• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Perlukan Pinjaman Perniagaan Dan Peribadi?

44 posts in this topic

Posted · Report post

hm..... by the way.... i ade gak kawan yg wat freelance camni... tlg orang yg nak apply loan.... masyUkKKkkk..... dulu dier keje bank bahagian personal loan.... so ade contact la kan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bwk bertenang ...nie bukan along cuma memberi khidmat nasihat tentang pinjaman kepada yg nak minta pinjam kat bank (ikut fahaman aku) dan menolong kita mendapat pinjaman ...ko link ngan bank rakyat ker???

Salam bro. Yup betul yg ada fahamkan itu. yup, aku ada link ngan semua bank. Jadi kalau dlm retail @ personal loan niee,aku biasa terus ke bank rakyat sebabnya intrest nye rendah. Bergantung juga pada kes permohonan tersebut. Terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jangan jadi cam CTOS sudah.... Hehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jangan jadi cam CTOS sudah.... Hehehe..

kekekek,ctos tuu kecoh ,kawan aku pun ada yg saman sitos 14juta. masyukkkk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nuqleo saya ada saudara yang pernah buat persoanl loan kat bank. tapi loan dia ditolak tanpa diberi sebarang alasan oleh bank tersebut.padahal dia tak pernah ada blacklist atau loan yg tak berbayar.loan kereta dia cantik je bayarannya( kata dia la..tapi saya percaya). gaji dia pun suppose dah boleh lepas utk jumlah loan yang dia minta (kata pegawai bank tempat dia buat loan). bila dia call bank direct ,bank tak boleh bagi sebab apa. camner tu? camner dia check sebab apa loan dia di tolak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nuqleo saya ada saudara yang pernah buat persoanl loan kat bank. tapi loan dia ditolak tanpa diberi sebarang alasan oleh bank tersebut.padahal dia tak pernah ada blacklist atau loan yg tak berbayar.loan kereta dia cantik je bayarannya( kata dia la..tapi saya percaya). gaji dia pun suppose dah boleh lepas utk jumlah loan yang dia minta (kata pegawai bank tempat dia buat loan). bila dia call bank direct ,bank tak boleh bagi sebab apa. camner tu? camner dia check sebab apa loan dia di tolak?

Memang benar banyak terjadi seperti itu, untuk makluman awak,bank niee memang perangai nyer malas nak layan customer walk in niii. Al maklum lah,awak banyangkan satu berapa banyak kes walk in untuk personal loan niee. So bagi mereka, dia anggap kita nie sebagai ikan bilis jerr.

Lagi satu, saudara awak niee kerja di company apa yerr? Kalau swasta, saya kena tahu juga company apa? Swasta ni agak payah untuk buat personal loan. Kadang2 tuu gaji 5k pun belom tentu lepas lagi.

Terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu p kat syarikat ko tu..senang ker nk dpt loan?

er..jgn sangka sy beminat plak..hehe :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu p kat syarikat ko tu..senang ker nk dpt loan?

er..jgn sangka sy beminat plak..hehe :lol:

bergantung pada kes-kes tersebut

1.gaji individu,

2. company mana dia kerja,kalau swasta tuuu kena tgk gak company yg listed,

3. masalah nyer dengan ccris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau kerja sendiri...cam ner..berapa kali gaji yang boleh dapat dan apa dokument yang diperlukan dan bank apa yang ditawarkan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau kerja sendiri...cam ner..berapa kali gaji yang boleh dapat dan apa dokument yang diperlukan dan bank apa yang ditawarkan.

ok boss, kalau kerja sendiri saya perlukan paper work atau pun company profile saudara. nanti saya buat homework untuk kes saudara. sila email kat saya paper work dan company profile saudara. Email saya [email protected] Kalau nak appointment saya nyer number 0136233444. TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau bekerja sendiri company dah buka lebih setahun takan nak kena minta company profile lagi.rasanya ada account statement dgn lesen,ssm dah ok kot. lainla nak pinjam sampai 50k.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bwk bertenang ...nie bukan along cuma memberi khidmat nasihat tentang pinjaman kepada yg nak minta pinjam kat bank (ikut fahaman aku) dan menolong kita mendapat pinjaman ...ko link ngan bank rakyat ker???

ilekla korang...kalau asyik bergaduh je cmne nak maju bangsa melayu... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau bekerja sendiri company dah buka lebih setahun takan nak kena minta company profile lagi.rasanya ada account statement dgn lesen,ssm dah ok kot. lainla nak pinjam sampai 50k.

