• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

Bp jauh coverage range gna modem free tuhh??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sama laju aje...

Bp jauh coverage range gna modem free tuhh??

range standard wifi...100m radius open space...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak tanya sikit

pakej aku skang 1mb super duper deal rm77.tahun lepas register bulan 4.

aku rancang nak upgrade ke 2mb..boleh ke aku upgrade atau aku perlu tunggu kontak habis baru boleh upgrade?...tak silap aku kontrak pakej tu 2 tahun

macam plak bayaran lepas aku aku upgrade ke 2mb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak tanya sikit

pakej aku skang 1mb super duper deal rm77.tahun lepas register bulan 4.

aku rancang nak upgrade ke 2mb..boleh ke aku upgrade atau aku perlu tunggu kontak habis baru boleh upgrade?...tak silap aku kontrak pakej tu 2 tahun

macam plak bayaran lepas aku aku upgrade ke 2mb.

register kat mana dulu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi TERBARU !!! Streamyx Combo Goes Mobile:

Langgan mana2 pakej combo dan tambah RM10 sebulan, anda akan mendapat:

- 1 UNLIMITED Hotspot account

- 1 Wireless Modem Router PERCUMA !!!

Tawaran sementara stok MASIH ADA !!!

Pendaftaran sebelum 31 Ogos 2008 akan mendapat FREE INSTALLATION bernilai RM120...

Streamyx Combo Goes Mobile Packages:

384kbps - RM70 bulanan

512kbps - RM100 bulanan

1Mbps - RM120 bulanan

2Mbps - RM150 bulanan

4Mbps - RM170 bulanan

Call Segera : 013-3942949

kalu aku nk yg mobile tuh camner??

dia kata hotspot yg coverage 1200 kawasan..

kat batu kikir..kuala pilah ada dak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

register kat mana dulu?

aku register online...tempat aku kat batu caves.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku register online...tempat aku kat batu caves.

upgrade should be no problem...bayaran ikut pakej semasa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

upgrade should be no problem...bayaran ikut pakej semasa...

jadi bleh la upgrade..macam mana plak dgn kontrak 2 tahun 1mb yg aku guna skang nih?..kalo aku upgrade kontrak sambung terus dari pakej yg aku pakai skang?

Edited by muhian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jadi bleh la upgrade..macam mana plak dgn kontrak 2 tahun 1mb yg aku guna skang nih?..kalo aku upgrade kontrak sambung terus dari pakej yg aku pakai skang?

new 1 yr contract atau sambung contract lama, whichever lebih lama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez,

1. aku mau beli pakej streamyx mobile RM120 tu..memang kena bayar rm120 saje kan setiap bulan?

2. boleh bagi tau brapa rm yg kena ada dlm poket sebelum pegi tmpoint utk apply pakej mobile rm120 ni? hehe

3. aku punya rumah dah ada fix line, tp penamanya orang lain, boleh ke aku daftar streamyx mobile ni aku daftar nama aku? pastu ape yg akan jadi terhadap bil2 yg akan aku terima?

4. bila dah dapat streamyx mobile ni..katekanla aku outstation ke kL ke, ke melaka ke..still boleh connect streamyx lagi ke?

harap dpt dijelaskan. ^_^

satu lagi soalan

5. streamyx mobile ni ada installation fee gak ke? ataupun boleh pasang sdiri mcm? kompius gak aku ni..ke tm bagi wireless router je x yah set modem ke? :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez,

4. bila dah dapat streamyx mobile ni..katekanla aku outstation ke kL ke, ke melaka ke..still boleh connect streamyx lagi ke?

harap dpt dijelaskan. ^_^

satu lagi soalan

5. streamyx mobile ni ada installation fee gak ke? ataupun boleh pasang sdiri mcm? kompius gak aku ni..ke tm bagi wireless router je x yah set modem ke? :wacko:

aku pun nak tanya soklan yg sama gak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni aku ada dpt maklumat sket pasal streamyx mobile..

http://streamyx-online.net/t_and_c.shtml

TERMS AND CONDITIONS - MOBILITY PACKAGES

1. Package is valid from 27th August 2008 and onwards.

2. Speed of service is at ‘best effort’ and subject to availability and technical testing.

3. Package is valid for RESIDENTIAL and for NEW & EXISTING COMBO customers. Only available in Klang Valley until further notice.

4. This package is valid for SUCCESSFUL Streamyx installation & activation only and bond to EXISTING STREAMYX COMBO TERMS & CONDITIONS.

5. Minimum subscription is 12 months.

6. RM10 per month will be charge to customer as long as they subscribed Add on Mobility package.

7. Customer will be provided free wireless modem in this package with installation.

8. Warranty of wireless modem will be 12 months from the date of installation.

9. One time installation fee for wireless modem is RM120.

10. SIB (Streamyx in a box) or DIY (Do it yourself) option will NOT be made available to customers until further notice.

11. Should customer decide to end/terminate Mobility Add On Package within first 12 months, handling fees of RM150 will be charged.

12. Streamyx Zone is wireless broadband Internet access service available at public places such as shopping malls, coffee shops, eating outlets etc. Previously known as Streamyx Hotspot.

