• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Bitcomet Modded..pakai Nih Utk Dapat Torrent Laju

1125 posts in this topic

Posted · Report post

Satu lagi aku lupa nak tanya, boleh tak kita set kan supaya bitcomet ni auto-shutdown kan pc lepas dah siap donlod tuh??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe...finally ade gak org bukak topik bitcomet mod nie..mmg best BC nie. tp bile korang dload dh cecah tahap maximum pc jd lembab gile. speed aku just smpai limit 6+ kbps hehehe..xleh pegi jauh lagi daa. aku buat portforword pn x same. xleh gak!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dh xder tmpt lain ker nk dl BC mod yg cam ko guner tuh..

yo la link yg ko bg kat 1st page tuh xleh nk dl la....

link kat depan tuh aku dah edit..

try donlot, boleh x?

Satu lagi aku lupa nak tanya, boleh tak kita set kan supaya bitcomet ni auto-shutdown kan pc lepas dah siap donlod tuh??

try ah wat dulu..tgk blh x

tapi seelok-eloknya jgn ubah ape2 dah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bc mod nih leh ker pakai proxy???

aku nk xcess intenet kna gune proxy..

aku try dl gune bc xjln2 pn..

mana silap nyer yerk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sori ssettor..

pasal proxy tuh aku x tau ah

x penah try lagi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sori ssettor..

pasal proxy tuh aku x tau ah

x penah try lagi

dh bleh dh dl...td salah set..

tq very much xtreme..

nk tya sket,..seed/leech tuh haper??

aper effect dia....mkn byk makin laju or slow???

/me xtau aper2 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

seeder tuh orang yang dah abes/siap donlot pastu die share balik..

kiranya seeder nih org yg share ah..

leecher plak orang yang tgh donlot/sedut file tuh

lagi banyak seeder/leecher, lagi laju ah donlot ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

best gak avg speed 220kb/s... stok meter NSR150RR hehehhe

tingQ pade org yg promote mende best nie dapat la aku usha one piece sampai episode 325 tingQ tingQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku sampai kene restart ah banyak sgt donlot..

hakhak ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks to TS.

nie first time aku pakai s/ware nie.sblm nie xreti psl benda2 nie.so,bnyak la aku nak bertanya nie.

nak tanya skit nie.

1) speed yg korang duk ckp tu korang tgk kat mana?yg KB/s Dn tu ker atau yg KB/s Up tu?aku tgk yg KB/s Dn tu ader la berbelas2 KB gak.yg satu lg tu xsampai 5kb pun.

2) yg Health tu apa fungsi dia?

3) dekat status tu ader tulis Downloading dgn Uploading.klo Downloading tu maknanyer file yg kiter tgh download ker?klo Uploading tu mcm ner lak?

sori la klo soklan aku mcm bodo.nak meng`Google`kan diri aku,pc lak slow.sib baik leh buka putera nie.

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku jawab takat aku mapu jer ah.. ^_^

1.kb/s dn tu speed ko donlot, kb/s up lak yang ko upload..

2.health tuh aku kurang tau..huhu

3.yups,betul.upload tuh kira ko tgh share ah...

x tau blh tanye lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uiskk.cpat tol respon mu xtreme.^_^.ko xtdo lg ker nie?

thanks bnyk2.

aku try cari ehem ehem nero 7 kat web minova tu.tp mslh nyer kena download dgn installer nero 7 tu skali.yg installer tu aku dah ader.cuma cari ehem ehem dia jer.nak xnak kena download file 100mb lebih tu.

nak tanya.so far pengalaman korang download software guna bitcomet nie ok x?xp ker.yer la.karang kiter download 2,3 hari tetiba software tu kurap plak.dah rugi masa.(nak jimat punyer psl.^_^)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korang punya torrent jalan lagi ke? aku dah tak jalan dah ni..

nampak sangat tmnet dah amik tindakan.. bukan aku sorang je ni.. 2-3 orang membe aku dah kena...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

asal dgn tmnet?

aku hrp xjd paper la.so far torrent aku ok lg mlm ni.esk xtau la.

baru nak rasa pakai bitcomet nie dah ader lak mslhnyer...adoiii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku so far works perfect..

