• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

555 posts in this topic

Posted · Report post

Memandangkan semakin ramai ahli putera yang berminat dalam bidang programming.

Dengan ini Kami bercadang untuk menubuhkan Kelab Programming khas bagi warga putera.

Kepada yang berminat boleh lah menyatakan nya disini.

Di Kelab ini nanti, kita boleh bertukar tukar fikiran untuk membuat satu projek...

Silakan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sokong!

Tapi nak pakai nama apa tu, Kelab Pengaturcaraan atau Kelab Programming atau dua-dua sekali... Bagaimana nak sertai kelab ini? Adakah perlu requirement tertentu dan sebagainya...? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sesiapa saja yang berminat sama ada berpengalaman atau tidak , dah lama atau baru boleh menyertai nya, tidak kira bangsa...

Janji TKI = Tidak Kedekut Ilmu.. he he he

Berikan Nama / Nickname & e-mail anda.

boleh PM atau YM saya.

Thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak join...

mfaiz

[email protected]

p/s: x leh pm... problem x settle2 agi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ohoo.. camtu ye. Oke, bleh ler joint sekaki. Projek apa nak buat untuk permulaan.. pakai bahasa apa? Cehh.. banyak tanya plak aku.. kehehehehe.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya..ya... jemput, jemput...

mari kira ramai ramai menyertai nya..

Projek pertama kita ...

Kita mulakan untuk buat satu projek database mudah dengan bahasa yang mudah VB6 .. ok tak..

so kepada yang berminat, mari kita lepak kat sini, sambil memberikan idea untuk membuat projek ini..

dan kepada yang dah ada idea dan pengalaman tu, berikan sedikit ilmu , idea dan nasihat kepada kami di sini...

wassalam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak per... kalau tak tahu pun, kita sama sama akan belajar kat sini...

Kita buat cara kita... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku nak join kelab ni tapi masalahnya aku dah lama tak sentuh VB. Nak refresh mungkin makan masa, dan aku benci VB :excl: So boleh ke aku join tapi tak sertai first project nie?

Kalau ada project Java / PHP aku join. Amacam? Boleh? B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam to buddies here,looks interested,ok gak,aku pun nk join nk asah otak aku yg dah lama berkarat,walau aku tk tau apa2 atleast ada menda yg blh datangkan hasil pada diri akudan oqg len,sempena dgn ini aku ishtiharkan aku nk jadi ahli kelab nie ngeheheeh welcome2 to programming..heheeh blh ka??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KELAB PROGRAMMING

Penyelesaian Bijaksana

Tak kira bahasa komputer apa pun korang leh program... Kelab Programming nie terbuka pada semua. Tak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan, agama, bangsa dan warganegara. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku nak join kelab ni tapi masalahnya aku dah lama tak sentuh VB. Nak refresh mungkin makan masa, dan aku benci VB :excl: So boleh ke aku join tapi tak sertai first project nie?

Kalau ada project Java / PHP aku join. Amacam? Boleh? B)

Welcome....

tak sertai pun tak per.... janji "Aktifkan Diri Anda Dengan Programming !!!" :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak join gak leh. tapi aku taknak menulis, aku nak curi jek kod korang leh?muehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KELAB PROGRAMMING

Penyelesaian Bijaksana

Tak kira bahasa komputer apa pun korang leh program... Kelab Programming nie terbuka pada semua. Tak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan, agama, bangsa dan warganegara. :D

Waaaa... bagus ko punya motto...

bole guna pakai nie... :D

aku nak join gak leh. tapi aku taknak menulis, aku nak curi jek kod korang leh?muehehe

Your Welcome.....

Ikut suka hati ko laa.... nak curi ker, nak rompak ke...

Tapi kita orang , ahli ahli dan Allah Tahu... yang coding tu ahli ahli Kelab Programming yang buat....

p/s: ko jangan buat buat tak tahu pulak.... <_<

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mana senarai ahli-ahli yang dah daftar nie, TJ... ehehehe. :lol::P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Sesiapa saja yang berminat sama ada berpengalaman atau tidak , dah lama atau baru boleh menyertai nya, tidak kira bangsa...

Janji TKI = Tidak Kedekut Ilmu.. he he he

Berikan Nama / Nickname & e-mail anda.

boleh PM atau YM saya.

