• Announcements

    • 2 Peraturan Asas : Gunakan Tag & Template / NO inDirect Bump

      ---------------- -------------------------------------------------------------- ------------------------------------- Ahli yang tidak mematuhi syarat asas akan dinaikan warn level tanpa notis dan thread anda akan dikunci. Segala PM yang tidak berkaitan tidak akan dilayan sekiranya jelas anda melanggar peraturan. BERKUATKUASA ! ----------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- * no tag, no template = immediately warn ! * kelonggaran untuk tidak menggunakan template untuk tag² [wtb] , [nb] & [wtf] untuk membaca peraturan lain untuk melihat contoh template
    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
    • Tatacara Posting Ruangan Aksesori

      Assalamualaikum / Salam sejahtera Posting dalam ruangan aksesori yang harus di ikuti :

      1) Sebarang fakta dan review hendaklah disertakan dengan link asal

      2) Elakkkan posting :

      - smiley semata-mata- 'berapa harga dia?'- 'kat mana ko beli?'- 'betul tu, aku sokong...'-' oh camtu ke! mana aku tahu!!!'

      3) No referral link yang tidak berkaitan

      4) Jangan terkeluar dari topik

      5) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM.

      6) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan.

      7) No fanboyism
      ____________________________________________________________
      _______________________________

      .::. Kegagalan mengikut dan mematuhi terma boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::.
      ____________________________________________________________
      _______________________________
    • Perkongsian Akaun Rapidshare adalah ditegah!!!

      Rapidshare term :

      RapidShare keeps the legal right to close an account that are used by several people. It is a violation of terms to share an account.




      ____________________________________________________________
      Sebarang topik perkongsian akaun akan dipadam tanpa notis, pemula topik, user yang memberi username dan password akan diberi warning atau di ban tanpa notis. HARAP MAKLUM
      ____________________________________________________________




      Larangan ini juga boleh melibatkan sebarang hosting file server berbayar yang lain seperti megaupload, uploading, megashare sebagainya.
    • Pengumuman Penting Forum Putera.com 14/02/2010

      Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kepada ahli-ahli Putera.com yang dikasihi sekalian. Sekiranya anda mempunyai masalah untuk Log-In forum Putera.com, silalah rujuk untuk mendapat maklumat dengan lebih lanjut. Untuk pengetahuan, Database Forum Putera.com telah disatukan dengan Database Putera.forumotion.com. Oleh itu, ahli-ahli lama mungkin mempunyai dua nickname yang sama iaitu satu di putera.com dan satu lagi di putera.forumotion. Perbezaannya ialah dua nickname ini akan dibezakan dengan _1 dihujungnya salah satu daripadanya. Oleh itu, anda harus menghubungi Admin Shanai atau Admin FryShadow dan memberitahu kepada mereka nickname anda di putera.com (beserta email) serta nickname anda di putera.forumotion (beserta email) supaya Admin shanai dapat menyatukan kedua-keduanya. Sekiranya anda tidak pernah mendaftar di forum putera yang lama dan cuma mendaftar di forum putera.forumotion, boleh abaikan announcement ini. Harap Maklum..

Panas!contoh Kertas Kerja Pinjaman Perniagaan

323 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

TAWARAN HEBAT..
SESAPA YANG RASA NAK WAT LOAN UNTUK BISNES TAPI TAK ADER MODAL NAK UPAH ORANG WAT..APER KATA KORANG CUBA BUAT SENDIRI BERDASARKAN CONTOH KAMI.
CONTOH KAMI TELAH DILULUSKAN OLEH PIHAK BANK.

CUBALAH..KORANG TAKKAN RUGI PUNYA.

KLIK LINK KAMI:' COPY DAN PASTEKAN ALAMT WEBSITE KAMI SEPERTI DI SIGNATURE DIBAWAH' Edited by Adawiah
Referral link hanya dibenarkan di dalam signature sahaja. Referral link di dalam posting akan dipadamkan dan jika masih berdegil, sila calonkan diri untuk kena banned.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tlg email kt saya cth kertas kerja tu...

i_magna@yahoo.com

tq...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(imagna @ Oct 24 2007, 03:17 AM) [snapback]583792[/snapback]
tlg email kt saya cth kertas kerja tu...

i_magna@yahoo.com

tq...


