• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerjaya Pelukis Pelan :: Gaji Rm 2k~3k Sebulan ::

10 posts in this topic

Posted (edited) · Report post










Ikuti langkah-langkah pembelajaran yang saya sediakan .

Anda pasti boleh menghasilkan lukisan-lukisan seperti ini dalam masa beberapa hari sahaja, malah mungkin beberapa jam sahaja selepas anda mempelajarinya dari buku "Panduan Melukis Pelan Ekspres" ini .

Hebat kan! Ya,anda pasti berhadapan dengan detik istimewa ini.

Ia amat mudah di fahami, penggunaan major Bahasa Malaysia, contoh-contoh bergambar disediakan dan langkah-langkah yang lebih tersusun. Anda pasti gembira melihat hasilnya. Sedikit demi sedikit, pasti jari anda bergerak pantas menekan laju keyboard dan mouse. Yang penting anda dapat melukis apa yang anda mahu. Pelan rumah, lakaran taman di sekeliling rumah, susun atur perabot dalam rumah, mereka motor dan kereta dan macam-macam lagi. Ini semua boleh! Untuk membuat kad perkahwinan atau undangan ke majlis harijadi sendiri pun boleh. Malah, untuk kad majlis kahwin saya pun di reka khas oleh saya mengunakan Autocad, ini amat menjimatkan dan lebih bermakna lagi, pemberian kad jemputan ke majlis kahwin saya adalah hasil sentuhan dan kreativiti saya sendiri. Di situlah bakat dan kreativiti anda akan terserlah. Hasilnya , anda didekasikan kepada insan yang anda sayangi. Secara tidak langsung, anda juga boleh memperolehi wang lumayan dengan mengambil tempahan dan menjualkan hasil kreativiti rekaan-rekaan kad yang cantik dan ia amat menjimatkan.


Bagi mahasiswa dan mahasiswi yang berjurusan kejuruteraan , jangan lepaskan peluang untuk mempelajari cara melukis pelan dengan cepat dari buku panduan ini. Ia amat mudah untuk di fahami. Lebih-lebih lagi terlalu ramai pelajar-pelajar yang menganggur yang buntu untuk mencari peluang pekerjaan. Dengan adanya buku panduan ini, ia akan membuka peluang dan membantu anda dalam mencari pekerjaan dalam bidang lukisan kejuruteraan. Menjadi seorang pelukis pelan tidak perlu mengambil bidang lukisan kejuruteraan semata-mata, cukup hanya anda memiliki asas dalam kejuruteraan , anda boleh menjadi pelukis pelan yang berjaya!! Amat menakjubkan bukan.

Jadi mulakan sekarang!.
Anda tidak perlu menunggu kerjaya yang anda idamkan sehingga anda di gelar pengangur. Marilah membuka lembaran baru dalam hidup anda. RM 2k @ RM 3K akan pasti berada dalam genggaman anda setiap bulan. Anda pasti berbangga dengan pencapaian diri anda. Bermula dengan pelukis pelan biasa di tempat kerja, pastinya suatu hari nanti anda di gelar pereka/ designer. Kerana apa yang di lukis itu adalah dari anda, maka akan tercetuslah idea-idea bagus dan menarik juga dari anda.

"Panduan Melukis Pelan Ekspres" ini jauh lebih murah berbanding dengan kursus beratus-ratus ringgit yang ingin anda ambil di luar. Malah ada yang mencecah ribuan ringgit . Dengan adanya buku panduan ini, anda tidak perlu keluar rumah , memandu kereta atau menaiki bas serta berpanas-panas di siang hari. Sambil menonton tv dan mendengar lagu, memakai singlet dan berseluar pendek di rumah sahaja pun anda boleh mempelajarinya. Jimat masa dan wang anda ! Mudah bukan. Ia amat berbaloi, di bandingkan dengan harga yang di tawarkan, hasilnya amat menakjubkan.

Dengan penyediaan komputer dan dari mana-mana version software Autocad di rumah , di tambah dengan "Panduan Melukis Pelan Ekspres" ini, anda boleh memulakannya sekarang. Rebutlah peluang ini. Kerana buku ini di hasilkan oleh saya yang berbekalkan pengalaman selama 10 tahun dalam lukisan kejuruteraan mekanikal, malah dengan adanya ilmu ini juga, dapat saya berkongsi bersama anda. Anda pasti mengecapi keseronokan dan kepuasan apabila hasil lukisan anda siap dan di cetak.

Dengan inisiatif dan tunjuk ajar di dalam "Panduan Melukis Pelan Ekspres", anda boleh memulakannya serta merta.


GUARANTEE 200%, ANDA PASTI BOLEH MELUKIS PELAN DENGAN BIMBINGAN SAYA!

