• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

bradah, aku nk tanya skit...

skrang aku pakai pakej 512kbps unlimited rm66....klau aku nk upgrade kpd pakej 1mbps(bukan combo promotion), brape aku kena byr monthly..?rm 77 or rm88?

thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bradah, aku nk tanya skit...

skrang aku pakai pakej 512kbps unlimited rm66....klau aku nk upgrade kpd pakej 1mbps(bukan combo promotion), brape aku kena byr monthly..?rm 77 or rm88?

thanks..

88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...sekali lagi aku maklumkan...memandangkan terdapat byk maklumat palsu...hehehe

pakej combo ni kalau korang tak tambah RM28...korang tetap bleh buat call mcm biasa...no problem...caj pun mcm biasa...kalau pakai seminit, byr seminit...tu je...

kalau korang tambah rm28 plak, korang akan dpt UNLIMITED call ke tm fix line mana2 pun bila2 masa pun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pendaftaran dgn most reliable agent masih terbuka...jgn risk pendaftaran anda dengan hanya tawaran "hadiah percuma"...hehehe...iklan hotfm lak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu pkai maxis broadband kan elok..

rm138 leh up smpai 3.6mbps..

aku rasa streamyx combo nie cam mhl jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu pkai maxis broadband kan elok..

rm138 leh up smpai 3.6mbps..

aku rasa streamyx combo nie cam mhl jer..

xkan sama wired service dgn wireless service broadband.. percaya la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu pkai maxis broadband kan elok..

rm138 leh up smpai 3.6mbps..

aku rasa streamyx combo nie cam mhl jer..

kita semua dah sedia maklum la..."3.6Mbps" tu tak lah segah yang diwawarkan... mahal?think again...hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korang tetap bleh buat call mcm biasa...no problem...caj pun mcm biasa...kalau pakai seminit, byr seminit...tu je...

pharez... kalau call no yg start 1300xxxxxx & 1800xxxxxx tu mmg free kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez... kalau call no yg start 1300xxxxxx & 1800xxxxxx tu mmg free kan?

1800 free...kalau 1300 sama local call charges...tapi ikut carrier la...kalau guna maxis ka digi dial 1800 yang telekom provide, ada caj gak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1800 free...kalau 1300 sama local call charges...tapi ikut carrier la...kalau guna maxis ka digi dial 1800 yang telekom provide, ada caj gak...

yg mana lebih jimat pakej 1mb 77 cam dulu ke pakej combo 1mb rm110 ni?

bleh terangkan tak bro pharez sbb ada member nak reg streamyx..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kita semua dah sedia maklum la..."3.6Mbps" tu tak lah segah yang diwawarkan... mahal?think again...hehehehe

yup mmg betul~ pernah guna (tapi bukan aku nyer) selalu terputus2.. donlod slow... nak update AV pon lambat~

dan kalau perhatikan dlm T&C dia.. dia ada tulis situ kecik2 jer~ penggunaan maksimum adalah mesti tak lebih 3GB sebulan pedahal kata unlimited..

so kalau nak kata maxis nyer lagi jimat takde lah~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg mana lebih jimat pakej 1mb 77 cam dulu ke pakej combo 1mb rm110 ni?

bleh terangkan tak bro pharez sbb ada member nak reg streamyx..

ok...kalau secara bandingan...

pakej 77, bayar internet RM77, byr phone RM26, free modem warranty setahun. Total bayaran bulanan RM103

pakej combo, byr internet + fix line =RM110, modem lifetime warranty...

so combo ni dari segi bulanan lebih RM7, tapi dpt modem warranty lifetime...

TAPI...the GOOD NEWS is, pakej 77 ialah pakej promosi dan tak wajar direfer sebagai "cam dulu" dan tak timbul sebab kenapa nak bandingkan dengan pakej combo sebab dah no more available dan will not be available anymore... hehehe...