Peluang baik nei,free ke?
Kalau free sila email ke
penchala@yahoo.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

email pad saya boleh kancil_hitam@yahoo.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kena beli la. takkan semua nak free je. lemak la nanti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kena beli ke? Aku ada gak beli Paperwork dari internet ni tp hampeh...ada ke kedai jahit punya. Bagilah yg berteknologi sikit.....satu benda aku x paham. Yg ni berapa ringgit ? Aku nak beli gak! Camne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Johorian @ Oct 24 2007, 08:54 AM) [snapback]583864[/snapback]
Kena beli ke? Aku ada gak beli Paperwork dari internet ni tp hampeh...ada ke kedai jahit punya. Bagilah yg berteknologi sikit.....satu benda aku x paham. Yg ni berapa ringgit ? Aku nak beli gak! Camne?


happy.gif beli ler bang..bukan mahal pun..contoh paperwork nih memang daripada compnay kitaorang punya..original..dalam bentuk word lagi..
ader 8 cth..printing, salon, computer retail (2) dll..

ader complete ngan format (9m/s) dan lembaran kerja akaun.
complete 3 dalam 1..tak rugi punya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tolong email kan sya contoh. boleh sy pertimbangkan. anwarmistik@hotmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(war666 @ Oct 24 2007, 10:19 AM) [snapback]583915[/snapback]
tolong email kan sya contoh. boleh sy pertimbangkan. anwarmistik@hotmail.com


nanti saya wat adjustment.sbb satu contoh dalam 66 m/s. kalau e-mail semua m/s takleh ler..rugilah den..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

saya dalam perancangan nak apply loan untuk expand business.... currently business jalan okey just nak tambah modal. buat masa skang nie modal dah kuar dekat rm80k... nak try dptkan dlm rm150k-rm250k lagi kalau boleh... saya menjual barang2 dan aksesori kereta baru dan terpakai dr jepun..... kalau boleh nak amik kontena direct dari jepun. la ni masih beli borong2 dari halfcut kat sini..... adatak paper yang similar untuk business saya nie..... Edited by Piperhanger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Piperhanger @ Oct 24 2007, 11:28 AM) [snapback]583951[/snapback]
saya dalam perancangan nak apply loan untuk expand business.... currently business jalan okey just nak tambah modal. buat masa skang nie modal dah kuar dekat rm80k... nak try dptkan dlm rm150k-rm250k lagi kalau boleh... saya menjual barang2 dan aksesori kereta baru dan terpakai dr jepun..... kalau boleh nak amik kontena direct dari jepun. la ni masih beli borong2 dari halfcut kat sini..... adatak paper yang similar untuk business saya nie.....



Kalau nak buat loan paling penting kena dapatkan quatation dari supllier then masukkan quatation dalam kertas kerja kita.basic yang lain sama jer..
kalau nak wat loan dengan sme bank pun sama. kekadang dia akan kasi duit direct to our supllier.
so kena plan dulu berapa loan nak apply dan for what..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harga halfcut berubah2.... kalau masa kedai halfcut tu wat qoutation harga market mahal, rugi la saya.... sebab lepas ty payment terus pegi pada pembekal kan.... macam tak efficient aje....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat aku bersepah kertas keja mcm2 bisnes aku uat masa semester 6 dulu..ketas paper project subject etr...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(ICe_Creamze @ Oct 24 2007, 04:30 PM) [snapback]584254[/snapback]
kat aku bersepah kertas keja mcm2 bisnes aku uat masa semester 6 dulu..ketas paper project subject etr...


kertas kerja masa wat project paper lain dengan real business punya. well..kalau u ader bolehlah share ngan member kat sini huh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup.. Adawiah wat la link laen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Meister. Example010 @ Oct 24 2007, 06:04 PM) [snapback]584350[/snapback]
yup.. Adawiah wat la link laen...


unsure.gif link laen?link aper?