13. For Streamyx Zone access, customer can enjoy up to 384Kbps of internet access.

14. Streamyx Zone is subject to service availability and coverage area.

15. Customer enjoy a single sign-on for both Streamyx and Streamyx Zone internet access.

16. For new customers, login & password for Streamyx Zone will appear in Confirmation slip.

17. For existing customers, login & password for Streamyx Zone will be sent via Streamyx’s email.

18. The 1st bill received will include an installation fee of RM120, a one-time service activation fee of RM75, a one-month subscription fee (from date of service activation), an advance charge of the 2nd month subscription fee and RM10 stamp duty fee. (if any)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez,

1. aku mau beli pakej streamyx mobile RM120 tu..memang kena bayar rm120 saje kan setiap bulan?

2. boleh bagi tau brapa rm yg kena ada dlm poket sebelum pegi tmpoint utk apply pakej mobile rm120 ni? hehe

3. aku punya rumah dah ada fix line, tp penamanya orang lain, boleh ke aku daftar streamyx mobile ni aku daftar nama aku? pastu ape yg akan jadi terhadap bil2 yg akan aku terima?

4. bila dah dapat streamyx mobile ni..katekanla aku outstation ke kL ke, ke melaka ke..still boleh connect streamyx lagi ke?

harap dpt dijelaskan. ^_^

satu lagi soalan

5. streamyx mobile ni ada installation fee gak ke? ataupun boleh pasang sdiri mcm? kompius gak aku ni..ke tm bagi wireless router je x yah set modem ke? :wacko:

ok ni dia jawapan dia...

1.Yup, cuma bayar bulanan RM120 aje...yang best tu, ini dah termasuk sewa phone RM26 sebulan, so penama telefon ko dah tak perlu byara sewa RM26 sebulan...

2. Tak perlu pergi TMPoint sebab pendaftaran boleh dibuat melalui aku, just call/sms aku aje...masa register tak perlu bayar apa2, semua pembayaran dalam first bill lepas sebulan guna...merangkumi RM75 Activation, RM120 Installation, RM120 first month dan RM120 advanced 2nd month...ni mmg standard kalau register kat mana2 pun...tapi kalau register ngan aku sebelum 15 September, aku kasi free installation, yang mana korang tak perlu bayar RM120 untuk installation...

3.boleh, takde masalah...penama phone akan dpt bil dia tanpa sewa telefon RM26 sebulan dan ko akan dpt bil streamyx RM120 aje...aku cadang ko diskas supaya pakai nama dia, supaya dia leh still byr rm26 dan ko jimat la sikit...ahaks...

4.wireless router membolehkan ko wireless di rumah dan area sekitar yg dpt signal dari router ko...akaun hotspot bolehkan ko wireless di area yg ada hotspot...

5.Aku kasi free installation, so takyah jawap kot soalan ni...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok ni dia jawapan dia...

1.Yup, cuma bayar bulanan RM120 aje...yang best tu, ini dah termasuk sewa phone RM26 sebulan, so penama telefon ko dah tak perlu byara sewa RM26 sebulan...

2. Tak perlu pergi TMPoint sebab pendaftaran boleh dibuat melalui aku, just call/sms aku aje...masa register tak perlu bayar apa2, semua pembayaran dalam first bill lepas sebulan guna...merangkumi RM75 Activation, RM120 Installation, RM120 first month dan RM120 advanced 2nd month...ni mmg standard kalau register kat mana2 pun...tapi kalau register ngan aku sebelum 15 September, aku kasi free installation, yang mana korang tak perlu bayar RM120 untuk installation...

3.boleh, takde masalah...penama phone akan dpt bil dia tanpa sewa telefon RM26 sebulan dan ko akan dpt bil streamyx RM120 aje...aku cadang ko diskas supaya pakai nama dia, supaya dia leh still byr rm26 dan ko jimat la sikit...ahaks...

4.wireless router membolehkan ko wireless di rumah dan area sekitar yg dpt signal dari router ko...akaun hotspot bolehkan ko wireless di area yg ada hotspot...

5.Aku kasi free installation, so takyah jawap kot soalan ni...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

menarik jugak tu ..tp bro, aku ade problem yg mbuatkanku 50/50 ni nk beli ke x..

masalah:

lepas raye ni myb aku akan dipanggil kerja di tempat lain selain dr rumah aku kat kampung ni (yg nak register streamyx ni)..boleh ke aku suka2 hati je bawak set streamyx tu ke tempat tinggal baru aku nnt?

klau boleh, bil nnt sampai ke rumah tempat kampung aku atau boleh tukar pegi tempat baru aku?

kalau x boleh, aduhai rugi la pulak sbb kat rumah kampung ni x de org nak pakai internet..aku sorang je yg pakai internet ni :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

menarik jugak tu ..tp bro, aku ade problem yg mbuatkanku 50/50 ni nk beli ke x..

masalah:

lepas raye ni myb aku akan dipanggil kerja di tempat lain selain dr rumah aku kat kampung ni (yg nak register streamyx ni)..boleh ke aku suka2 hati je bawak set streamyx tu ke tempat tinggal baru aku nnt?

