• Announcements

    • 2 Peraturan Asas : Gunakan Tag & Template / NO inDirect Bump

      ---------------- -------------------------------------------------------------- ------------------------------------- Ahli yang tidak mematuhi syarat asas akan dinaikan warn level tanpa notis dan thread anda akan dikunci. Segala PM yang tidak berkaitan tidak akan dilayan sekiranya jelas anda melanggar peraturan. BERKUATKUASA ! ----------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- * no tag, no template = immediately warn ! * kelonggaran untuk tidak menggunakan template untuk tag² [wtb] , [nb] & [wtf] untuk membaca peraturan lain untuk melihat contoh template
    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
    • Tatacara Posting Ruangan Aksesori

      Assalamualaikum / Salam sejahtera Posting dalam ruangan aksesori yang harus di ikuti :

      1) Sebarang fakta dan review hendaklah disertakan dengan link asal

      2) Elakkkan posting :

      - smiley semata-mata- 'berapa harga dia?'- 'kat mana ko beli?'- 'betul tu, aku sokong...'-' oh camtu ke! mana aku tahu!!!'

      3) No referral link yang tidak berkaitan

      4) Jangan terkeluar dari topik

      5) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM.

      6) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan.

      7) No fanboyism
      ____________________________________________________________
      _______________________________

      .::. Kegagalan mengikut dan mematuhi terma boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::.
      ____________________________________________________________
      _______________________________
    • Perkongsian Akaun Rapidshare adalah ditegah!!!

      Rapidshare term :

      RapidShare keeps the legal right to close an account that are used by several people. It is a violation of terms to share an account.




      ____________________________________________________________
      Sebarang topik perkongsian akaun akan dipadam tanpa notis, pemula topik, user yang memberi username dan password akan diberi warning atau di ban tanpa notis. HARAP MAKLUM
      ____________________________________________________________




      Larangan ini juga boleh melibatkan sebarang hosting file server berbayar yang lain seperti megaupload, uploading, megashare sebagainya.
    • Pengumuman Penting Forum Putera.com 14/02/2010

      Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kepada ahli-ahli Putera.com yang dikasihi sekalian. Sekiranya anda mempunyai masalah untuk Log-In forum Putera.com, silalah rujuk untuk mendapat maklumat dengan lebih lanjut. Untuk pengetahuan, Database Forum Putera.com telah disatukan dengan Database Putera.forumotion.com. Oleh itu, ahli-ahli lama mungkin mempunyai dua nickname yang sama iaitu satu di putera.com dan satu lagi di putera.forumotion. Perbezaannya ialah dua nickname ini akan dibezakan dengan _1 dihujungnya salah satu daripadanya. Oleh itu, anda harus menghubungi Admin Shanai atau Admin FryShadow dan memberitahu kepada mereka nickname anda di putera.com (beserta email) serta nickname anda di putera.forumotion (beserta email) supaya Admin shanai dapat menyatukan kedua-keduanya. Sekiranya anda tidak pernah mendaftar di forum putera yang lama dan cuma mendaftar di forum putera.forumotion, boleh abaikan announcement ini. Harap Maklum..
Sign in to follow this  
Followers 0

Tak Boleh Tengok Video Dari Youtube

30 posts in this topic

Posted · Report post



Salam semua,

nak tanya ni..apsal aku tak boleh tengok video dari youtube...asyik loading saja..
website youtube boleh masuk,bila search pun boleh, problem bila nak play saja.....loading forever..

aku guna IE dan FireFox..sama jugak..
try kat laptop adik aku boleh,laptop aku = tak boleh
dah disable windows firewall = tak bleh jugak
dah allow kat windows firewall = tak bleh jugak
dah allow kat antivirus = tak boleh2 jugak
dah update Adobe Flash Player version terbaru = uhuks uhuks tak boleh jugak sad.gif


kepada ahli2 putera.com, tolonglah saya yang lemah ini..teringin sangat nak tengok video kat youtube tu..

Selamat Hari Merdeka ke-50

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

A'kum.aku rasa macam internet connection ko yang slow kalau dalam kes macam ni sbb aku pun penah kena keadaan macam ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post


tak jugak encik sirap..

pasal aku dah try guna laptop lain...boleh pulak.

kat laptop aku saja ni..uhuks uhuks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

competely uninstall the old version flash player before install the latest one!..follow this guide--> HERE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

@chipher,

aku dah ikut guide tu..

tak boleh jugak ar...

loading forever..

sad.gif Edited by dtheatre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

cuba install activeX sahaja.. smile.gif
download dan install KLIK SINI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post


dah install activeX tu..
tak bleh jugak..
apa kena dgn laptop ni..???

apa2 pun thanks kerana memberi idea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(dtheatre @ Aug 31 2007, 12:50 PM) [snapback]552420[/snapback]
dah install activeX tu..
tak bleh jugak..
apa kena dgn laptop ni..???

apa2 pun thanks kerana memberi idea

selain YOU TUBE ada x video lain mean macam tengok TV online ke?.......dengar lagu on9 ke....ada masalah x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(I am The Angel Of Dead @ Aug 31 2007, 02:33 PM) [snapback]552458[/snapback]
selain YOU TUBE ada x video lain mean macam tengok TV online ke?.......dengar lagu on9 ke....ada masalah x?


Betol tuh, cube la tengok kat MetaCafe.com ke OMGTube.net ke . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

salam,

kat metacafe boleh tengok....
kat omgtube tu website dia under construction...
dengaq radio online pun buleh jugak...
masalahnya kat youtube saja..

uhuks..... sad.gif Edited by dtheatre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Update atau install dulu flash player kat dalam komputer .. micromedia flash ke .. kalau tak dapat juga try komputer lain.. happy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat komputer lain boleh tengok..

dah install dah flash player..

uhuks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maknanya masalah dengan laptop yang kamu pakai tu .. happy.gif apa model laptop yang kamu pakai?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post



Dell Latitude D620

Intel®Core™2 CPU
T5500 @ 1.66Ghz
980 Mhz, 504 MB of RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(dtheatre @ Aug 31 2007, 06:07 PM) [snapback]552555[/snapback]
Dell Latitude D620

Intel®Core™2 CPU
T5500 @ 1.66Ghz
980 Mhz, 504 MB of RAM


laptop kerajaan kott..
sama je spec...
hehehe..... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehehehe... biggrin.gif
macam faham saja...
laptop bini aku..cikgu punya..
tumpang sat saja, pc aku gc rosak..
tadak modai lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Format je la balik,mana la tau ok lak hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan laptop persendirian...
kalau tak, lama dah....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xleh wat pa dah tu .. semua dah cek tu .. tapi still takleh jugak ..

mesti masalah windows la tu ...

format je lar.... jalan terakhir tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna line internet kat sekolah ke..mungkin kena blok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya guna tenet dirumah ni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nampak dah takde jalan lain la,format aje la rasanya..sume cara dah cuba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

thanks semua bagi pendapat/idea...

nampak gayanya tak boleh buat apa la laptop ni..

nak kena 'up' balik desktop la nampaknya...

thanks everybody..

MERDEKA!!!! Edited by dtheatre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa masalah dari windows 2
mybe corrupt atau conflict

kalau dah wat install flash player
install activex pun tak leh

mmg sah sebab windows
try install balik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

okeh..
aku try

thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0