QUOTE(Piperhanger @ Oct 24 2007, 04:22 PM) [snapback]584247[/snapback]
harga halfcut berubah2.... kalau masa kedai halfcut tu wat qoutation harga market mahal, rugi la saya.... sebab lepas ty payment terus pegi pada pembekal kan.... macam tak efficient aje....



selalu kalau kes camni u kena wat agreement awal2 ngan supplier..mmg camtu caranya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bape ko jual kertas kerja tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yo....aku nak berbisnes....brpkah harga paperwork itu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Adawiah @ Oct 24 2007, 10:11 AM) [snapback]583909[/snapback]
happy.gif beli ler bang..bukan mahal pun..contoh paperwork nih memang daripada compnay kitaorang punya..original..dalam bentuk word lagi..
ader 8 cth..printing, salon, computer retail (2) dll..

ader complete ngan format (9m/s) dan lembaran kerja akaun.
complete 3 dalam 1..tak rugi punya


ishk... bepa harga nak jual??
gtau lah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Adawiah @ Oct 24 2007, 06:13 PM) [snapback]584359[/snapback]
unsure.gif link laen?link aper?
selalu kalau kes camni u kena wat agreement awal2 ngan supplier..mmg camtu caranya..


Kalau macam tu email pada saya detail tentang paperwork tu...... dan mention jugak tentang harga dia ke kancil_hitam@yahoo.com.... tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(hans @ Oct 24 2007, 09:33 PM) [snapback]584521[/snapback]
yo....aku nak berbisnes....brpkah harga paperwork itu....



rolleyes.gif harganya RM39.90 Jer..sekali 8 contoh 4 bm 4 bi. sekali e-book panduan dan teknik serta lembaran kerja akaun termasuk cash flow,..projection etc..

kalau berminat sila layari website saya..penghantaran dijamin SEGERA

sila copy pastekan alamat website seperti signature dibawah bagi dapatkan maklumat lanjut.di freewebs. Edited by Adawiah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Berita terkini! Saya ada kertas kerja buat kambing,ternak ikan,katering,kontaktor,business tapai,dan banyak lagi..semua tu project stundents.. rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sesiapa yang beli kertas kerja akan dapat sekali e-book bagi format untuk pelbagai loan seperti bagi loan pertanian, loan SME BANK, Tekun etc..

selain itu dapat juga e-book panduan keterangan ttg rancangan perniagaan , worksheet account dalam bentuk excell : LEJAR/JURNAL/UNTUNG RUGI/PROJECTION..

lagi satu..sapa yang tak pandai wat akaun pun leh pandai ngan worksheet yang ada..

sapa yang memang buta akaun leh dapat pertolongan saya secara online dengan yahoo massager..saya tak abai my customer..leh wat pertanyaan bila-bila masa.. rolleyes.gif rolleyes.gif

QUOTE(accoustic energy @ Oct 25 2007, 09:58 PM) [snapback]585338[/snapback]
Berita terkini! Saya ada kertas kerja buat kambing,ternak ikan,katering,kontaktor,business tapai,dan banyak lagi..semua tu project stundents.. rolleyes.gif


tu project student..sama ker yang real punya..
apa yang kami tawarkan proposal daridapi syarikat kami..yang dihantar ke bank pembangunan dan dapat approval dari bank dah pun..
tapi kalau nak kongsi maklumat it's ok..cantik gak kan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yoyo...selamat berjaya smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

LATEST OFFER!!!

SESAPA YANG DAH BELI PAPERWORK KITAORANG..KITAORANG KC CONTOH ISI BORANG MARA SERTA PAPERWORK YANG DAH SIAP UNTUK KORANG EDIT ..JUST LETAK NAMA SYARIKAT DAN HANTAR..UNTUK LOAN 50K.
PERKHIDMATAN PERCUMA..TAKYAH PENING KEPALA MIKIR CAMNA NAK ISI..
NORMALLY KITAORANG CHARGE RM100 BAGI PENGISIAN BORANG MARA UNTUK UR CUSTOMER.

CALL: 0139506066 (NOR HALIZATUL)-AR ROYYAN MANAGEMENT SERVICES.

atau e-mail :

ismail2149@yahoo.com @YM jer (9.00am-11pm:online) Edited by Adawiah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now