• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

aku tlg jelaskan

Talian Tetap (DEL)

Duti Setem RM10

Deposit RM75

Wiring RM30 (pendawaian sedia ada) / RM50 (pendawaian baru) utk 5 meter pertama, meter berikutnya RM5/meter -bayar kepada kontraktor-

+ STREAMYX COMBO

Duti Setem RM10

Pengaktifan RM75

Pemasangan RM88 (kalau mohon pasang sendiri caj RM14 shj utk penghantaran modem)

Pendahuluan (ikut pakej) RM90

Pakej RM90

sume caj dlm bil, kecuali wiring

Edited by streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau ngan aku send modem Free of Charge aje...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haraplah Iklan Yang berkobar2... Line Hampeh... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haraplah Iklan Yang berkobar2... Line Hampeh... <_<

dude...u salah forum ni dude...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

k.. thanks streamyx and pharex :)

pas ni leh ar ak wat kire2 bajet nak pasang STREAMYX....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

k.. thanks streamyx and pharex :)

pas ni leh ar ak wat kire2 bajet nak pasang STREAMYX....

NAK TAUHU tu ko gak ke?ahaks...ok no problem...nak register bleh contact aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Pharez,...

kt umh makcik aku de line tel...

pas tu klu nk install streamxy mcm ner???

die nk amik pakej yg kene bayar 90 tu..

aku pon xtau la..

bleh recomment skit x??

baper kene bayar??lg 1,yg installation tu mcm ner?? die tulis klu suh org tu install keen bayar 80 kot

die gune IP aper??

sory klu silap.. - - - - > aku xpaham la..

Edited by ahfaw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pharez,...

kt umh makcik aku de line tel...

pas tu klu nk install streamxy mcm ner???

die nk amik pakej yg kene bayar 90 tu..

aku pon xtau la..

bleh recomment skti x??

baper kene bayar??lg 1,yg installation tu mcm ner??

die gune IP aper??

sory klu silap.. - - - - > aku xpaham la..

ok...kalau dia nak amik yg 90 tu...dia dah tak perlu byr bulan2 rm26 sewa phone...dia cuma byr 90 je sebulan utk fix line + streamyx + modem...

bill pertama ada RM75 activation, RM88 installation, RM90 Advanced bulan kedua dan RM90 Bulan pertama...bil2 seterusnya RM90 je sebulan...

Installation TM boleh buat...tak perlu IP...

Ko kasi No. H/p dia aku call dia...atau ko mintak ngan dia NO Phone umah, Nama Penuh, IC NO, No. H/p dia, username apa dia nak pakai...dijamin siap 2 hari bekerja...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro,

skrang aku msh langgan pakej yg dulu.. RM77 (512kbps) + RM26 (sewa talian) = RM1++ sbln..

kontrak tamat bln dpn..

So,cmne cara aku nak tukar amik pakej Combo RM90 tuh??

kalu ble tkar segera lg baik..

kena ubah gaya hidup kata owg tuh..huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro,

skrang aku msh langgan pakej yg dulu.. RM77 (512kbps) + RM26 (sewa talian) = RM1++ sbln..

kontrak tamat bln dpn..

So,cmne cara aku nak tukar amik pakej Combo RM90 tuh??

kalu ble tkar segera lg baik..

kena ubah gaya hidup kata owg tuh..huhu

bagi no phone, nama penuh, ic no,no h/p dan username, aku check...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Buat ape nak apply lain,pakej 512 rm77 sudah ok,cuma pi TM minta tukaq pakai sewa talian yang rm15(call tempatan sahaja)..dah save rm9... (Sorry tersilap) Edited by asusx550

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Buat ape nak apply lain,pakej 512 rm77 sudah ok,cuma pi TM minta tukaq pakai sewa talian yang rm15(call tempatan sahaja)..dah save rm9...

INFO MENGELIRUKAN !!!

kalau dikaji...

RM77 + RM15 = RM92...kalau amik pakej combo 512k + fix line rental + modem = RM90...

so verdict....sila abaikan INFO yg MENGELIRUKAN...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

tak perlu tukar modem...modem adsl bleh pakai dari 384k sampai 8Mbps...hehehe...ok camni...ada experience frequent disconnection tak sejak upgrade?pastu check modem detect speed brape...dan try run streamyx bandwidth test tgk dpt brapa...tapi sebalum tu, make sure tiada program running kat background dan dah clean virus ngan spyware guna updated version...

aku dh scan virus n spyware ok je tkde pape masalah.

1-frequent disconnection mmg tkde okje tkde terputus2 .

2-yg ni aku tk phm camne,ini ke?Riger1.jpg

3-speedtest.jpg

akunye speed ni sama je cam pakej yg lama.

Edited by jsix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Buat ape nak apply lain,pakej 512 rm77 sudah ok,cuma pi TM minta tukaq pakai sewa talian yang rm15(call tempatan sahaja)..dah save rm9...

Tersilap: Tambahan ambil pakej 88( 1.0M + talian rm15) =RM103..Kalau Combo 90 baru 512,Rugi...

Kira fakta ni boleh diketengah kan,he,he,he..

Edited by asusx550

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tersilap: Tambahan ambil pakej 88( 1.0M + talian rm15) =RM103..Kalau Combo 90 baru 512,Rugi...

