• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Life Start At 40

23 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Ker sakng zaman dah moden.. tadak hal kalau tak kawin pon.. or kawin masa umo 40-an ker..

mcm setengah org kata "live start at 40"

hehe.. ada betul ka? kasik opinion sikit.. :D

Edited by spoket

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape nie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ish ish ish... apa plak main gersang2 nie... huhuhuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha.. jgn silap paham.. think it positively.. maksud aku gersang tu rasa ingin berumah tangga.. hidup bekeluarga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku harap thread ni ditutup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku harap thread ni ditutup.

Sy menyokong ya arif

ekeke

Edited by khaispell2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Better tukar tajuk, pada ayat yang ilmiah sket...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ntah nye..title mcm pokemon masuk air jek..baik ko tukar title sebelum ko di beri warning + Thread ko nih kena tutup..

bkan susah pun lagi 1 lain kali sila bukak kat bahagian hobbies & living

harap maklum..:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memula aku baca tajuk thread...semacam jerk...bila baca isi kandungan lagi la plak...

pada TS,better ko tukar tajuk atau tak..MOD akan amik tindakan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada apa dgn gersang?

xde salah lah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam tak sesuai jer.. hal peribadi ni.. nak dikongsi ker? tak yah lah, syp2 dah ler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lelaki kalo umo cah cecah 30 tp belom kawin atau masih takde awek musti mula rasa kegersangan..

Perempuan lak kalo umo cecah 25 tp belom kawin atau masih takde balak musti mula rasa kekeringan..

aku memula tgk tajuk ni kat list topik ak dah sebut Astaghfirullah..bile aku baca kat dalam ni plak aku ckp inalillah...

cube tune tajuk ngan isi nye tu ckit kasik manis... tekejut gak aku td

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Life starts at 40? erm....for some people. Ada org xkawin lg even umur dah 40. So pada sesiapa yg dah berkhawin/tunang/awek, hargaila pasangan anda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haaa...lagu nilah...takla org tekejut sgt ngan tajuk dier nih...

Life starts at 40? erm....for some people. Ada org xkawin lg even umur dah 40. So pada sesiapa yg dah berkhawin/tunang/awek, hargaila pasangan anda

aku kurang fahamlah kaitan uno 40 ngan hargai pasangan nih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

"Sedangkan putik kelapa pun boleh gugur sebelum menjadi kelapa muda......."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korank tgk la citer The Heartbreak Kid citer pasal a guy umur 40 x jumpa2 cinta dia n x kawen2 lagi..huhuhuhu kelakar..

frm korank leh paham la sebab2 lelaki umur 40 ada yg x kawen2 hahaha :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku kurang fahamlah kaitan uno 40 ngan hargai pasangan nih...

In my humble opinion la, maybe org tu x jumpa lagi pasangan dia yg sesuai, or xmampu untuk ada pasangan. So kepada yg dah jumpa pasangan tu, hargaila sebaiknya n bersyukur sebab ditemukan

Edited by versanner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmmm...lps aku wat carta utk aku kembangkan kaitan antara umo 40 ngan hargai pasangan tu,barulah aku nampak ape maksud die..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ker sakng zaman dah moden.. tadak hal kalau tak kawin pon.. or kawin masa umo 40-an ker..

mcm setengah org kata "live start at 40"

hehe.. ada betul ka? kasik opinion sikit.. :D

sesetengah org plak.. 'live start at 40' -> start umo 40 mula nak menggatal carik yg baru, btoi ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bg aku lah

zaman remaja ni zaman kenal dunia

umur 25-umur 30 zaman tamat single

35-50 zaman work hard & smart utk earn money utk anak bini & sara tanggung family dedua side

55 ke atas da patut rehat sbb umur 55 ni da ramai org sakit, bkan la ckp sume org ade penyakit..

tp malang tak berbau kekadang, so kene la jaga.

bila umur cecah 60+++ zaman kita da mula igt anak2 tgk dorang membesar...masa ni kita da tak keje kan?

so kita luangkan diri ngan anak beranak dan bini dan dekatkan lg diri ngan tuhan.

insyaallah sume ni rezeki & berkat diri kita sendri dpd tuhan jugak...doa tu akan makbul bile usaha

tp org ckp live start at 40...

bole jugak dikatekan zmn carik pasangan baru, zmn perangai baru..manusia2, aku penah lalui ngan org mcm ni

aku pon tak paham..

tp yg penting kita sume tanam kat diri sendri jalan baik ke tak...insyaallah sume ni bole jd jalan yg elok

aminnnnn. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi x silap aku sapa la ckp kat aku dlm agama ke nabi penah ckp..yang manusia nih Hidup patut hanya 40 kire kalo hidup lebey dari 40 tuh kire bonus la hahaha ntah aku x ingat ayat sebenar mcm mana but mcm tuh la lebey kurangnye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pnah dgr gak ustaZah aku cite mase kecik2 tp lupe dah....

interesting. tp kalo btol pon, murah rezeki dr Allah sendri...

kite je kekadang yg lupe... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi x silap aku sapa la ckp kat aku dlm agama ke nabi penah ckp..yang manusia nih Hidup patut hanya 40 kire kalo hidup lebey dari 40 tuh kire bonus la hahaha ntah aku x ingat ayat sebenar mcm mana but mcm tuh la lebey kurangnye

adala tu maksud tersirat die tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0