...
Nintendo Wii
Ms X Box 360 (Zephry,Falcon,Jasper)
Sony PS3 60GB (Phat)
Sony PSP 3006 8GB(Vibrant Blue)
Sony Bravia 40" LCD Full HDTV (KLV-40BX400)
Onkyo TX-SR507 HDMI+JBL 7.1 Surround Sound

#69 zookambing

zookambing

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 793 posts

Posted 12 May 2008 - 09:25 AM

QUOTE(Md Luffy @ May 12 2008, 04:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dulu track xdak..race ka dalam longkang...huhuhuhuhuhuhu..plg aku suka keta proto emperor....yg ketua jahat punya....btl ntah...aku pun dah lupa..


biase la tu..aku pon main dlm longkang jer
klu nk main track..aku p umh meber aku,btul2 depan umah aku jer
ms dlu nk bli motor die...aku siap pose lg ms sek..semangat nk tunjuk keta aku yg paling power

Posted Image

#70 MADReaLJL

MADReaLJL

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2109 posts

Posted 12 May 2008 - 09:54 AM

QUOTE(hariziki @ May 11 2008, 02:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku ade cannon ball rolleyes.gif ..siap guna 4 bateri..mmg laju la..enjin pun tukar...yg brand tamiya, cannon ball ni jer..
yg lain semua beli [lanun] sbb nk tukar body jer..enjin cap ayam ni mmg dh mls nk pakai..

ade sekali aku beli kat pasar malam..cap murahan la..bila balik umah jer, aku check, rupe2 nye ade enjin tamiya..
puas ati giler..aku pun pelik cmne enjin tamiya dalm brand tu..padahal rm10 jer..pastu jual enjin tu kat kawan..
then buat modal enjin lg power..

dlu aku suke beli accessories kat jusco bukit raja.. rolleyes.gif

wei---kat mines ada jual lg la kereta tu..aku slalu lepak ptg ahad tgk bdk2 main..tp spirit tkde.. dry.gif

korg ade jumpa tk games dash yankuro ni..yg latest la..

kat mana wei.. aku nak p mines satg.. leh r sambar sebijik wat collection
:)

#71 zookambing

zookambing

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 793 posts

Posted 12 May 2008 - 10:00 AM

QUOTE(MADReaLJL @ May 12 2008, 10:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kat mana wei.. aku nak p mines satg.. leh r sambar sebijik wat collection



kt kedai mainan kan ader...berlambak
Posted Image

#72 oxy

oxy

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1535 posts

Posted 12 May 2008 - 07:07 PM



nampak menarik...

best buat benda nih. boleh modify etc2 dan tengok hasil secara real. cam experiment. kesian jugak budak zaman sekarang... picit2 butang, tgk kat screen jer..

dulu aku cuba pakai bateri 9V yg kotak segi empat tepat tuh kat kereta aku.. laju giler. sakit tangan yg menahan. dashyankuro pon kalah.

#73 MADReaLJL

MADReaLJL

    Ahli Rajin

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2109 posts

Posted 12 May 2008 - 07:11 PM

aku da tengok kat toycity kat the mines tadi.. xdak pun.. yang ada pun 2,3 kotak je.. second hand laugh.gif

tapi track kat luar kedai tu bukan men panjang lagi.. ada orang guna ka

Edited by MADReaLJL, 12 May 2008 - 07:12 PM.

:)

#74 MalaYneuMaya

MalaYneuMaya

    Ahli Sangat Rajin

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3480 posts

Posted 13 May 2008 - 08:39 AM

assalamualaikum...

QUOTE(zookambing @ May 12 2008, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kt kedai mainan kan ader...berlambak


kedai mainan mana? payah la nak jumpa..carik kat ebay la..haha
-_-

#75 progamerz9

progamerz9

    Ahli

  • Members
  • Pip
  • 42 posts

Posted 13 May 2008 - 08:59 AM

heloo...

bro korang asyik bincang pasal tamiya je...

apa kata korang buat link download cite dia full episdoe...

dash yon kuro...

lg elok...

bole aku yg budak2 ni tgk ahaks....

x pun cite yg sewaktu dengannya...