xder masalah.. ^_^

tiap2 hari aku donlot muviee baru

hok2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun ok jer.. so far akunyer latest dolod up skit dari selalu... memang nasib ler dolod guna torrent nih kan? aku nyer dah up 60 kbps.. sebelum nih tak penah agi.. wpun still dalam speed yang agak slow.. tp ok arr.. dapat gak arr aku dolod movie 4..5 ketul heheh... thank to all of u guys...

anyway.. heharap arr tmnut tkder amik tindakan apaper.. kalu tak.. camner nak idup tanpan mendolod bebenda baru.. surf jer buhsan arr.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu korang nk share software bitcomet nih kat member2..

promote ah skali putera.com.... ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku skang ni guna bitcomet 0.93...aku ciplak setting bitcomet 0.66 mod ni taruk kat setting bitcomet 0.93....sebelum ni bitcomet 0.93 aku punye speed paling laju pun 10KB/s...tapi lepas aku ciplak,perghhhhhh die punye speed boleh cecah smpai 98KB/s..... :blink: terkejut aku tengok.........

92701406hi0.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko ciplak setting tang mane??

mai la share same2... :lol:

ps: mcm mana TMnet bole block certain2 program tu??

anyone mind to tell??

kalo dier bole block port...

kita tuka port...

tp kalo bitcomet MOD ni kene block...

nak tuka kepada software lain ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

setau haku 0.64 dah ader orang mod gak..

die pakai setting same ngan 0.66 nih..

tapi ader yang failed gak..kejap je speed ok

mungkin setting tuh paling sesuai ngan 0.66 kut..

bitcomet version laen xde plak aku tgk org wat..

MoFiee, ko share ah kat mane yg ko setting tuh

sharing is caring..

p/s:hiddenkan topik nih dr org tmnet..huhu ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam..

aku nak tanya sket ni..aku ade jugak guna BC modd nih..speed dia mmg la tinggi aku dpt..dlm 80-110kb..tp yg jd masaahnya,apsal dia donlot n byk sgt jd fail sampah..??aku jer ker yg dpt masalah ni..??korang camner..??

11958120vj4.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks to TS.

nie first time aku pakai s/ware nie.sblm nie xreti psl benda2 nie.so,bnyak la aku nak bertanya nie.

nak tanya skit nie.

1) speed yg korang duk ckp tu korang tgk kat mana?yg KB/s Dn tu ker atau yg KB/s Up tu?aku tgk yg KB/s Dn tu ader la berbelas2 KB gak.yg satu lg tu xsampai 5kb pun.

2) yg Health tu apa fungsi dia?

3) dekat status tu ader tulis Downloading dgn Uploading.klo Downloading tu maknanyer file yg kiter tgh download ker?klo Uploading tu mcm ner lak?

sori la klo soklan aku mcm bodo.nak meng`Google`kan diri aku,pc lak slow.sib baik leh buka putera nie.

thanks

aku pn nk tya soklan cm tuh..tp ko dl plak yg tya...hehe..

yg korang seme dok ckp laju sampai 7 80 tuh..

each dl ker tau pn yg tulis kat tajuk di atas skali tuh???

cz aku nyer each dl dl 10 20 kB/s jerk...

may b aku pakai prxy kot..tuh yg lmbab..

but k la jugak dr aku dok pakai bit torent dl dlm 0.5 kB/s jer..:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

setau haku 0.64 dah ader orang mod gak..

die pakai setting same ngan 0.66 nih..

tapi ader yang failed gak..kejap je speed ok

mungkin setting tuh paling sesuai ngan 0.66 kut..

bitcomet version laen xde plak aku tgk org wat..

MoFiee, ko share ah kat mane yg ko setting tuh

sharing is caring..

p/s:hiddenkan topik nih dr org tmnet..huhu ^_^

korang tiru bulat2 je ape yg ade kat preference bitcomet 0.66 mod tu......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa perlu aku buat utk block kastemer aku dari guna BC ni kat cc aku. bila ada org guna aje guna je, abis semua kastemer lain komplen internet slow gila. camne ek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

adeh...

lama giler x jenguk sini....

hehehe....

nir pun br je amik bitcomet mod nie..

tapi one file leh dload dalm 30kb je ek...

psal ek??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now