• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

en pharez sekrang saya blajar kat area utara... kalau saya nak pasang kan untuk rumah yang area selatan.. n takder talian telefon yang dah tersedia leh ker.... mcam mana ek....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

encik pharez..

berdirinya saya disini nak bertanya sesuatu..

adakah lebih untung guna streamyx combo ni?? mengikut kiraan aku :

amik pakej 1mbps sebagai contoh:

daripada kiraan diatas dapatlah dirumuskan

1. streamyx basics rm 126, kita dapat internet 1mbps+telefon(call in/call out)

2. streamyx combo rm 110, kita dapat streamyx 1mbps sahaja

maka;

daripada kiraan diatas dapatlah dirumuskan

1.jika nak guna streamyx combo+line fon adalah lagi mahal dari streamyx basics

adakah pakej combo ni praktikal?

jadi, saya perlukan pandangan anda sebagai agen streamyx,

sekian terima kasih.

ok aku paham misunderstanding ko...actually guna pakej combo ni kita boleh call in/out mcm biasa...caj pun mcm biasa ikut time dan location...bila mana pulak kalau kita tambah rm28 ni kita dapat UNLIMITED calls to TM fixed line dan flat charge of 25sen seminit utk call ke mana2 mobile...

adakah jawapan ni menjawap soalan anda?

Salam...

betul tu bukan nak tunggu sebulan RM10...tp kalau dikira cam jadi mahal balik...la ni aku guna streamyx basics 1MB yg promosi super duper dulu tu...skrg aku bayar RM66+RM26=RM92(dlm tempoh promosi)...RM77+RM26=RM103(habis tempoh promosi)...harap boleh betulkan kalau silap...

aku tak tau sama ada ko ni dah pernah dpt bil ke belum...tapi kalau promosi super duper patut dah lama dapat bill...

ok utk promo super/merdeka...1mbps unlimited ialah RM77 sebulan + fix line RM26 = RM103...ok fine u untung RM7 sebulan...lepas tempoh promo RM88+26=RM114...so u byr lebih RM4 sebulan...

tapi harus diingat yg pakej kat atas tu ialah PROMOSI...yang mana surely takkan diulang....so skang promosi baru ialah combo di mana lebih jimat dari pakej streamyx biasa...ok?menjawap soalan?

UNlimited call nie bley call kat talian tetap pelanggan streamyx je ke? atau semua talian tetap

ke semua talian tetap TM regardless pengguna streamyx atau tak...

en pharez sekrang saya blajar kat area utara... kalau saya nak pasang kan untuk rumah yang area selatan.. n takder talian telefon yang dah tersedia leh ker.... mcam mana ek....

boleh...i bleh registerkan phone sekali...as long as tempoh minimum sewaan ialah setahun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok aku paham misunderstanding ko...actually guna pakej combo ni kita boleh call in/out mcm biasa...caj pun mcm biasa ikut time dan location...bila mana pulak kalau kita tambah rm28 ni kita dapat UNLIMITED calls to TM fixed line dan flat charge of 25sen seminit utk call ke mana2 mobile...

adakah jawapan ni menjawap soalan anda?

yup..macam ni baru faham...

maksudnya kalau guna pakej combo biasa tu lebih praktikal dari Streamyx Basics la..

dan kalau nak call UNLIMITED dan flat charge of 25sen seminit utk call ke mana2 mobile cuma tambah RM28.

ok thanks pharez..

aku nak 'racun' makcik aku ni.. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup..macam ni baru faham...

maksudnya kalau guna pakej combo biasa tu lebih praktikal dari Streamyx Basics la..

dan kalau nak call UNLIMITED dan flat charge of 25sen seminit utk call ke mana2 mobile cuma tambah RM28.

ok thanks pharez..

aku nak 'racun' makcik aku ni.. :ph34r:

ya betulll...jgn lupa pass application kat aku...hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Macam menarik jer Streamyx Combo nie... aku dah lama pakai Stremyx (1 Mbps) talian tetap (lebih setahun dah), so tiap2 bulan tu cuma pakai internet jer, tak pakai pun telefon tapi bil telefon bulan2 kena bayar gak.. huhuhu. Nanti ler aku pikirkan adakah berbaloi nak tukar ke combo nie... atau tak. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sumber: http://202.71.97.48/streamyx_combo/packages_saving.asp

1. harga tu semua "with modem". kalau without modem camno?