Kalau member ko nak register bleh contact aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

promosi diteruskan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez, aku staff TM/Celcom. Aku nak register streamyx, dari segi documentation aku akan hantar ke TM dan monthly rate just RM45 untuk 512Mbps. Kalau aku suruh ko yang buat installation/setting boleh? berapa charge?

kalau terms & condition TM RM50 untuk 5mtr cable. Rm5 untuk setiap 1mtr tambahan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

installation phone line TM contractor je bleh buat...tak boleh self install/outsource...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu pkai maxis broadband kan elok..

rm138 leh up smpai 3.6mbps..

aku rasa streamyx combo nie cam mhl jer..

jgnlah terpengaruh ngan ngan maxis broadband(bukan nk sokong streamyx)tp ini lg teruk kelentongnya.pakej nmpak cam roket tp slow n leh wat korang nangis bila nk download/surf web.seteruk2 streamyx lg teruk yg lain2 tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ni aku nak tanya pulak aku memang tak faham pasal pekej ni pening giler baca ko org punya post

pakej aku sekarang streamyx RM 88.00 + sewa line telefon RM 26.00 = jadi sebulan aku kena bayar RM 114.00

kalau aku ambil pakej combo ni contoh 384Kbps at RM60 per month jadi aku kena bayar macam ni ke = streamyx RM 88.00 + sewa line telefon RM 26.00 + combo ni contoh 384Kbps at RM60 = jadi keseluruhan jadi RM 174.00 ke ?betul ke tidak ?

Edited by pencai

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sewa bulanan paling rendah ialah rm15,hanya boleh call kawasan setempat sahaja..INFO -hubungi TM berhampiran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sewa bulanan paling rendah ialah rm15,hanya boleh call kawasan setempat sahaja..INFO -hubungi TM berhampiran

tak payah la tu...baik amik combo aje...bleh call mana2 suka...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Askum wbt en pharez yg bijaksana. Sy msh xphm lg ni.. Em, apa kene mengena modem dgn homeline? Bkn ke modem ni wireless ? Sy pakai home prepaid. . Hu3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bil yg smpai hujung bulan 2 maknanya utk bil streamy jo lah yo pharez ? Huhu.. Sy nk amik streamy unlimited yg rm60 tu.. Laju x ek? Uhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bil yg smpai hujung bulan 2 maknanya utk bil streamy jo lah yo pharez ? Huhu.. Sy nk amik streamy unlimited yg rm60 tu.. Laju x ek? Uhu

rm60 speed 384 Kbits jek = 49 Kbyte, kalo ko nak browse2 bleh la pakai.. tp kalo jenis nak download movies or file size besar mcm aku better amik pakej lagi tinggi.. kalo amik pakej combo 4mb baru rm160, kalo bukan harga promotion utk 4mb rm268 + 26 ringgit utk sewa bulanan line tepon, jimat giler...

Askum wbt en pharez yg bijaksana. Sy msh xphm lg ni.. Em, apa kene mengena modem dgn homeline? Bkn ke modem ni wireless ? Sy pakai home prepaid. . Hu3

modem jek wireless, kalo streamyx biase, still pakai line tepon utk antar signal adsl kat modem tu.. maknanye modem tu ade access point (antena) utk pancarkan signal bg bleh browse internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Oo.. Thanks . Kalau pakai home prepaid kalau nk lggn streamyx kene g tkr plan la yo, so kena byr bulan2 la ek bil tepon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Oo.. Thanks . Kalau pakai home prepaid kalau nk lggn streamyx kene g tkr plan la yo, so kena byr bulan2 la ek bil tepon?

ok camni...kalau skang u pakai prepaid, u tukar homeline biasa dan langgan combo, so u hanya bayar RM60 untuk streamyx + phoneline + modem...tak perlu byr asing utk phoneline, dah termasuk dlm RM60 tu dah...

modem tu nak dpt signal melalui phoneline...kalau nak buat wireless dlm rumah bleh pasang wireless router...

jgn confuse streamyx dgn wireless celcom, maxis atau digi yang boleh dibawa kemana-mana...

nanti u dah convert home prepaid ke homeline biasa inform saya segera supaya bleh masuk order streamyx, so u tak perlu byr sewa Rm26 sebulan untuk phoneline...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Owh, mknanya phoneline 2 wajib ado la yo utk bg signal kt modem 2.. Huhu.. Murah2.. Internet pun fwee, kol pun fwee ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now