• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Hot : Grid

546 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

939158_86760_front.jpg

GRID

GRID is the latest installment in the Race Driver series, and will take players around the globe to race in all kinds of competitions.

pencabar need for speed dah datang !

trailer

tarikh jangka release : June 2008

Active Racers Putera Online (patch 1.1)

1. zer0Nehza

2. dtheatre

3. datuk_seri

4. wan

5. sir_faiz

6. audecosta

7 diamondclow

8. MneMonic

9. muhian

10. syafik

11. bota

default password : putera

Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

agak2, 86gt lps x? cam x lps je ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu.. cam gempak je grafik :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gempak habis game ni ..... grafik memang superb, errr apa spec game ni ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow wow wow!

itu jewk ako bole komen wat mase neyh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha...aku nk tgk game mane yg bleh lwn nfs pnye game engine (detail high + tak jejas fps) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kita tunggu GT5 pc version..

yang tu konpem grafik superb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

demo dah kuar..cepat2 gi donlod... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

pendapat aku best la game ni..grafik fuhh superb..gameplay pun cantik..peminat racing sim mesti main game nih.

beberapa sc yg aku ambik semasa tgh main...grafik setting reso 1024x768 eye candy sume high,ultra.motion blur off.

GRID2008-05-1108-24-32-69.jpg

GRID2008-05-1108-26-30-15.jpg

GRID2008-05-1108-30-24-85.jpg

GRID2008-05-1108-37-57-63.jpg

GRID2008-05-1108-32-21-38.jpg

eh.bleh letak 5 gambar je.huhu.

Edited by muhian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

drift ada tak? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

drift ada tak? :D

setting

display : 1680*1050

AA : 16XCSAA

fps : 40++

ni gambo drift..hehe..

driftnn3.jpg

driftnn3.c287153c72.jpg

aku rasa engine game ni lagi bagus drp pro street kot..ni gambo aku buat donat..tapi tak nampak kete nyer..sbb asap terlalu byk..giler arr..

gridpc0.jpg

gridpc0.7ab685cf81.jpg

game ni biler kuar yg full version erk..?? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

game ni lagi best + real dari pro street

tapi agak susah lor... real sim tol..

normal pon dah susah...

environment semua hidup.. langgar benteng tayar semua berterabur :lol:

game ni biler kuar yg full version erk..?? :blink:

jun 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jun 2008

uuiih...lagi sebulan je.. :blink:

agak nyer kalo donlod mesti lagi cepat kuar kan...kihkihkihkih... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mati katak pc aku kalau main game nih..kuikui :P

dashboard nampak sebijik real lar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul tu.. dashboard.. stearing.. memang real..

yang best view cam lagi banyak.. tak silap aku ada 4 view cam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mati katak pc aku kalau main game nih..kuikui :P

dashboard nampak sebijik real lar..

gambar memang real..grafik game ni cam upgrade dari game dirt..

kalo spec tak cukup power, boleh je main...tapi tak nampak sgt la ke"real"an nyer..hehe..

**lagi sebulan nak kuar..sempat lagi tunggu gaji masuk ujung bulan 5..pastu upgrade la rig ko bro... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

assalamualaikum...

driftnn3.jpg

puiilamak..S15 tuuuu bai

bleh tahan gak drift scene dia

game ni guna steer mouse ke atau guna button kibod?

Edited by MalaYneuMaya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gambar memang real..grafik game ni cam upgrade dari game dirt..

kalo spec tak cukup power, boleh je main...tapi tak nampak sgt la ke"real"an nyer..hehe..

**lagi sebulan nak kuar..sempat lagi tunggu gaji masuk ujung bulan 5..pastu upgrade la rig ko bro... :P

haha..mmg boleh main beserta pakej lag yg terlampau nnti :lol: sbb main dirt pun cukup2 lepas jer.

takper..game nih akan tersenarai dlm wishlist aku..akhir tahun baru beli kot..wakakakak..

game ni guna steer mouse ke atau guna button kibod?

ko biar betul guna mouse utk kontrol kereta?

guna keyboard okey apa.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

ko biar betul guna mouse utk kontrol kereta?

guna keyboard okey apa.. tongue.gif

hekeleh ko mcm pelik sgt je.. :P

takdela..maksud aku steer dia mcm game live for speed tu ke..guna mouse...kalu gitu bleh tahan gak payah dia psl LFS tu game simulator race...tapi kalu mcm game NFS biasa je, orait la..senang.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

hekeleh ko mcm pelik sgt je.. :P

takdela..maksud aku steer dia mcm game live for speed tu ke..guna mouse...kalu gitu bleh tahan gak payah dia psl LFS tu game simulator race...tapi kalu mcm game NFS biasa je, orait la..senang.. :rolleyes:

bleh guna keyboard ngan gamepad...kalo nak guna stearing aku tak tau la..tak pernah cuba plak.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

performance ok x?? nengok si muhian tu, 96gt tpi, blur off. slow ke??

rasenye, mane pling berbaloi kalo aq nk angkat gc?? 86gt or hd3650??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

performance ok x?? nengok si muhian tu, 96gt tpi, blur off. slow ke??

rasenye, mane pling berbaloi kalo aq nk angkat gc?? 86gt or hd3650??

aku tak jumpe plak setting untuk off kan blur..aku rasa gambo dier memang camtu la kat tpt tuh..hehe..

aku rasa kalo 96gt bleh setting 8x AA kot + full reso.. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

performance ok x?? nengok si muhian tu, 96gt tpi, blur off. slow ke??

rasenye, mane pling berbaloi kalo aq nk angkat gc?? 86gt or hd3650??

eh la ko jangan salah anggap..aku offkan motion blur sebab tak suka time bwk laju ada blur2 plak.

performance game nih memang cantik.sesiapa dah main colin mcrae dirt set ultra mesti lepas main game nih.

bagi aku lebih baik ambik 8600gt utk performance.

aku tak jumpe plak setting untuk off kan blur..aku rasa gambo dier memang camtu la kat tpt tuh..hehe..

aku rasa kalo 96gt bleh setting 8x AA kot + full reso.. :ph34r:

ada la kat grafik setting menu ko tekan shift.ada byk setting grafik.

aku set 1024x768+16QCSAA+full set grafik..96gt no problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

eh la ko jangan salah anggap..aku offkan motion blur sebab tak suka time bwk laju ada blur2 plak.

performance game nih memang cantik.sesiapa dah main colin mcrae dirt set ultra mesti lepas main game nih.

bagi aku lebih baik ambik 8600gt utk performance.

ala aku dirt lowest pon tak lepas..haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0