• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kereta Dash Yonkuro

196 posts in this topic

Posted · Report post

Aku dulu masa kecik2 belambak kereta ni kebanyakan jenama Audley, ada satu je jenama Tamiya. Dulu aku ada satu motor(enjin) aku pun tak ingat nama. Huh laju betul pakai enjin tu, kalau x pakai trek, kereta tu pusing2 je la.. biggrin.gif. Dulu banyak jugak modified enjin, bukak enjin bagi kurang @ tambah kan dawai test. Ada yang jalan ada yang tak hahaha... sebab salah patri. Senang citer best la, siap dengan aksesori kereta penuh dengan tiang, bumper mengalahkan kereta polis haha... Tapi sekarang semua kereta tu aku xtau dah pegi mana sejak aku pindah rumah dulu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku suka kete 'canonball'..
alaa... side kick cite dash yankuro tu lerr....
kalo tk silap, kete die kaler hijau...

koolll......

peace

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

owh, yang tayar jadik besar tu.. tau2.. tapi keta tu tak femes sangat r.. biasa orang minat shooting star ngan emperor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

http://www.youtube.com/watch?v=yBvN7gC8bFU

OST Dash Yankuro

ehhh now only i realized what the number 496 means.
In japanese 4=yon 9=kyu 6=roku. so if we combine this 3 it become yonkuro! hahaha

ape maksud yankuro ek ? Edited by hairulfadly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sesiapa nak cari kereta Tamiya tu boleh la cari di

B25 Basement 2, 1 Utama Shopping Centre,
Lebuh Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

Info: http://www.tamiya.com.my


Nak lumba dekat situ pun boleh RM 5 je sepanjang hari....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(MADReaLJL @ May 7 2008, 07:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
owh, yang tayar jadik besar tu.. tau2.. tapi keta tu tak femes sangat r.. biasa orang minat shooting star ngan emperor




haa.... btul2, aku igt part tu..
best siot, tyar blakang kete tu jd bsar.....
kalo tk silap, kete tu d korbankan utk bg emperor mng...

hahahhaha.....

aii, dh tua rupe nye aku ni...
trigt la kngan time kecik2 dulu...
heheheh...

peace

rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kpd sesiapa yg nak memuat turun lagu2 anime ini sila ke http://www.mini4wd.it/mp3.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

waaa~
teringat pulak masa bebudak dulu..tiap2 bulan beli. da bape belas unit, tp last2 yg tinggal tayar ngn motor je. huk2..

siap amik casis keta tu ngan tayar, luar buat body sendir . jadi la honda EG, evo dan sebagainya. wakakak~

tp sume tu suda tinggal kenangan... masih ada lagi motor2 enjin keta tu aku simpan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

QUOTE(BasicCX @ May 8 2008, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sesiapa nak cari kereta Tamiya tu boleh la cari di

B25 Basement 2, 1 Utama Shopping Centre,
Lebuh Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

Info: http://www.tamiya.com.my


Nak lumba dekat situ pun boleh RM 5 je sepanjang hari....


apsal gambar produk dia tak klua pon?

QUOTE
waaa~
teringat pulak masa bebudak dulu..tiap2 bulan beli. da bape belas unit, tp last2 yg tinggal tayar ngn motor je. huk2..

siap amik casis keta tu ngan tayar, luar buat body sendir . jadi la honda EG, evo dan sebagainya. wakakak~

tp sume tu suda tinggal kenangan... masih ada lagi motor2 enjin keta tu aku simpan.


benda paling last aku simpan adalah 1 rim..haha tayar pon takde...injin dulu banyak gak tapi dah rosak pasal dah berkarat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

http://www.youtube.com/watch?v=1lTVJGYwlcA...feature=related
Video Intro Let's & Go

http://www.youtube.com/watch?v=j_8R-NVAWVQ...feature=related
Video Intro Let's & Go (Versi Indonesia)

http://www.youtube.com/watch?v=yBvN7gC8bFU
Video Intro Dash Yankuro!


http://www.youtube.com/watch?v=YKEM8vVAkNU
Kereta tamiya aku yg minit ke 2.00

Yang 1st Magnum Saber, lepas tu Victory Magnum, Cyclone Magnum..