Thanks..

OK settle dah hantar. Syoknya dapat join programmer yang power power :D

EDIT: Ni maklumat yang dihantar

Nickname: SHiDi

Email: [email protected]

Ni tambahan:

Kemahiran

1. PHP

2. Java (termasuk Struts, Torque, dan Hibernate)

3. C++

4. VB

Tak Berkaitan Programming

5. HTML

6. CSS

7. Javascript

8. Flash

Semuanya aku di level Beginner dan untuk nombor 3 dan 4 aku dah tak aktif langsung. Hampir 4 tahun dah tak sentuh :P

Edited by SHiDi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Mana senarai ahli-ahli yang dah daftar nie, TJ... ehehehe. :lol::P

he he.. ada ada.. :rolleyes:

Dibawah nie disenaraikan nama yang telah diterima :

1) Ko la... he he LanoG

2) mFaiz

3) Airbatucamput_QzaiMe

4) Intel2Core (Nad)

5) Shidi

6) Spirit

7) Pyro

ada lagi ?? keahlian dibuka sepanjang panjang tahun... :lol:

Aktifkan Hari Anda Dengan Programming!

Edited by TJ-Ariff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

waaa awat aku ditangga terakhir???cam kalah jerk dlm competition???ngeheeh tkpa2 saja jerk gimik,lg elok mula dari bawah..tu yg best tu ahaks...ok apa kata nanti smua dah confirm kita smua perlu ada mesyuarat ajk,kena lantik jawatan tertentu dlm bina program nie....cadangan aku jerk,kita jmpa 1 lokasi yg menarik dan blh dibincang dari situ kenai antaramuka,atleast kalau ada [email protected] lagi best,function byk kita leh buat bukan setakat hanya tmpukan pada projek nie jerk.aktiviti luaqpun aku rasa mgkn perlu,kalau ada pendapat2 len ygsesuai??sila kemukakan aku tk tau sgt bab2 idea aku nie blh guna pakai ka tak ngeheeh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apa kata kan... Kita adakan pertandingan programming :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

perghhh blm apa2 lagi dah nk buat competition??apa kes??abih tu apa nk jadi dgn junior2 dan level beginner atau noob yg tk tau apa2???hang nie pun dah namapun utk perbincangan programming bukan nk buat pertandingan laa...nk buat tu blh tp jgn la nie,nanti2 la bila smua dah ada asas dan kemahiran baru la blh buat smua tu secara pelan2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

perghhh blm apa2 lagi dah nk buat competition??apa kes??abih tu apa nk jadi dgn junior2 dan level beginner atau noob yg tk tau apa2???hang nie pun dah namapun utk perbincangan programming bukan nk buat pertandingan laa...nk buat tu blh tp jgn la nie,nanti2 la bila smua dah ada asas dan kemahiran baru la blh buat smua tu secara pelan2

Apa kes nak emo? Aku cadangkan je. Rasa tak best tak perlu terima, apa susah? Aku pun n00b gak. Sigh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ngehehehe tu la susah oqg nk paham kan,hanya dgn perkataan oqg dah anggap macam2,actually aku tk emo la,ayat aku mmg camtu ngeheheh tkkn aku nk gelak lak??wahahah anyway tk salah cadangan hang tu,akupun suka idea hang tu,tkpa2 kita akan usulkan,apa2pun buat satu jaduai yg btuilaa...hahahaha apa kata hang buat 1 minit mesyuarat senang citer...ngeheh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aktifkan Hari Anda Dengan Programming!

Perggh... patutnyer moto dia "Peningkan Kepala Anda Dengan Programming!".... :wacko::lol: Aik.. dalam senarai tu, takde plak nama ko TJ yek.. ko jadi Chairman lah ye.. kekekeke.

Tunggu ler dulu kawan2.. bila dah cukup korum nanti baru ler bleh buat aktiviti macam2 tu. Sementara tu, apa kata masing2 start bukak balik kod-kod lama korang. Mana ler tau berguna untuk projek akan datang nie nanti.... :lol:

Edited by LanoG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cayok2,gambatte...aku sokong,tp aku dah beku otak nie nk asah semula mmg tumpui dah..ngeheeheh apa2pun belajaq balik dari bawah..malu bertanya sesatjln ngeheehh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now