• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

Berita Baik Kepada Pengguna / Bakal Pengguna TM Streamyx !!!

Promosi Terkini...TIADA lagi sewa talian tetap...

Combo 384kbps @ RM60

Combo 512kbps @ RM90

Combo 1Mbps @ RM110

Combo 2Mbps @ RM140

Combo 4Mbps @ RM160

Unlimited with modem...

Modem warranty selagi anda menggunakan Streamyx !!!

Unlimited Local/National call ke mana-mana talian tetap TM dengan tambahan RM28... kalau tak tambah RM28 ni bleh call in/out mcm biasa, no problem...

untuk masa yang terhad cuma tambah RM50 (sekali sahaja) untuk mendapatkan WIRELESS ROUTER AZTECH (pakej 1Mbps ke atas)...

013-3942949

Bro..

Aku nk tnya ckit...

Apsal aku amek combo yg 1Mbps ni lembap tahap dewa?

Aku dok area S.alam...

Aku call 100 die ckp line cni ok jer...

But, yg aku musykilnyer kadang2 bleh plak die ter dc sendiri line nih!

byr dhla mhl bro!

Huh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro,ader promo lain x utk merdeka nie?

router tu ader kontrak gak ker?

Kontrak mcm biasa 12 bulan...promo lain mmg dah takde, merdeka pun seminggu je lagi...hehehe

Bro..

Aku nk tnya ckit...

Apsal aku amek combo yg 1Mbps ni lembap tahap dewa?

Aku dok area S.alam...

Aku call 100 die ckp line cni ok jer...

But, yg aku musykilnyer kadang2 bleh plak die ter dc sendiri line nih!

byr dhla mhl bro!

Huh!

tak cukup detail la ko kasi...

ko register kat mana ni? check dulu connection, internal wiring, anything yang part ko dulu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro,yg kwn aku tu mcm mana yer status dia?

yg kat bukit jelutong,shah alam tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no rumah dia takde dlm system la bro...nanti anything aku update lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro..

Aku nk tnya ckit...

Apsal aku amek combo yg 1Mbps ni lembap tahap dewa?

Aku dok area S.alam...

Aku call 100 die ckp line cni ok jer...

But, yg aku musykilnyer kadang2 bleh plak die ter dc sendiri line nih!

byr dhla mhl bro!

Huh!

cube ko try tgk cabel ko tu,berbelit n tertindih kot

pastu sistem pc ko ader virus x

modem ko tu cap ayam dr tmnet ker?klu bole tuka lain la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak yang rm78 1Mbps. Ada lae ka tu ah. Napa la TM tak promosi mcm tu lae

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak yang rm78 1Mbps. Ada lae ka tu ah. Napa la TM tak promosi mcm tu lae

Kalau balik2 asyik ada pakej tu aje dah tak jadi promosi la kan? Dah jadi salah satu pakej biasa la kan? No point la ada pakej 88, 99, 110 lagi kan?hehehe...

Sebab tu dia nama promosi...ada tempoh masa yang terhad...yang tak sempat grab tu ketinggalan la...dan personal guarantee aku kasi, pakej 77 tu dah takkan ada, so tak perlu la tunggu2 lagi...heheheh

Dan sama jugak la ngan promo FREE Wireless Modem + Free Installation ni...tempoh masa terhad aje...kalau tak sempat tu jangan menyesal tak sudah pulak...hehehe...

Untuk makluman, pakej FREE Wireless ni takde self install, so lepas ni kalau nak ambik pakej mobility ni akan kena caj RM120 installation...

Aku rasa pakej ni amat berbaloi untuk student U sebab share ramai2 satu rumah, sebab basically biasa aku survey kalau student buat wireless akan kena caj RM250++ untuk wireless router dan caj configuration,etc. Dan payment RM250++ ni perlu dibuat masa nak start pakai streamyx...

Dengan FREE Wireless + Free Install ni, cuma bayar RM10 sebulan...mcm byr ansuran untuk wireless router aje...ada orang dtg rumah configure FREE plak tu...pastu kalau lepak kat cafe2 bawak laptop bleh pakai hotspot lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam pharez..

aku cuma nak tau ko nie pakai streamyx tak..

kalau ko pakai..kasi la email streamyx kat aku..

aku nk beremail ngan ko..senang skit.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam pharez..

aku cuma nak tau ko nie pakai streamyx tak..

kalau ko pakai..kasi la email streamyx kat aku..

aku nk beremail ngan ko..senang skit.. ;)

pakai streamyx tapi email streamyx aku tak pakai sgt...email je kat [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakai streamyx tapi email streamyx aku tak pakai sgt...email je kat [email protected]

ala...kasi la email streamyx gak..aku ada hal penting nih..nak tanya nih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ala...kasi la email streamyx gak..aku ada hal penting nih..nak tanya nih..

ahaks...i smell something fishy lak...ahahaha...camni la senang, kasi 10 dalil kenapa soalan ko tu takleh tanya kat putera ni atau kat yahoo mail aku?

