• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Peluang Membuka Perniagaan Dobi Layan Diri Di Tempat Anda!

83 posts in this topic

Posted · Report post

dah dpt proposal..nampk mcm lengkap..mcm mane ek nk cari kolej/sekolah/ipta/ipts yg nak pkai mesin basuh ni..? kene survey sndri la ni ek..? ko xde contact ke? hehehe

ya, mmg lengkap. proposal yang sama kami gunakan untuk dapatkan tempat diseluruh Malaysia. biz ni kita kene pergi sendiri buat 'site survey'. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau aku tlg dptkan kontek, korang blh bayar tak? harga plk...atleast separuh dari modal yg korang nak laburkan. amacam?

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya cuba huungi tuan page semalam tapi tuan sibuk. lepas tu saya hubungi encik Kamal. Lepas puas hati dgn penerangan Encik Kamal saya berminat untuk join program ini.

Harap tuan dapat email contoh SURAT PERMOHONAN untuk pasang mesin ini ke IPTA. Saya nak buat panduan untuk saya hantar ke beberapa kolej diSelangor. Harap tuan dapat emailkan ke [email protected] segera. Terima kasih

saya telah email kertas kerja. ok, tq. kertas kerja ini yang terbaru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hmm.. minat gak nak buka kedai dobi nih... tapi nak tanya dulu ler..

kalau saya nak pakai 8 mesin 7.5kg fully auto, 2 mesin 13kg fully auto,2 mesin dryer + semua lengkap dgn coin slot + pemasangan = berapa harga keseluruhannya?(ada caj tersembunyi ke?) Adakah keuntungan saya tu 100% atau ada agihan kepada syarikat en.hafizal?

Kalau mesin basuh sewa punya ada tak?? kalau nak beli tu rasa tak mampu sangat. kalau sewa dapat modal pusingan, cun jugak...

harga RM1300 setiap unit. cuma mesin u terus beli di kedai. tiada cas tersembunyi. ya, milik kamu semua. nak pinjam nama syarikat kami pun boleh. sebab kami ada 'step record' dan diakui mana-mana ipta/ipts/asrama di seluruh Malaysia.

mesin basuh sewa ada. di Court Mammoth, eon credit dan lain-lain. dah ramai orang beli mesin di sana.ok boleh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sy ni berminat nak wat jenis mcm ni.. pakai coin.. tp mslhnya sy ni student nak dapatkan loan ni mcmne yer...? sy nak wat dobi ni dalam 2 3 mesin.. taruk dalam kedai..

saya cadangkan, cuba minta pandangan dari keluarga dahulu. mula kecik2 dengan 1 mesin. RM1300+RM1800(mesin basuh 13kg) boleh buat service basuhan toto RM3 seunit layan diri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa masalah yg biasa dihadapi mesin ini? samada mesin coin atau washing machine?

Kalu kita beli washing machine sendiri, lps tu connect dgn coin mesin, mcm mane dgn warranty washing machine? Tidakkah itu mengganggu control panel mesin basuh tersebut dan mungkin tidak mendapat warranty.

tiada masalah. kecuali masalah yang dilakukan sendiri oleh user.

kita tidak usik apa-apa component dalaman mesin basuh atau dryer. hanya plug kaki tiga mesin dimasukkan ke dalam coin box. itu sahaja. memang warranty boleh dapat. tiada masalah. :)

sistem ini kami rangka untuk bantu usahawan bumiputera yang tidak mampu membeli mesin basuh layan diri yang mahal dari luar negara. jadi kita semua boleh balik modal dengan cepat, dapat untung, dan dapat tampung kos service kita sepanjang hayat. itu sahaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau mesin utk 16kg berapa harga nyer ya?

RM1800 ikut harga di kedai. ini harga lama, mesin panasonic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro, nak tanye kalau mesin 13 kilo tuh, nak basuh baju 7 toto amek masa brape minit?

dalam 30-35minit sahaja. memang tak lama. sebab kita ajar user guna mode QUICK/SPEEDY. sekali basuh, sekali bilas, terus spin. jadi mesin kita akan tahan lebih lama walaupun digunakan banyak kali dalam sehari. ini lah strategi yang kita gunakan dengan sistem dobi layan diri MMP ini :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi saya risau la dari segi keselamatan mesin tu pula...

mane la tahu kan brg tu kan brg berharga...kan brg tu kite just tinggalkan saja ditempat tersebut

saya risau nanti kalau ada pihak2 tertentu yg angkut mesin tu,habis la saya...(terutamanya kalau rumah flat)

mesin ni u ada tak reka supaya ada ciri2 keselamatan ke?maksud saya,kunci dr bawah ke ape2 ke?

leh saya dapatkan contoh porposal...

