• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nak Surfing Laju: Guna Extradns & Ramdisk

182 posts in this topic

Posted · Report post

masuk CMD ...taip ping putera.com <---putera.com tu tukar la pd website yg ko nak ping..kasi tgk ms tinggi atau rendah.....kita nak yg tinggi..kasi masuk itu dlm ExtraDNS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

OK, kepada member-member yang dah UNINSTALL ExtraDNS, lepas tu takleh nak akses internet sila ikut cara nie -->

1) Buka Network Connection kat Control Panel --> Klik kanan Local Area Network --> Klik Properties
2) Cari TCP/IP --> Klik Properties --> Tukar Preferred DNS (iaitu 127.0.0.1) kepada yang asal (cth: 202.188.0.133)
3) Sesaper yang pakai auto, erti kata lain DHCP, pilih option Auto semua termasuk IP dan DNS --> Klik OK, dan Close.

P/S: Sesaper yang nak [biskut tawar] ExtraDNS, leh PM ngan saya... Juga, ExtraDNS ni hanya boleh digunakan dalam betuk LAN sahaja, jika connection anda menggunakan WAN, WLAN atau seumpamanya, tidak akan berkesan... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tq..blh cuba nnt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa klu yg amik pakej tinggi2..skrg2 1mb dan keatas, ok la guna program ni..klu just guna 384 mcm aku ni, x akan nampak kesan jelas...hanya nak surfing tu laju skit je...tp download tetap sama..slow ttp slow la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau nak surfing laju leh pkai software nie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam... menyelit jap... dalam 1 rangkaian... klau 1 pc je yg install software ni, adakah 1 pc ni jela yg laju? ataupun 1 rangkaian laju? coment sket.. thx...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now