• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

aku dah register ahad lepas..skrg ni tgh tunggu je posmen sampai depan pintu..

sabar..sabar..menunggu d bulan posa. hehe

memandangkan hari ni hari jumaat..posmen kat pantai timur tak keje...

nampak gaya kena tunggu sampai isnin ni la..

penantian satu penyiksaan. :ph34r:

sabar...sabar...modem dah on the way tu...hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sabar hehehe.. pharez pakej aku sekarang rm66 pakai tak sampai setahun, blh tak kalau nak upgrade combo90 n and add subcribe goes mobile ni.? kalau blh yuran pendaftaran tu kena bayar lagi ke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam.

Bos aku ada cyber cafe buruk kat Taman Melati berhampiran dengan LRT Terminal Putra. Dia tertarik dengan 2 Mbps & 4Mbps Streamyx Combo nih...

Soalannya, kat area situ boleh capai ke kelajuan itu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ehem2..tq ye fariz..

aku dah pasang dah ni streamyx..laju giler beb..haha

sblm ni pakai dial up punyala berkurun nak load page..skrg ni klik je terus complete page tu. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pembetulan ye

installation fee telah kurang pada RM 95

tq..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam...

TS nk tanya...yg Streamyx Mobility tu hanya untuk Streamyx Combo je ke?

Kalau Streamyx Standard Packages boleh tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pembetulan ye

installation fee telah kurang pada RM 95

tq..

ni installation apa?

Kalau Streamyx standard mmg RM80...kalau Streamyx Mobile RM120...

selain dari ni mmg tak diiktiraf oleh TM...harga yang agent pandai2 buat...so nanti kalau ada problem mmg bleh expect agent2 tu takkan angkat phone korang...

Salam...

TS nk tanya...yg Streamyx Mobility tu hanya untuk Streamyx Combo je ke?

Kalau Streamyx Standard Packages boleh tak?

Streamyx Mobile hanya untuk Combo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bil pertama cas berapa utuk streamyx combo nei...ker tak de cas... (mcm cas tersembunyi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rm180 camtu kot , cas tersembunyi tapi nampak terang2 mungkin dorang cas pasang wire telefon 4km <_< padahal dah ada da .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

En Pharez,

Saya nk tnya skang ni adik saya gune pakej combo Rm110+Rm 28+Rm 24.90(dia ingt leh try je,tp smpai skang kna byr) utk game.Boleh ke dia nk kenselkan yg extra Rm28+Rm24.90 ,cuma nk streamyx combo Rm110 shj.klau blh cmne nk kenselkan?Terimakasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rugi giler..extra tu xpayah ambik la..buang duit jer..game ko dwload free pon boleh..

ko just internet dan sewa line tpon jer rm110..

ko nak cancel ko pi ler central tm tmpat ko..tanya diorg camna nti diorg bgtau ler..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Sabar hehehe.. pharez pakej aku sekarang rm66 pakai tak sampai setahun, blh tak kalau nak upgrade combo90 n and add subcribe goes mobile ni.? kalau blh yuran pendaftaran tu kena bayar lagi ke

tak yah bayar...upgrade terus...

bil pertama cas berapa utuk streamyx combo nei...ker tak de cas... (mcm cas tersembunyi)

kalau belum ada TM fix line kena byr cash RM30-50 masa installer pasang phone...first bill ada tambahan RM75 deposit phone

Utk streamyx combo 1Mbps with mobility , first bill...RM75 Activation, Stamp RM10, RM120 Installation, RM120 first month dan RM120 advanced 2nd month

Kalau dgn TM mmg takde caj tersembunyi...bukan practice TM...

En Pharez,

Saya nk tnya skang ni adik saya gune pakej combo Rm110+Rm 28+Rm 24.90(dia ingt leh try je,tp smpai skang kna byr) utk game.Boleh ke dia nk kenselkan yg extra Rm28+Rm24.90 ,cuma nk streamyx combo Rm110 shj.klau blh cmne nk kenselkan?Terimakasih.

semua tu ada contract setahun...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku 512 90 ingit leh x aku nak upgred ke 1mb ner kena byr pe2 x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku 512 90 ingit leh x aku nak upgred ke 1mb ner kena byr pe2 x

boleh...no problem...upgrade takyah bayar...just byr bil nanti ikut pakej baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

promosi diteruskan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro.. nak tanye sikit.. aku nak pindah rumah.. so aku ingat nak apply line streamyx combo tu.. yang 1Mbps.. so mcm mana step dia.. dan berapa total untuk bayaran bagi mula mula pemasangan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro.. nak tanye sikit.. aku nak pindah rumah.. so aku ingat nak apply line streamyx combo tu.. yang 1Mbps.. so mcm mana step dia.. dan berapa total untuk bayaran bagi mula mula pemasangan?

Ko nak transfer line lama ke nak buat new registration?

Kalau nak transfer yang lama kena ghi TMPoint...kalau new registration bleh terus PM/email details kat aku, aku akan uruskan semua...

Utk TM fix line kena byr cash RM30-50 masa installer pasang phone...first bill ada tambahan RM75 deposit phone

Utk streamyx combo 1Mbps with mobility , first bill...RM75 Activation, Stamp RM10, RM120 Installation, RM120 first month dan RM120 advanced 2nd month...

kalau tak mobility just tolak RM10 dari 1st and 2nd month acvanced tu...dan installation hanya RM88.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

UGPM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro pharez!!

aku pakai streamyx combo 512 leh x aku nak upgrade to 1mbps...

macam mana nak upgrade treamyx combo tu/.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro pharez!!

aku pakai streamyx combo 512 leh x aku nak upgrade to 1mbps...

macam mana nak upgrade treamyx combo tu/.........

bleh..g TM point tuka package..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi diteruskan untuk tawaran TERBAIK dan TERPANTAS di putera.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi diteruskan untuk tawaran TERBAIK dan TERPANTAS di putera.com

Ek ele bro...

Terbaik n terpantas ke bro?

Aku gne streamyx ni msok ni dh 2 bln...

Tp line still d same..

Lembap...

Lg2 ari mggu...

N ble time hujan jer langsung x dpt!

Huh!

Aku gne yg 1.0...

Aku ingt nk cancel r bro...

Boleh ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ek ele bro...

Terbaik n terpantas ke bro?

Aku gne streamyx ni msok ni dh 2 bln...

Tp line still d same..

Lembap...

Lg2 ari mggu...

N ble time hujan jer langsung x dpt!

Huh!

Aku gne yg 1.0...

Aku ingt nk cancel r bro...

Boleh ker?

Maksud aku promo streamyx terhebat dan completion rate yg terpantas kat putera.com...

complaint ko ni salah forum bro...anyway aku jawap le jugak...first sekali aku perlu tau ko self install ke tm install?apa hasil siasatan ko terhadap quality internal wiring ko?

Nak cancel tu aku rasa agent masa ko register tu dah ckp contract setahun kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tgh tgu modem sampai ke rumah aku..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now