klau boleh, bil nnt sampai ke rumah tempat kampung aku atau boleh tukar pegi tempat baru aku?

kalau x boleh, aduhai rugi la pulak sbb kat rumah kampung ni x de org nak pakai internet..aku sorang je yg pakai internet ni :wacko:

streamyx boleh bawak pindah, no problem, as long as area rumah baru ada servis streamyx...cuma nanti ko dah dpt alamat baru kena request transfer kat TM...so TM akan transfer phoneline dan streamyx ko kat rumah baru, billing depend pada ko nak hantar ke mana...suka2 hati bawak mmg tak bleh sebab kena transfer dulu phoneline & streamyx ke tempat baru...

tapi kalau ko rasa nak pindah dlm 1-2 bulan ni...aku rasa baik ko hold dulu registration...tapi kalau 3 bulan ke atas, dah bleh register terus....tapi kalau hold tak dpt le free registration...huhuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu bagus ni..terjawab sudah teka teki tekuk aku dgn streamyx combo :D acc hotspot yg dicombokan tu bknnye mobile yg bole digune kt mane2 pn la mcm celcom broadband sume tu eh..tp boleh gune kt tmpt yg ade hotspot..tp skrg bnyk tempat dah ade hotspot, so ok la tu, xde sape nk msuk hutan bawak laptop kot? XD

bro pharez, ko dok mane? penang ke? hehehe..cam menarik je free installation tu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu bagus ni..terjawab sudah teka teki tekuk aku dgn streamyx combo :D acc hotspot yg dicombokan tu bknnye mobile yg bole digune kt mane2 pn la mcm celcom broadband sume tu eh..tp boleh gune kt tmpt yg ade hotspot..tp skrg bnyk tempat dah ade hotspot, so ok la tu, xde sape nk msuk hutan bawak laptop kot? XD

bro pharez, ko dok mane? penang ke? hehehe..cam menarik je free installation tu :D

aku kat KL...takpe kalau nak free installation aku akan send installer, walau dimana anda berada...tapi tempoh terhad aje...jangan tunggu lama2, nanti menyesal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku kat KL...takpe kalau nak free installation aku akan send installer, walau dimana anda berada...tapi tempoh terhad aje...jangan tunggu lama2, nanti menyesal...

camne nk register ni? kalau umah xde TMhotline tu nk wat camne lak? kalau ade senang dah kan..

kirenye 1st bill lepas installation ade rm75+dua bulan advanced payment kn? tmbh rm10 kalau nk wireless modem utk hotspot? xde ape byrn utk TMhotline? camtu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok bro..aku dah wat keputusan utk register..hehe

mcmana prosedurnya? nnt bulan dpn smpai 1st bill streamyx combo jumlahnye rm315 (2bulan streamyx 120 + 75 pengaktifan) + panggilan yg telah dibuat la?

talian kat umah ku ni dalam pelan lets talk 28, nnt lets talk ni akan dibatalkan ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak tau la bro,,promosi ni sampai bila?saya cadang nak ambik gak..mugkin 2mb..kalau kat johor bleh pasangkan ke :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camne nk register ni? kalau umah xde TMhotline tu nk wat camne lak? kalau ade senang dah kan..

kirenye 1st bill lepas installation ade rm75+dua bulan advanced payment kn? tmbh rm10 kalau nk wireless modem utk hotspot? xde ape byrn utk TMhotline? camtu?

Kalau belum ada TM fix line aku bleh buat sekali...kalau belum ada TM fix line kena byr cash RM30-50 masa installer pasang phone...first bill ada tambahan RM75 deposit phone...phone tu kalau tak buat call takde tambahan, kalau buat call ada caj call le...

ok bro..aku dah wat keputusan utk register..hehe

mcmana prosedurnya? nnt bulan dpn smpai 1st bill streamyx combo jumlahnye rm315 (2bulan streamyx 120 + 75 pengaktifan) + panggilan yg telah dibuat la?

talian kat umah ku ni dalam pelan lets talk 28, nnt lets talk ni akan dibatalkan ke?

ya betul kira2 ko tu...lets talk tu lepas contract bleh cancel...

nak register just sms/pm aku:

No Phone TM:

Nama & IC No. Owner Phone:

Nama & IC No. u:

No H/p:

Login id pilihan:

no phone aku 013-3942949

nak tau la bro,,promosi ni sampai bila?saya cadang nak ambik gak..mugkin 2mb..kalau kat johor bleh pasangkan ke :rolleyes:

johor pun bleh...no problem...pakej free wireless modem tu mmg still ada lagi sampai TM tarik balik, free installation aku kasi sampai 16 september....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mcamana nak tgk area yg ada hotspot utk goes mobile? takder map kat web tm ke ttg coverage utk mobile ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah register ahad lepas..skrg ni tgh tunggu je posmen sampai depan pintu..

sabar..sabar..menunggu d bulan posa. hehe

memandangkan hari ni hari jumaat..posmen kat pantai timur tak keje...

nampak gaya kena tunggu sampai isnin ni la..

penantian satu penyiksaan. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now