• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Projek/laman Web Ahli

74 posts in this topic

Posted · Report post

AbgBeca perhatikan ramai dari kalangan ahli putera yang ada buat projek atau laman web.. Contoh mcm mkamus, jobberies, ade plak tu nak buat macam Mashup, Digg, Facebook dan sbgnya. Apa kata kalau kita disenaraikan laman-laman web bermanfaat macam ni untuk rujukan bersama. Kita kumpulkan la buat satu senarai dlm ni, boleh dijadikan sebagai suntikan semangat buat ahli-ahli lain.. camner ok tak idea AbgBeca. sekadar mencadangkan aje.. AbgBeca nak buat tak pandai.. suke nengok je korang yg kreatif ni blush.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE (AbgBeca @ Apr 11 2008, 12:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
AbgBeca perhatikan ramai dari kalangan ahli putera yang ada buat projek atau laman web.. Contoh mcm mkamus, jobberies, ade plak tu nak buat macam Mashup, Digg, Facebook dan sbgnya. Apa kata kalau kita disenaraikan laman-laman web bermanfaat macam ni untuk rujukan bersama. Kita kumpulkan la buat satu senarai dlm ni, boleh dijadikan sebagai suntikan semangat buat ahli-ahli lain.. camner ok tak idea AbgBeca. sekadar mencadangkan aje.. AbgBeca nak buat tak pandai.. suke nengok je korang yg kreatif ni blush.gif


i like the idea. definitely second that. kena buat satu post yg listkan nama ahli dan url web/web project diorg.
majulah kita dengan ilmu.... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yayaya.. betul tu... aku sokong...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok jugak tu.

Kita listdown dlm thread ni terus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ha... bagi aku mula dulu.. aku baru jek up portal nie pg td... korang tgk le.. kalau ada cadangan bagi tahu aku..
aku masih nak belajar lagi nie..

http://www.RemajaOnline.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

waduh waduh.... drsotware..... baru wat ker????............. patut ler post pun tarikh hari ni unsure.gif unsure.gif unsure.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE
Domain Name:REMAJAONLINE.ORG
Created On:11-Apr-2008 16:18:46 UTC
Expiration Date:11-Apr-2009 16:18:46 UTC

ai.. Semalam sokong, hari ni terus daftar domain.. semangat kau. bagus-bagus..

kalau boleh bagi keterangan macam ni:

URL: http://forum.putera.com
Description: Malaysian information and communication technology portal with forums, hardware and software reviews, articles, and more.
Field of interest: Computer & Internet
Targeted audience: student, web developer, web designer

yang lelain taknak kongsi jugak ke? kasi la meriah sikit. blush.gif Edited by Null

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nie web aku... sila cemuh kat bhg sembang..beta dah sedia terima cemuhan org tentang web saye nie..

http://fantasi2u.com [frontpage look trouble in mozilla]

dan nie plak web yg aku buat untuk customer ako

http://rakanku.com

manakala nie plak x-school akonye web ako buat..masih dalam pembinaan...

http://smkpj.890.com Edited by ROBOTs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

URL: http://www.tafsiran.net/
Description: Terjemahan Al-Quran - Bahasa Melayu (Bahasa Indonesia sedang dalam pembangunan)
Field of interest: Terjemahan Al-Quran
Targeted audience: Semua ummat Islam yang memahami bahasa Melayu & Indonesia





URL: http://www.mkamus.com
Description: Kamus BI > BM (Maksimum 204,800 huruf pada satu-satu masa)
Field of interest: Kamus Online
Targeted audience: Semua lapisan pengguna





URL: http://www.mkamus.com/my
Description: Kamus BM > BI (Maksimum 204,800 huruf pada satu-satu masa)
Field of interest: Kamus Online
Targeted audience: Semua lapisan pengguna





URL: http://www.mkamus.com/kp/
Description: Semak Jantina Melalui Nombor Kad Pengenalan
Field of interest: Kewarganegaraan
Targeted audience: Pengguna yang mempunyai MyKad





URL: http://www.tafsir-al-quran.blogspot.com
Description: Terjemahan Al-Quran - Bahasa Melayu
Field of interest: Terjemahan Al-Quran
Targeted audience: Semua ummat Islam yang memahami bahasa Melayu & Indonesia





URL: http://pendrive.tafsiran.net
Download URL: http://tafsiran.net/Scan%20Pendrive%203.0.exe
Description: Perisian Penjagaan Peribadi Pendrive
Size: 12 MB
Tempoh download: kurang 2 minit (ikut kelajuan internet korang, aku download seminit lebih)
Field of interest: Software > Security
Targeted audience: Semua pengguna pendrive





URL: http://www.sumber.tafsiran.net
Description: Sumber Terbuka Kod PHP
Field of interest: PHP
Targeted audience: Programmer PHP Edited by Sama-Sama Belajar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Null @ Apr 12 2008, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ai.. Semalam sokong, hari ni terus daftar domain.. semangat kau. bagus-bagus..

kalau boleh bagi keterangan macam ni:

URL: http://forum.putera.com
Description: Malaysian information and communication technology portal with forums, hardware and software reviews, articles, and more.
Field of interest: Computer & Internet
Targeted audience: student, web developer, web designer

yang lelain taknak kongsi jugak ke? kasi la meriah sikit. blush.gif


hehe.. nak belajar.. so aku harap korang boleh tunjuk ajar kalau ada silap ek...