Let's & Go kawal kereta tak pakai kayu hoki, kejar kereta pakai roller blade.. Dia punya kuasa kereta melampau2 kalah dalam citer dash yankuro..

Korang tak penah tgk Let's & Go ke? Aku dok JB ni dapat tgk Let's & Go kat Kid Central(TV spore) ngan RCTI(TV Indon). Tapi yang indon punya aku paham la jalan cerita dia masa kecik2. sebab ckp indon paham sket dari org putih rolleyes.gif

http://www.youtube.com/watch?v=1eQtVLx5fKE...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=aObu58Ta0yU...feature=related

Korang kalau ada gmbr yg berkaitan keta tamiya ke.. share sini la...





Super Emperror





Edited by Superior

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ade cannon ball rolleyes.gif ..siap guna 4 bateri..mmg laju la..enjin pun tukar...yg brand tamiya, cannon ball ni jer..
yg lain semua beli [lanun] sbb nk tukar body jer..enjin cap ayam ni mmg dh mls nk pakai..

ade sekali aku beli kat pasar malam..cap murahan la..bila balik umah jer, aku check, rupe2 nye ade enjin tamiya..
puas ati giler..aku pun pelik cmne enjin tamiya dalm brand tu..padahal rm10 jer..pastu jual enjin tu kat kawan..
then buat modal enjin lg power..

dlu aku suke beli accessories kat jusco bukit raja.. rolleyes.gif

wei---kat mines ada jual lg la kereta tu..aku slalu lepak ptg ahad tgk bdk2 main..tp spirit tkde.. dry.gif

korg ade jumpa tk games dash yankuro ni..yg latest la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu masa aku zaman bebeudak ada le layan bende mini 4wd car ni. Masa tu guna set Tamiya. Memang bnyk giler masa tu.
Tapi enjin semua kami modified, ataupun kami panggil sebagai re-winding motor dia.
maksudnya, kalau kat motor dia tu, biasanya wayar yg halus dan mempunyai puluhan gulungan (wind),tapi kami tukar dgn wayar yg berwarna coklat kehitaman yg lebih besar,yg apabila di wind hanyalah 3-6 kali gulung je dia ada.
Jadi, speed dapat di pertingkatkan hampir 200%.
satu lagi cara adalah dengan menukar magnet kat dlm tu dengan magnet yg lebih power. Tapi bad side dia adalah, bateri makan kuat giler..

BTW, yg keter ni zaman aku dulu main dlm trek dia..kira race ataupun competition pun dlm trek dia jugaklah..

sweet memories never dies...

p/s: kalau lah boleh kecik balik,kan best..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(cikgureza @ May 11 2008, 08:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dulu masa aku zaman bebeudak ada le layan bende mini 4wd car ni. Masa tu guna set Tamiya. Memang bnyk giler masa tu.
Tapi enjin semua kami modified, ataupun kami panggil sebagai re-winding motor dia.
maksudnya, kalau kat motor dia tu, biasanya wayar yg halus dan mempunyai puluhan gulungan (wind),tapi kami tukar dgn wayar yg berwarna coklat kehitaman yg lebih besar,yg apabila di wind hanyalah 3-6 kali gulung je dia ada.
Jadi, speed dapat di pertingkatkan hampir 200%.
satu lagi cara adalah dengan menukar magnet kat dlm tu dengan magnet yg lebih power. Tapi bad side dia adalah, bateri makan kuat giler..

