• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Sila Baca!

1 post in this topic

Posted · Report post

salam sejahtera. harap maaf aku guna HURUF BESAR sebagai topik, sebab masih ramai yang tak paham kegunaan forum putera.com

1. forum putera.com bukannya satu tempat untuk mengajar pengguna internet yang menggunakan internet yang diberikan secara PERCUMA, samada di sekolah, di kolej, di universiti, atau di tempat keje untuk MEMECAH KELUAR SISTEM SEKURITI (dalam bahasa inggeris lebih enak disebut sebagai BYPASS) yang terdapat pada organisasi tersebut. kalau pentadbir kat sana dah kata NO atau DON'T, dan website pun keluar warning page yang bermaksud NO atau DON'T, maknanya tetap NO atau DON'T, atau dalam bahasa melayu dipanggil TIDAK atau JANGAN

2. tolong jangan mengajar, berkongsi atau meminta sebarang ajaran berkenaan PROXY, TUNNELLING dan sebagainya yang tujuan dia untuk proses perkara 1 di atas.

topik berkenaan akan dipadamkan serta merta, dan jangan marah kalau anda nampak ada penambahan BAR MERAH pada profil anda.

sekian harap maklum dan terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0