Jump to content


Photo

Tak Boleh Tengok Video Dari Youtube


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 29 August 2007 - 05:27 PM



Salam semua,

nak tanya ni..apsal aku tak boleh tengok video dari youtube...asyik loading saja..
website youtube boleh masuk,bila search pun boleh, problem bila nak play saja.....loading forever..

aku guna IE dan FireFox..sama jugak..
try kat laptop adik aku boleh,laptop aku = tak boleh
dah disable windows firewall = tak bleh jugak
dah allow kat windows firewall = tak bleh jugak
dah allow kat antivirus = tak boleh2 jugak
dah update Adobe Flash Player version terbaru = uhuks uhuks tak boleh jugak sad.gif


kepada ahli2 putera.com, tolonglah saya yang lemah ini..teringin sangat nak tengok video kat youtube tu..

Selamat Hari Merdeka ke-50
i a m g a m i n g

#2 Supersirap

Supersirap

    Ahli Sangat Rajin

  • Members
  • 3898 posts

Posted 29 August 2007 - 05:30 PM

A'kum.aku rasa macam internet connection ko yang slow kalau dalam kes macam ni sbb aku pun penah kena keadaan macam ni..
I Want You...To Taste Of My Scythe...!!

#3 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 29 August 2007 - 05:41 PM


tak jugak encik sirap..

pasal aku dah try guna laptop lain...boleh pulak.

kat laptop aku saja ni..uhuks uhuks
i a m g a m i n g

#4 Chipher

Chipher

    Ahli Rajin

  • Members
  • 674 posts

Posted 29 August 2007 - 11:42 PM

competely uninstall the old version flash player before install the latest one!..follow this guide--> HERE
Intel Pentium D E2180 O/C
4 GB DDR2-800 Corsair
Asus P5KPL-CM
ATI Radeon HD 3850 PRO
20" SAMSUNG EX2020X
Win 7 Ultimate

#5 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 30 August 2007 - 10:22 AM

@chipher,

aku dah ikut guide tu..

tak boleh jugak ar...

loading forever..

sad.gif

Edited by dtheatre, 30 August 2007 - 10:22 AM.

i a m g a m i n g

#6 MalaYneuMaya

MalaYneuMaya

    Ahli Sangat Rajin

  • Moderator
  • 3480 posts

Posted 30 August 2007 - 12:32 PM

assalamualaikum...

cuba install activeX sahaja.. smile.gif
download dan install KLIK SINI
-_-

#7 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 31 August 2007 - 12:42 PM


dah install activeX tu..
tak bleh jugak..
apa kena dgn laptop ni..???

apa2 pun thanks kerana memberi idea
i a m g a m i n g

#8 Balthazor

Balthazor

    Ahli Sangat Rajin

  • Members
  • 4332 posts

Posted 31 August 2007 - 02:25 PM

QUOTE(dtheatre @ Aug 31 2007, 12:50 PM)
dah install activeX tu..
tak bleh jugak..
apa kena dgn laptop ni..???

apa2 pun thanks kerana memberi idea

selain YOU TUBE ada x video lain mean macam tengok TV online ke?.......dengar lagu on9 ke....ada masalah x?

#9 e_X

e_X

    Ahli Rajin

  • Members
  • 2093 posts

Posted 31 August 2007 - 02:31 PM

QUOTE(I am The Angel Of Dead @ Aug 31 2007, 02:33 PM)
selain YOU TUBE ada x video lain mean macam tengok TV online ke?.......dengar lagu on9 ke....ada masalah x?


Betol tuh, cube la tengok kat MetaCafe.com ke OMGTube.net ke . . .