[email protected]

perasaan risau perlu ada, sedangkan atm mesin pun orang boleh curi... tapi apa pun tanggungjawab kita mesti berusaha, maksud saya, kita pasang grill pada coin box dan juga mesin basuh. setelah usaha, tawakal. selagi mana biz nik untungan kita, kita proceed, jika tidak, tukar tempat lain yang lebih sesuai dan selamat seperti asrama sekolah, ipta/ipts. apa apa pun kita mest try and test market dahulu :) kerana rezki Allah berikan ada di mana mana sahaja, cuma kita pandai rebut peluang atau pun tidak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya nak gak contoh proposol tu, sebab kt tempat saya ni belum ade lagi dobi layan diri.

[email protected]

ok, sy dah email.

tq :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam, minat jugak.....tolong emailkan saya contoh proposal [email protected] TQ

saya dah send, ok tQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

di kedah dengan perak banyak dah ke yang buat bisnes ni???

di kedah dengan perak banyak dah ke yang buat bisnes ni???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

di kedah dengan perak banyak dah ke yang buat bisnes ni???

di kedah dengan perak banyak dah ke yang buat bisnes ni???

koei,

ada tgk dlm list aritu, kat kedah mmg dh byk skolah & ipt yg psg mesin basuh ni. skolah yg dkt rumah ni pun dah psg mesin ni sejak thn 2006 lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro saye pon nk satu contoh proposal, kalu bleh siap ngan contoh kontrak perjanjian dengan klien(ipt).. Hantar ke [email protected]

sy br dpt tender, tp diorg nk tgk proposal ngan kontrak perjanjian.. ASAP erk Bro.....

Lg 1 nk tnye ble syrkat bro ni leh dtg kt selangor..

Klien 2 nk psg dlam bln ni gak.mesin sume dh ready.sy yg ade cll bro aritu...n or nti sy cnfirm dgn en.kamal..

[email protected]

salam...

saya dah send...

kalau urgent macam ni, tolong call saya. kadang-kadang saya outstation. jika u call, saya boleh dulukan email untuk u. ok.tq

terima kasih :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

di kedah dengan perak banyak dah ke yang buat bisnes ni???

di kedah dengan perak banyak dah ke yang buat bisnes ni???

di kedah mmg dah banyak sebab HQ kita di sana, kebanyakan tempat boss punya. tapi masih ada banyak lagi tempat2 yang boleh kita dapat keuntungan. kerana di Kedah ada banyak sekolah2 asrama bukan kerajaan seperti sekolah pondok dan sebagainya.

di Perak pun banyak, tapi yang belum pasang mmg banyak! prospek di perak masih luas, lepas ini syarikat akan ke perak untuk pemasangan mesin, sebab dah ada yang order.

minggu ini syarikat akan ke k.l, lepas tu ke kelang dahulu, sebelum ke perak. untuk maklumat tarikh, boleh hubungi sendiri dengan Boss 019 421 9768 en.kamal, bagi maklumat yang lebih tepat.

terima kasih :)

koei,

ada tgk dlm list aritu, kat kedah mmg dh byk skolah & ipt yg psg mesin basuh ni. skolah yg dkt rumah ni pun dah psg mesin ni sejak thn 2006 lagi.

Ya, betul...

terima kasih saudara/i ANEEZS :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(kewel_mmp @ Jul 12 2008, 08:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>

saya telah email kertas kerja. ok, tq. kertas kerja ini yang terbaru.



salam bro...bleh tolong emelkan proposal tu kepada saya.
ayusri4ever[@]yahoo.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pun berminat ngan bisnes ni.
Tolong send kertas kerja ni. Tq.
[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok, saya telah email semua di atas. tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...btul ke bsness ni bleh maju...brapa hrga untuk 1 unit skarang untuk mesin 7.5kg bserta coin box (multi coin)...atau brapa klau sy nk ambil coin box(multi coin) shaja..tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam semua...

terima kasih di atas email email yang diberikan kepada saya, apa yang saya mampu, saya tolong anda semua. bisnes ini masih berjalan sehingga kini. bagi sesiapa yang ingin mencuba boleh email atau hubungi saya di 0134262426 kewell or hafizal. alhamdulillah bisnes yang saya jalankan ini telah pun dalam proses mengutip keuntungan. saya juga pengeluar utama mesin dobi layan diri ini sejak tahun 2006. hampir ke tahun yg ke-5. bagi yang berminat,
silakan:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam, saya berminat, harap dapat emailkan kepada saya butiran lanjut atau kertas cadangan ke
[email protected] atau ke [email protected]
terima kasih atas informasi dan kerjasama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3]Salam...saya pun berminat dgn biz ni...boleh emailkankan tak contoh proposal dan contoh kontrak perjanjian dengan klien (ipt) biz dobi layan diri to my email - [email protected] [/size][/font][/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now