Alamat: http://www.RemajaOnline.org
Keterangan: Portal perbincangan permasalahan it (Gedung Perkongsian Ilmu IT)
MOTO : " Kemajuan IT , Kemudahan Kami "
sasaran : kepada semua org tidak kira remaja or dewasa.. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Sama-Sama Belajar @ Apr 12 2008, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
URL: http://www.tafsiran.net/
Description: Terjemahan Al-Quran - Bahasa Melayu (Bahasa Indonesia sedang dalam pembangunan)
Field of interest: Terjemahan Al-Quran
Targeted audience: Semua ummat Islam yang memahami bahasa Melayu & Indonesia


hmm.. bagus projek tafsiran ni. Saya bagi 7 out of 10. Dari segi interface ada sedikit kekurangan, kalau dapat temanya diselaraskan supaya semua halaman nampak seragam. Apapun tahniah kepada pemilik laman web ni.

QUOTE
URL: http://www.mkamus.com
Description: Kamus BI > BM (Maksimum 204,800 huruf pada satu-satu masa)
Field of interest: Kamus Online
Targeted audience: Semua lapisan pengguna


Projek Kamus 1.0 ni pun menarik. Ada future dan boleh diketengahkan.

QUOTE(ROBOTs! @ Apr 12 2008, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>


Tujuan web rakanku masih kurang jelas, perlu perbanyakkan lagi kandungan supaya pengunjung faham akan kewujudannya. Usaha lebih lagi.

QUOTE(Drsoftware @ Apr 13 2008, 02:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Alamat: http://www.RemajaOnline.org
Keterangan: Portal perbincangan permasalahan it (Gedung Perkongsian Ilmu IT)
MOTO : " Kemajuan IT , Kemudahan Kami "
sasaran : kepada semua org tidak kira remaja or dewasa.. hehe


Pemilihan domain RemajaOnline kurang sesuai untuk tema IT. Kalau dapat ubahkan menjadi portal hiburan masakini.

cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE
Tujuan web rakanku masih kurang jelas, perlu perbanyakkan lagi kandungan supaya pengunjung faham akan kewujudannya. Usaha lebih lagi.


tq for your opinion...

camne plak ngan web ako null... http://fantasi2u.com ade kekurangan ape yer...tolong beri pendapat dan komen happy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Owh.. mcm tu... anyway.... thanks Null kerana sudi bg komen tentang web sy tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

URL: http://www.shopbegins.com
Description: A step-by-step overview of the entire process of starting an online business. Let's make your online shop begins now.. smile.gif
Field of interest: eCommerce, CMS, low cost online business web design, forum
Targeted audience: everyone.. especially to part timer, full timer and to-be internet entrepreneurs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kebetulan aku baru jer beli domain & hosting baru:


URL: http://www.systemxpert.org (still pending)
Description: Perkongsian ilmu dan kemahiran komputer / teknologi maklumat
Field of interest: news, forum, download, open source community
Targeted:
- sesiapa saja yang minat pasal komputer dan related dengannya
- system / hardware / software tester Edited by adinor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(adinor @ Apr 15 2008, 10:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Kebetulan aku baru jer beli domain & hosting baru:


URL: http://www.systemxpert.org (still pending)
Description: Perkongsian ilmu dan kemahiran komputer / teknologi maklumat
Field of interest: news, forum, download, open source community
Targeted:
- sesiapa saja yang minat pasal komputer dan related dengannya
- system / hardware / software / tester


ooo bagus....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

SystemXpert.Org telah bersedia untuk menerima anda semua Edited by adinor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(ROBOTs! @ Apr 12 2008, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nie web aku... sila cemuh kat bhg sembang..beta dah sedia terima cemuhan org tentang web saye nie..

http://fantasi2u.com [frontpage look trouble in mozilla]

dan nie plak web yg aku buat untuk customer ako

http://rakanku.com

manakala nie plak x-school akonye web ako buat..masih dalam pembinaan...

http://smkpj.890.com


perbaiki link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

la ingatkan topik ni dah kena delete.. upanya ada kat atas sekali.. hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE
perbaiki link


camna tu bro??erm..design web dah tukar..cube kasik komen lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

kalau blog bleh kira skali ke tongue.gif

aku baru je buat blog tutorial

http://jomphp.blogspot.com


Edited by cyberfly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

www.srialain.com
ni kerja amal untuk persatuan
Company:BERSAMA
ok x? rase mcm berat je.
Tolong komen utk diimprove..TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

URL: http://www.liriklagu.net
Description: Koleksi lirik-lirik lagu antarabangsa dan tempatan
Field of interest: Muzik & Hiburan
Targeted audience: Peminat industri hiburan

biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

salam,
URL : http://www.airjed.com
Description : Jumpa rakan lama sekolah, rakan baru seperti MS, FS, dan FB tapi dapat duit poket dan diskaun sekali
Field of interest : security for members
Targeted : pelajar sekolah, pelajar IPT, mereka yang ingin bertemu rakan lama dan baru dan mereka yang suka berbincang

Notes : sedang Beta stage, so harap rakan2 boleh komen...nak tembak pun takpa asalkan membina... saya perlukan mereka yang tahu php dan saya sanggup membayar khidmat tersebut...sila email saya di www.airjed.com at gmail.com Edited by gilos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now