• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nak Surfing Laju: Guna Extradns & Ramdisk

182 posts in this topic

Posted · Report post

Tentulah ada. :lol:

cam no nak extend 30 hari tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cam no nak extend 30 hari tu..

Cuba yang ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wokeh TQ...dah boleh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Poweroot,kenape aku xleh add ramdisk?

eeeew4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

berapa kapasiti RAM dalam komputer dan berapa banyak ko reserve untuk RAMDisk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ram skit sgt tu......kalau ko pakai 512 ram...ko letak kapasiti ramdisk dlm 64mb ker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

berapa kapasiti RAM dalam komputer dan berapa banyak ko reserve untuk RAMDisk?

kapasiti ram 512 kot, pastu ramdisk reserve 128.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mcm aku ram aku 1024...aku wat ramdisk aku 256

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau ada RAM 1Gig, untuk RAMDISK cukup la 128MB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

powerroot...sunyi je topik ko yg ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mungkin tak ade masalah atau mungkin tak berminat.

Tak per la.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku berminat ongbok, aku try lu, apa2 hal aku tanya kat sini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

elok la tu.. try la dulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalo nak guna mIRC, camner lak nak seting dia? Sebb kalo extraDNS aktif dia keluar error Unbale to connet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

free 30 hari :D

tak bes la klau stakat trial

***ExtraDNS v3.0.4***

File size 24144 bytes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak bes la klau stakat trial

***ExtraDNS v3.0.4***

File size 24144 bytes

Kan org dah bagi dah link nak downlaod KeyGene dia... download jer lah...huhu... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kan org dah bagi dah link nak downlaod KeyGene dia... download jer lah...huhu... :lol:

langgar pantang!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg btul la... aku dah try...

tapi mcmmana ni 30 hari je... hehe xde cara nak extend ke??? hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Jangan langgar pantang larang dah ler. :D

Kalau ada masalah PM jer tok bidan PRTA_GS

Edited by PowerRootTongkatAli_GS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Powerrot, aku doh install RamDisk, tapi aku ade 312mb RAM jer, nok wak gane? Mung rase kapasiti RamDisk aku boleh wak bape? Tapi yang default 32mb jer...huhu... aku wak 64mb dok leh ker...?

Mung Dungun mung dok mana? Aku duk kat K. Teganu... Dekat dengang *jabat'tang Sultang Mahmud...huhu...

*Jambatan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

proot ko ada dns yg best2 tak. Aku nya dah byk tak blh guna la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Akum, aku bdk bru kt forum ni,

aku baru bce je psal xtra dns ni. Aku nak tnye la apsal kat bhgn server tu die pnye percentage default DNS aku tu 0 je???? ade problem ke

Edited by chino moreno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum.... br bc topic nih. nk tanye sket......

Keperluan:

Program RamDisk yang boleh didownload dari Internet.

Baca maklumat lanjut

Download Untuk Try - RamDisk Plus v8

PM untuk maklumat lanjut

Cara-Cara Install

ramdrive2.jpg

  1. Install ikut arahan di skrin.
  2. Restart komputer
Setting RamDisk

Buka Control Panel > Klik 2 kali ikon RamDisk

ramdrive3.jpg

Klik Add

ramdrive4.jpg

ramdrive5.jpg

... bersambung

Imej nye dh xde la. bole bgtau balik ape yg kene ubah lepas tekan 'Add' tu.

Jangan lupa clear System dan Server selalu.

(setiap hari)

Ape maksud ni bro? Camne nk clear system & server? huhu

Kil_steR:

Apa kata ko kumpul semua panduan tu dan buat PDF secara tersusun.

Dh ade ke panduan nih? klu ade bole la kongsi.

p/s: nnt nk try yg extradns tu plak. tp kene pahamkan dulu. tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tumpang sibuk ana dah try mende ni smalam bile masuk page putera.com memang berdesut.... tp bile masuk page cam yahoo.com ke cam same je... pastu ana pun memandai lah ping sana ubah sana ubah sini jd cannot found page lak.. itu jela :wacko: lg satu boleh x mende ni pakai utk on9 game utk berdesutkn die nye konetion .. trima kasih ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now