BTW, yg keter ni zaman aku dulu main dlm trek dia..kira race ataupun competition pun dlm trek dia jugaklah..

sweet memories never dies...

p/s: kalau lah boleh kecik balik,kan best..


ala x pe,kalau dah dewasa pun boleh main lagi kereta tu daaa.kat Jepun,Taiwan,Eropah dan Amerika selamba je yg dewasa dan yg dah pangkat ayah budak main lagi,x de hal pun???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

QUOTE(Athrun Zala 02 @ May 11 2008, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ala x pe,kalau dah dewasa pun boleh main lagi kereta tu daaa.kat Jepun,Taiwan,Eropah dan Amerika selamba je yg dewasa dan yg dah pangkat ayah budak main lagi,x de hal pun???


aha aku kalu jumpa mmg aku beli balik.. laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ms aku sek rendah dlu..siap lawan clas sebelah lg...
nk tunjuk keta sape laju.. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu track xdak..race ka dalam longkang...huhuhuhuhuhuhu..plg aku suka keta proto emperor....yg ketua jahat punya....btl ntah...aku pun dah lupa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pown teringat gak zaman aku kecik2 dulu...mmg best maen tamiya nie...pastu dash yonkuro kuar plak tu...lg laa semangat nk maen...balek skolah jerr terus gi maen kt shopping complex maen kt track...kalo maen kt umah kt dlm longkang jelaa...hehe...naseb baek sepupu aku ade beli track...bleh maen kt umah dia...kalo citer dash yonkuro nie ade kuar kt tv lg kan best...mesti aku tgk...huhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Md Luffy @ May 12 2008, 04:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
dulu track xdak..race ka dalam longkang...huhuhuhuhuhuhu..plg aku suka keta proto emperor....yg ketua jahat punya....btl ntah...aku pun dah lupa..


biase la tu..aku pon main dlm longkang jer
klu nk main track..aku p umh meber aku,btul2 depan umah aku jer
ms dlu nk bli motor die...aku siap pose lg ms sek..semangat nk tunjuk keta aku yg paling power

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(hariziki @ May 11 2008, 02:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
aku ade cannon ball rolleyes.gif ..siap guna 4 bateri..mmg laju la..enjin pun tukar...yg brand tamiya, cannon ball ni jer..
yg lain semua beli [lanun] sbb nk tukar body jer..enjin cap ayam ni mmg dh mls nk pakai..

ade sekali aku beli kat pasar malam..cap murahan la..bila balik umah jer, aku check, rupe2 nye ade enjin tamiya..
puas ati giler..aku pun pelik cmne enjin tamiya dalm brand tu..padahal rm10 jer..pastu jual enjin tu kat kawan..
then buat modal enjin lg power..

dlu aku suke beli accessories kat jusco bukit raja.. rolleyes.gif

wei---kat mines ada jual lg la kereta tu..aku slalu lepak ptg ahad tgk bdk2 main..tp spirit tkde.. dry.gif

korg ade jumpa tk games dash yankuro ni..yg latest la..

kat mana wei.. aku nak p mines satg.. leh r sambar sebijik wat collection

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(MADReaLJL @ May 12 2008, 10:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kat mana wei.. aku nak p mines satg.. leh r sambar sebijik wat collection



kt kedai mainan kan ader...berlambak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post



nampak menarik...

best buat benda nih. boleh modify etc2 dan tengok hasil secara real. cam experiment. kesian jugak budak zaman sekarang... picit2 butang, tgk kat screen jer..

dulu aku cuba pakai bateri 9V yg kotak segi empat tepat tuh kat kereta aku.. laju giler. sakit tangan yg menahan. dashyankuro pon kalah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku da tengok kat toycity kat the mines tadi.. xdak pun.. yang ada pun 2,3 kotak je.. second hand laugh.gif

tapi track kat luar kedai tu bukan men panjang lagi.. ada orang guna ka Edited by MADReaLJL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

QUOTE(zookambing @ May 12 2008, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kt kedai mainan kan ader...berlambak


kedai mainan mana? payah la nak jumpa..carik kat ebay la..haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

heloo...

bro korang asyik bincang pasal tamiya je...

apa kata korang buat link download cite dia full episdoe...

dash yon kuro...

lg elok...

bole aku yg budak2 ni tgk ahaks....

x pun cite yg sewaktu dengannya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now