Sahabat, jika anda serius untuk mempelajarinya, jangan berlengah lagi. Hantarkan alamat anda ke No.9, Jalan Kenari 19, Taman Scientex, 81700 Pasir Gudang, Johor Bahru. Atau SMS alamat anda ke 012-7060455. Supaya dapat saya mengirimkan keterangan mengenai buku ini. Edited by ymy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lor ingatkan jawatan kosong sbg plukis pelan.. kalau khatam buku ni leh jadik arkitek tak?
lps ni mgkn kluar ebook utk jadik doktor pakat bedah pulak ker.. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(spoket @ Dec 18 2007, 09:09 AM) [snapback]622708[/snapback]
lor ingatkan jawatan kosong sbg plukis pelan.. kalau khatam buku ni leh jadik arkitek tak?
lps ni mgkn kluar ebook utk jadik doktor pakat bedah pulak ker.. hehe



ooo..tak mustahil tuh...menuntut ilmu di mana aja....

janji jalan yer betul...maklumat yang di sampaikan pun betul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna program ape?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(PowerRootTongkatAli_GS @ Dec 18 2007, 10:35 AM) [snapback]622759[/snapback]
guna program ape?


Autocad


Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan ke kene main selalu autocad hari2 baru mahir tahap taip command saje pelan macam tu. lagi satu seseorang yg nak buat pelan macam tu nak kene ade pengetahuan mekanikal & piping, arkitek & jurutera drawing. kalu yang tak tahu mende2 tu semue susah nak hasilkan pelan macam tu. biggrin.gif tapi kalu nak tahu basik gune autocad bulehlah hanye beberape hari je kan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(nie feng @ Jan 4 2008, 12:52 PM) [snapback]634222[/snapback]
bukan ke kene main selalu autocad hari2 baru mahir tahap taip command saje pelan macam tu. lagi satu seseorang yg nak buat pelan macam tu nak kene ade pengetahuan mekanikal & piping, arkitek & jurutera drawing. kalu yang tak tahu mende2 tu semue susah nak hasilkan pelan macam tu. biggrin.gif tapi kalu nak tahu basik gune autocad bulehlah hanye beberape hari je kan.



Hi,

Dengan adanya asas dalam bidang keuruteraan , memang menjadikan kerja-kerja lukisan lebih mudah.
Antara salah satu tujuan saya melahirkan buku ini ada memberi peluang kepada graduan2 menganggur jurusan kejuruteraan menceburi bidang lukisan kejuruteaan ini.

Untuk pengetahuan anda, saya bekerja dengan syarikat yang di monopoli pekerja berbangsa CINA. Ramai yang datang ke sesi temuduga untuk jawatan pelukis kejuruteraan ini adalah berbangsa CINA. Bila di tanya dimana mereka belajar application autocad ini, jawabnya belajar sendiri. Mereka tidak ada sijil2 khusus untuk mempelajari lukisan kejuruteraan ini. So, dapat di lihat di sini, dengan tidak ada pelajaran khusus dlm bidang ini pun...mereka boleh hidup.

Hendak seribu daya...Tak nak seribu dalih.
Tepuk dada...Tanya selera.

Jadi, saya berniat besar untuk membantu rakan2 dalam membina kerjaya sebagai pelukis pelan ini. Lebih-lebih bangsa sendiri. Dan tiada salahnya saya untuk membantu mereka berbangsa lain kerana mereka ingin berjaya dalam bidang ini.



Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cantek..cantek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(spoket @ Dec 18 2007, 09:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
lor ingatkan jawatan kosong sbg plukis pelan.. kalau khatam buku ni leh jadik arkitek tak?
lps ni mgkn kluar ebook utk jadik doktor pakat bedah pulak ker.. hehe




pelukis pelan bukan bermaksud arkitek,arkitek tetap arkitek..pelukis pelan dibawah arkitek atau engineer atau pelukis pelan ni berkelulusan diploma atau sijil.....takder sijil pun tapi ada kemahiran autocad bleh ujugak jadi pelukis pelan.....

arkitek or engineer=degree >

jangan silap tu..... Edited by maser

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(maser @ Nov 20 2008, 12:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pelukis pelan bukan bermaksud arkitek,arkitek tetap arkitek..pelukis pelan dibawah arkitek atau engineer atau pelukis pelan ni berkelulusan diploma atau sijil.....takder sijil pun tapi ada kemahiran autocad bleh ujugak jadi pelukis pelan.....

arkitek or engineer=degree >

jangan silap tu.....


walaupun hanye tahu gune autocad tapi perlu ade jugak pengetahuan tentang standard2 yang perlu di ikuti untuk hasil pelan bangunan atau mekanikal. contoh macam nak buat plan rumah perlu ikut standard 'building by law' untuk dapat kelulusan arkitek atau engineer dan majlis tempatan. banyak kene belajar tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now