Kira fakta ni boleh diketengah kan,he,he,he..

oOo..faham konsep asal die..

tp aku bkn xnak,mmg nak kna atur bajet dgn penuh kesederhanaan dah..

dgn ini aku tekad nak downgrade ke 384kbps je ler..huhu

Pharez,ugpm!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau ngan aku send modem Free of Charge aje...hehehe...

send modem free of charge?

kalau kontraktor bawa mmg la free, dia psg trus

bawa free, tp charge installation RM88

kalau SIB psg sendiri je

modem 2 akan di kurier, so charge RM14 utk kurier

dan xde charge RM88 lg

mana lg jimat bro?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau takde background activity, speed ni kira slow...ko bleh report kat 100 suruh dia check speed configuration dia dah buat tak utk upgrade ni...

send modem free of charge?

kalau kontraktor bawa mmg la free, dia psg trus

bawa free, tp charge installation RM88

kalau SIB psg sendiri je

modem 2 akan di kurier, so charge RM14 utk kurier

dan xde charge RM88 lg

mana lg jimat bro?

kalau register kat agent biasa mmg la TM akan send SIB dan caj RM14 bro...tapi kalau register kat authorized reseller, kami mmg dah sedia ada stock modem...either customer nak self collect atau courier pun boleh...mcm aku, caj courier aku absorb, so customer dah jimat rm88, dpt jimat lagi rm14...mana lagi jimat? of course la register ngan authorized reseller mcm aku...hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Streamyx combo ni pakai modem apa? adsl gak ke? asal xde charge ntuk line?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ak ni msih baru dlm forum nie...

blan dpn ak nk masuk streamyx...

bape kos die kesemuanye????

ak nk amik 1.0Mps @2.0Mps...

???

:wacko: :wacko: :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ak ni msih baru dlm forum nie...

blan dpn ak nk masuk streamyx...

bape kos die kesemuanye????

ak nk amik 1.0Mps @2.0Mps...

???

:wacko: :wacko: :wacko:

[email protected]/bulan

bil pertama:

RM10 Duti Setem

RM75 Pengaktifan

RM88 Pemasangan

RM110 Pendahuluan

RM110 Pakej

bil seterusnya:

RM110/bulan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Streamyx combo ni pakai modem apa? adsl gak ke? asal xde charge ntuk line?

modem masih modem adsl...xde caj sebab tm dah satukan produk fix line dan streamyx...so byr sewa sekali je la...takde dah asing2...

ak ni msih baru dlm forum nie...

blan dpn ak nk masuk streamyx...

bape kos die kesemuanye????

ak nk amik 1.0Mps @2.0Mps...

???

:wacko: :wacko: :wacko:

ko dah ada fix line blum?

kalau blum,

RM30-50 Pemasangan Phone (byr dgn contractor)...

First Bill:

1. RM75 Deposit Phone

2. RM10 Stamp

3. RM75 Activation Streamyx

4. RM88 Installation streamyx (kalau boeh pasang sendiri tak payah byr)

5. RM110 Advanced 2nd mth

6. Rm110 First mth

RM110 5 dan 6 tu kalau 1mbps, kalau 2mbps RM140...

Kalau rasa total first bill tu byk, nanti register aku kasi tips nak kurangkan bebanan...ahaks...

kalau dah ada fix line, byr item 2-6 aje...anything bleh pm aku...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

modem masih modem adsl...xde caj sebab tm dah satukan produk fix line dan streamyx...so byr sewa sekali je la...takde dah asing2...

ko dah ada fix line blum?

kalau blum,

RM30-50 Pemasangan Phone (byr dgn contractor)...

First Bill:

1. RM75 Deposit Phone

2. RM10 Stamp

3. RM75 Activation Streamyx

4. RM88 Installation streamyx (kalau boeh pasang sendiri tak payah byr)

5. RM110 Advanced 2nd mth

6. Rm110 First mth

RM110 5 dan 6 tu kalau 1mbps, kalau 2mbps RM140...

Kalau rasa total first bill tu byk, nanti register aku kasi tips nak kurangkan bebanan...ahaks...

kalau dah ada fix line, byr item 2-6 aje...anything bleh pm aku...

haah....agak banyak de.....

bpe ko leh turunkan...

hehe...

:lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu rahsia utk yg register ngan aku aje...hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

meh jawab soalan aku lak ni...

skrg aku guna soho kat kedai aku denga harga rm149 untuk streamyx sebulan... bulanan sewa rm50...

boleh tak aku nak upgred ke 4mbp?

dengan harga rm160 sebulan?

boleh tak daftar untuk rumah dan pindah kan ke kedai... jadi aku byr rm160 je la....

kalu boleh buat camni saya nak tukarla....

please reply ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

meh jawab soalan aku lak ni...

skrg aku guna soho kat kedai aku denga harga rm149 untuk streamyx sebulan... bulanan sewa rm50...

boleh tak aku nak upgred ke 4mbp?

dengan harga rm160 sebulan?

boleh tak daftar untuk rumah dan pindah kan ke kedai... jadi aku byr rm160 je la....

kalu boleh buat camni saya nak tukarla....

please reply ok

no worries..nanti bill streamyx dah consolidate dgn phone bill cuma RM150 sebulan total streamyx dgn fix line...nak pindah dari rumah ke kedai mmg tak boleh...sebab alamat kedai akan kena reject kalau nak register pakej umah dan pindah pin sama....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now