2. kalau existing customer yang dah ada fixedline RM26 + sewa streamyx 66/77/88, boleh convert ke pakej ni ke? ada downtime?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum...

pharez... kalu aku apply untuk famili aku kat melaka, apply secara hantu lah sbbnya diorang tak guna pun internet.. heheheeh.. pastu dlm 2 bulan aku nak pindahkan pakej promo melaka tu kat KL tpt aku tinggal, bleh ke? heheheh

Wassalam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sumber: http://202.71.97.48/streamyx_combo/packages_saving.asp

1. harga tu semua "with modem". kalau without modem camno?

2. kalau existing customer yang dah ada fixedline RM26 + sewa streamyx 66/77/88, boleh convert ke pakej ni ke? ada downtime?

1.pakej combo takde without modem...kalau nak without modem bleh amik pakej biasa yang rasanya lebih mahal dari combo...

2.bleh convert no problem...takde downtime tapi accounting mungkin amik masa sket...expect 1 bill seterusnya masih lagi caj mcm biasa sebelum convert...

Assalamualaikum...

pharez... kalu aku apply untuk famili aku kat melaka, apply secara hantu lah sbbnya diorang tak guna pun internet.. heheheeh.. pastu dlm 2 bulan aku nak pindahkan pakej promo melaka tu kat KL tpt aku tinggal, bleh ke? heheheh

Wassalam...

aku rasa no point utk ko buat camtu...baik amik pakej combo ni terus sebab combo ni harga takde tempoh masa...melaka promo tu setahun je rate tu, lepas tu back tu 88/mth...lagi pulak melaka promo WAJIB tm install, di mana ikut senario ko, ko kena bayar RM88 sebanyak 2 kali...so aku rasa wiser lagi kalau ko register combo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum...

oh.. aku ingatkan promo melaka tu selama-lamanya... ok, takpa pharez.. aku tgh berkira2 ni, papahal nnt aku call ko..

Wassalam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum...

oh.. aku ingatkan promo melaka tu selama-lamanya... ok, takpa pharez.. aku tgh berkira2 ni, papahal nnt aku call ko..

Wassalam...

ok roger...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa aaa..lepas promo combo nie, akan ada lak pakej bandaraya wifi!!! gerenti ah!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa aaa..lepas promo combo nie, akan ada lak pakej bandaraya wifi!!! gerenti ah!

ni apa yang dok merepek ni... wifi mmg bersepah kat KL/Selangor tapi streamyx still 1st choice...sebab apa?reliable la...apa lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro,

Kalau amik pakej Combo ni ade contract tak berapa tahun kena pakai? incase berpindah umah..al maklumlah aku dok umah sewa skang nie..satu lagi nak tanya..berapa rate kalau call out..sama ke dengan fixed line telekom tuh? ada sewa talian tak kena bayor?

Aku dah ada line telekom kat umah..boleh tak nak cancel line tuh then amik streamyx combo pakej RM 60 + RM 28..sebab bil telefon umah aku saja bebulan dah dekat RM70...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni apa yang dok merepek ni... wifi mmg bersepah kat KL/Selangor tapi streamyx still 1st choice...sebab apa?reliable la...apa lagi...

kerajaan akan buat suluruh negara...palagi jual barang pau orang kasi guna la... bukan pasal bersepah, mcm cukai pintu ler... dengan kata biz... wat pekej aaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro,

Kalau amik pakej Combo ni ade contract tak berapa tahun kena pakai? incase berpindah umah..al maklumlah aku dok umah sewa skang nie..satu lagi nak tanya..berapa rate kalau call out..sama ke dengan fixed line telekom tuh? ada sewa talian tak kena bayor?