Posted Image

SS 7G | SS 7H | SS Ikari Laser | SS 5L

Audioengine 5 | Asus Xonar DX


#10 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 31 August 2007 - 02:39 PM

salam,

kat metacafe boleh tengok....
kat omgtube tu website dia under construction...
dengaq radio online pun buleh jugak...
masalahnya kat youtube saja..

uhuks..... sad.gif

Edited by dtheatre, 31 August 2007 - 03:30 PM.

i a m g a m i n g

#11 PoCH

PoCH

    Ahli

  • Members
  • 358 posts

Posted 31 August 2007 - 03:43 PM

Update atau install dulu flash player kat dalam komputer .. micromedia flash ke .. kalau tak dapat juga try komputer lain.. happy.gif
The New Begining

#12 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 31 August 2007 - 04:19 PM

kat komputer lain boleh tengok..

dah install dah flash player..

uhuks...
i a m g a m i n g

#13 PoCH

PoCH

    Ahli

  • Members
  • 358 posts

Posted 31 August 2007 - 04:53 PM

Maknanya masalah dengan laptop yang kamu pakai tu .. happy.gif apa model laptop yang kamu pakai?
The New Begining

#14 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 31 August 2007 - 05:59 PM



Dell Latitude D620

Intel®Core™2 CPU
T5500 @ 1.66Ghz
980 Mhz, 504 MB of RAM
i a m g a m i n g

#15 t3rdtier

t3rdtier

    Ahli

  • Members
  • 307 posts

Posted 31 August 2007 - 10:23 PM

QUOTE(dtheatre @ Aug 31 2007, 06:07 PM)
Dell Latitude D620

IntelĀ®Core™2 CPU
T5500 @ 1.66Ghz
980 Mhz, 504 MB of RAM


laptop kerajaan kott..
sama je spec...
hehehe..... tongue.gif
koleksi mp3... http://t3rdtier.multiply.com/music

#16 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 31 August 2007 - 10:50 PM

hehehehehe... biggrin.gif
macam faham saja...
laptop bini aku..cikgu punya..
tumpang sat saja, pc aku gc rosak..
tadak modai lagi...
i a m g a m i n g

#17 Supersirap

Supersirap

    Ahli Sangat Rajin

  • Members
  • 3898 posts

Posted 31 August 2007 - 11:47 PM

Format je la balik,mana la tau ok lak hehehe
I Want You...To Taste Of My Scythe...!!

#18 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 31 August 2007 - 11:55 PM

bukan laptop persendirian...
kalau tak, lama dah....
i a m g a m i n g

#19 Mr.Fahizi

Mr.Fahizi

    Ahli Rajin

  • Members
  • 1263 posts

Posted 31 August 2007 - 11:59 PM

xleh wat pa dah tu .. semua dah cek tu .. tapi still takleh jugak ..

mesti masalah windows la tu ...

format je lar.... jalan terakhir tongue.gif
Muhammad Fahizi B. Ismail
Technical Computer/Virus Analysist
Avira AntiVir Technical Release -Product ver 8.2.0.337
Member of: Avira connoisseurs
http://forum.avira.com ID members : mynetzero

#20 Amer

Amer

    Ahli Rajin

  • Members
  • 1513 posts

Posted 01 September 2007 - 02:35 AM

guna line internet kat sekolah ke..mungkin kena blok

#21 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 01 September 2007 - 12:28 PM

saya guna tenet dirumah ni...
i a m g a m i n g

#22 Supersirap

Supersirap

    Ahli Sangat Rajin

  • Members
  • 3898 posts

Posted 01 September 2007 - 01:08 PM

Nampak dah takde jalan lain la,format aje la rasanya..sume cara dah cuba
I Want You...To Taste Of My Scythe...!!

#23 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 01 September 2007 - 01:58 PM

thanks semua bagi pendapat/idea...

nampak gayanya tak boleh buat apa la laptop ni..

nak kena 'up' balik desktop la nampaknya...

thanks everybody..

MERDEKA!!!!

Edited by dtheatre, 01 September 2007 - 01:58 PM.

i a m g a m i n g

#24 rokhyui

rokhyui

    Ahli

  • Members
  • 333 posts

Posted 03 September 2007 - 07:09 PM

aku rasa masalah dari windows 2
mybe corrupt atau conflict

kalau dah wat install flash player
install activex pun tak leh

mmg sah sebab windows
try install balik

#25 dtheatre

dtheatre

    Ahli Rajin

  • Members
  • 909 posts

Posted 03 September 2007 - 07:57 PM

okeh..
aku try

thanks..
i a m g a m i n g