• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

C++

29 posts in this topic

Posted · Report post

kepada sape2 yang nak blaja Dev C++, korg bleh add aku nye YM- [email protected]

aku pun tk la pandai sangat tapi boleh kita bincang2.. aku ade manual c++ dan tutorial..

kalau aku bz, email je k..

visit blog aku - www.harizreborn.blogspot.com .......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Betul ke ni bro, teman banyak nak tanya ni..... bro slalu online pkul brape.... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yg ni 100% working , 0% error

// Program to convert temperature from Celsius degree
// units into Fahrenheit degree units:
// Fahrenheit = Celsius * (212 - 32)/100 + 32
//
#include <cstdio>
#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int nNumberofArgs, char* pszArgs[])
{

// enter the temperature in Celsius
int celsius;
cout <<"Enter the temperature in Celsius:";
cin >>celsius;


// calculate conversion factor for Celsius
// to Fahrenheit
int factor;
factor = 212 - 32;
// use conversion factor to convert Celsius
// into Fahrenheit values
int fahrenheit;
fahrenheit = factor * celsius/100 + 32;

[code] 
// output the results (followed by a NewLine)
cout <<"Fahrenheit value is:";
cout <<fahrenheit<<endl;
// wait until user is ready before terminating program
// to allow the user to see the program results
//system("PAUSE");
return 0;
}

tp yg part system("PAUSE") tu aku terpaksa disablekan sbb kalo x disablekan masa run tetiba pc aku auto shutdown.korang mcm mn?x kena mcm aku kena ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tp yg part system("PAUSE") tu aku terpaksa disablekan sbb kalo x disablekan masa run tetiba pc aku auto shutdown.korang mcm mn?x kena mcm aku kena ker?
hmm pelik gak tu...aku xde C++ compiler skang nk test, so xtau la :D...

tp satu je nk bg pendapat...

kalu buku/tutorial yg guna system("PAUSE") hanya utk pausekan program supaya user smpt tengok result, elok jgn baca dah buku tu :D...

sbb, panggil system command hanya kerana tu, menyebabkan program tu akan call shell API...dimana x perlu membebankan cpu dan memory kita hanya utk tu :D...

mmg x nampak sgt utk pc jaman sekarang, tapi sbg programmer, apa yg berlaku bila kita guna command tu menyebabkan kita xnak guna dah command tu huhu...

satu lagi, "PAUSE" hanya compatible ngan Windows, so bkn cross-platform..

so elok guna cthnya:

cin.ignore();

cin.get();

sbg ganti system("PAUSE")...computer happy, user happy, kita pon happy :D..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0