Aku dah ada line telekom kat umah..boleh tak nak cancel line tuh then amik streamyx combo pakej RM 60 + RM 28..sebab bil telefon umah aku saja bebulan dah dekat RM70...

contract setahun...boleh bawak pindah...no problem...rate sama je sebab still guna fix line...talian tak perlu bayar sewa sebab dah di'combo' kan...maksudnya 60 tu cover streamyx + fix line...

kalau ko dah ada line tepon umah just bagi details kat aku, aku registerkan...tak perlu cancel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

menarik tertarik.. he he

tanya skit pakej aku pakai bil bulanan 44 sebulan... brp lama masa dia bagi ye aku lupa la...

pakej 60 tu ada limit time tak...

kalau ok ingat nak transfer gak la....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tanya skit pakej aku pakai bil bulanan 44 sebulan... brp lama masa dia bagi ye aku lupa la...

pakej 60 tu ada limit time tak...

pakej combo nih unLIMITed. boleh guna 24 jam dengan harga yang sama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez..

kalo boleh tak kalo yg combo nih

call out tak leh buat???

just call in jerk??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez..

kalo boleh tak kalo yg combo nih

call out tak leh buat???

just call in jerk??

takleh set la...rugi la tm mcm tu...hehehe...kalau ko nak senang ada cara dia...iaitu jangan buat call...ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

XPAHAM LA....ADER SEBULAN RM77 ADER RM99 ADER RM88??

SO YG MANER SATU NIE...

OK SAPER2 LEH X INFORM BG MEREKA YG NGAH CONFIUS TERMASUK PAKCIK NIE...BG SEJELAS2NYER..

PAKCIK DAH ADA TM LINE SO NK LA APPLY LINE INTERNET NIE,

SO BG LA CADANGAN YG MEMBAWA KEBAIKAN

YG MANER BAGUSS....HUHU..

MINTAK TOLUN SGT YER... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

XPAHAM LA....ADER SEBULAN RM77 ADER RM99 ADER RM88??

SO YG MANER SATU NIE...

OK SAPER2 LEH X INFORM BG MEREKA YG NGAH CONFIUS TERMASUK PAKCIK NIE...BG SEJELAS2NYER..

PAKCIK DAH ADA TM LINE SO NK LA APPLY LINE INTERNET NIE,

SO BG LA CADANGAN YG MEMBAWA KEBAIKAN

YG MANER BAGUSS....HUHU..

MINTAK TOLUN SGT YER... :blush:

ok...tak perlu confius lagi...meh expert streamyx terangkan...hehehe

RM77 tu 1Mbps unlimited with FREE Modem (Pakej Promosi yang dah tamat) atau 512kbps with modem

RM88 pulak 1Mbps unlimited without modem

RM99 1Mbps unlimited with modem

tu lah bezanya...tapi kalau nak yang terbaik ambik COMBO 110... yang mana u dpt streamyx 1Mbps unlimited with modem termasuk sewa tm fix line...jadi, byr 110 sebulan, tak perlu lagi byr sewa talian tetap rm26 sebulan tu...

more info atau nak register bleh contact saya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...tak perlu confius lagi...meh expert streamyx terangkan...hehehe

RM77 tu 1Mbps unlimited with FREE Modem (Pakej Promosi yang dah tamat) atau 512kbps with modem

RM88 pulak 1Mbps unlimited without modem

RM99 1Mbps unlimited with modem

tu lah bezanya...tapi kalau nak yang terbaik ambik COMBO 110... yang mana u dpt streamyx 1Mbps unlimited with modem termasuk sewa tm fix line...jadi, byr 110 sebulan, tak perlu lagi byr sewa talian tetap rm26 sebulan tu...

more info atau nak register bleh contact saya...

thaks bro...emmm nak tau pasal tempoh aktif??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thaks bro...emmm nak tau pasal tempoh aktif??

tempoh aktif?

selagi bayar bil ikut jadual selagi tu aktif...ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tempoh aktif?

selagi bayar bil ikut jadual selagi tu aktif...ahaks...

tempoh aktive pas installation..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kepada Pharez

Aku sekarang ni pakai Streamyx 1mb RM77... Promosi.. Setahu aku kalau nak tukar kepada combo kita kena batalkan akaun lama.. kena reply akaun baru balik kena bayar 75+10. Betul ker? Aku punya promosi tamat bulan 11 ini.. Dalam perjanjian aku kena bayar baki langganan sehingga bulan 11 sekiranya aku tamatkan akaun Streamyx.. Adakah aku masih kena bayar penalti tu apabila aku batalkan akaun Streamyx lama semata2 nak guna Combo..??? Tq

Edited by terabait

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now