agagagagaga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahaks...i smell something fishy lak...ahahaha...camni la senang, kasi 10 dalil kenapa soalan ko tu takleh tanya kat putera ni atau kat yahoo mail aku?

agagagagaga

ALA...just nak comfirmkan betul ke ko pakai streamyx..

itu je la..

lagi satu aku memang ada hal nak tanya la..

betul..tak tipu punya lah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ya mariii...mariiii...promosi masih diteruskan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro..free wireless free install tu camno??

ada laie ko??

katakan aku beli wireless router sendiri..

line camner lak??still leh pakai line streamyx aku ke?

tetap bayo rm10 tu ke?

ke camner...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro..free wireless free install tu camno??

ada laie ko??

katakan aku beli wireless router sendiri..

line camner lak??still leh pakai line streamyx aku ke?

tetap bayo rm10 tu ke?

ke camner...

free wireless free install ada lagi, tapi delay sikit...

kalau ko beli router sendiri dan pasang sendiri, tak perlu la tambah 10 sebulan tu...ahaks...sambung wireless router ngan modem streamyx...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi diteruskan...reccommended untuk pelajar yang sewa ramai2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

activation rm75 tuh dia cativate apa ek??

jumper tuh ke..

takde ape..just curious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi TERBARU !!! Streamyx Combo Goes Mobile:

Langgan mana2 pakej combo dan tambah RM10 sebulan, anda akan mendapat:

- 1 UNLIMITED Hotspot account

- 1 Wireless Modem Router PERCUMA !!!

Tawaran sementara stok MASIH ADA !!!

Pendaftaran sebelum 31 Ogos 2008 akan mendapat FREE INSTALLATION bernilai RM120...

Streamyx Combo Goes Mobile Packages:

384kbps - RM70 bulanan

512kbps - RM100 bulanan

1Mbps - RM120 bulanan

2Mbps - RM150 bulanan

4Mbps - RM170 bulanan

Call Segera : 013-3942949

pharez...

bos aku nak upgrade streamyx rm88 - 1mbps ke 4mbps ...without wifirouter coz dah ada...

apa cas yang kena

kontrak dah abis ( setahun lebih guna ) home user

area bangi ..sekyen 7

ok masalah aku plak...

boleh ke phone number (account )kat kg (n9 ) guna line homeprepaid di transfer ke umah aku di selangor kajang.

pastu aku nak apply streamyx atas account homeprepaid tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

itu la caranya...kalo ko nk pkai combo,tm kne letak port baru.....combo sme pkai port baru..tenet agak laju gak la.....pakai jer sampe bln 11...pastu da abesh ikat,br tuka combo....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi FREE Wireless Modem masih diteruskan...FREE Installation juga untuk tempoh terhad...cepat...cepattt!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak tanye, kalau aku dah ade streamyx pakej 512 nak upgrade celcom broadband+streamyx buleh tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aik...apa kena ngena ngan combo lak ni?ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aik...apa kena ngena ngan combo lak ni?ahaks...

Broadband Celcom + Streamyx <---- bukan combo ke ni? :lol: aku tahulah soalan aku tanye ni tak termasuk promosi ko tu. tapi aku nak tahulah buleh ke aku nak upgrade terus atau terpakse kene terminate dulu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Broadband Celcom + Streamyx <---- bukan combo ke ni? :lol: aku tahulah soalan aku tanye ni tak termasuk promosi ko tu. tapi aku nak tahulah buleh ke aku nak upgrade terus atau terpakse kene terminate dulu?

hehe...tu bukan combo...tu home, hop and away...anyway mmg aku tak tau sebab tu promo celcom...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau balik2 asyik ada pakej tu aje dah tak jadi promosi la kan? Dah jadi salah satu pakej biasa la kan? No point la ada pakej 88, 99, 110 lagi kan?hehehe...

Sebab tu dia nama promosi...ada tempoh masa yang terhad...yang tak sempat grab tu ketinggalan la...dan personal guarantee aku kasi, pakej 77 tu dah takkan ada, so tak perlu la tunggu2 lagi...heheheh

Dan sama jugak la ngan promo FREE Wireless Modem + Free Installation ni...tempoh masa terhad aje...kalau tak sempat tu jangan menyesal tak sudah pulak...hehehe...

Untuk makluman, pakej FREE Wireless ni takde self install, so lepas ni kalau nak ambik pakej mobility ni akan kena caj RM120 installation...

Aku rasa pakej ni amat berbaloi untuk student U sebab share ramai2 satu rumah, sebab basically biasa aku survey kalau student buat wireless akan kena caj RM250++ untuk wireless router dan caj configuration,etc. Dan payment RM250++ ni perlu dibuat masa nak start pakai streamyx...

Dengan FREE Wireless + Free Install ni, cuma bayar RM10 sebulan...mcm byr ansuran untuk wireless router aje...ada orang dtg rumah configure FREE plak tu...pastu kalau lepak kat cafe2 bawak laptop bleh pakai hotspot lagi...

cm best jer...

mane lg laju pkai wireless kew streamyx biase jer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now