Company profile itu wajib walaupun company tu dah berpuluh tahun. Takkan tak tahu kot itu prosedur semua bank tempatan mahupun bank2 pembangunan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko ada memberi perkhidmatan macam maner nak buat paperwork yg bagus tak???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Company profile itu wajib walaupun company tu dah berpuluh tahun. Takkan tak tahu kot itu prosedur semua bank tempatan mahupun bank2 pembangunan.

pelik juga..saya berniaga dan telah buat personal loan dengan rhb bank.bank minta company statement 6 bulan dgn borang ssm,lesen.lulus 2 minggu. dlm masa yang sama try standard chartered. try guna saving account 3 bln statement sebab saya juga ada fix gaji walau kerja sendiri dgn payslip. lulus 2 hari je.tapi cancel standard chartered punya pasal interest lebih 11%. takde pulak mereka minta company profile. itu kerana saya nak pinjam untuk personal loan la. lagipun saya pinjam kurang dari rm20k. kalau nak pinjam untuk pinjaman perniagaan memang saya tak tahu prosedurnya sebab tak pernah buat. tapi kalau nak pinjam untuk perniagaan biarlah lebih 30k. berbaloi sikit. setakat sikit-sikit tu pinjam personal loan dah la. penat je buat profile kalau nak loan setakat 15k.itupun kalau bank luluskan.

ini pada pendapat saya je.terpulang pada individu. tapi yang pasti saya takde guna profile company nak buat loan tapi lulus tanpa banyak pertanyaan dari pihak bank.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pelik juga..saya berniaga dan telah buat personal loan dengan rhb bank.bank minta company statement 6 bulan dgn borang ssm,lesen.lulus 2 minggu. dlm masa yang sama try standard chartered. try guna saving account 3 bln statement sebab saya juga ada fix gaji walau kerja sendiri dgn payslip. lulus 2 hari je.tapi cancel standard chartered punya pasal interest lebih 11%. takde pulak mereka minta company profile. itu kerana saya nak pinjam untuk personal loan la. lagipun saya pinjam kurang dari rm20k. kalau nak pinjam untuk pinjaman perniagaan memang saya tak tahu prosedurnya sebab tak pernah buat. tapi kalau nak pinjam untuk perniagaan biarlah lebih 30k. berbaloi sikit. setakat sikit-sikit tu pinjam personal loan dah la. penat je buat profile kalau nak loan setakat 15k.itupun kalau bank luluskan.

ini pada pendapat saya je.terpulang pada individu. tapi yang pasti saya takde guna profile company nak buat loan tapi lulus tanpa banyak pertanyaan dari pihak bank.

Yup betul tuu. Untuk pinjaman kecl hanya perlukan penyata akaun perniagaan. Tapi disini yang saya maksudkan bagi perniagaan yang memerlukan pinjaman dari Bank atas RM 100,000. Itu yg saya maksudkan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah fitnah org tu..baik minta maaf..kan senang..xpyh gaduh2 lg..yg salah ttp salah..menuduh tanpa usul periksa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah fitnah org tu..baik minta maaf..kan senang..xpyh gaduh2 lg..yg salah ttp salah..menuduh tanpa usul periksa..

Tak paa,aku dah maafkan semua,aku pun ada buat salah juga. Dia beranggapan bergurau, tapi aku take serius. Tapi apa2 pun semuanya aku rasakan dah selesai, tak guna nak gaduh.sama2 kita share apa2 yang patut kat sini.Sharing is caring....Salam

ko ada memberi perkhidmatan macam maner nak buat paperwork yg bagus tak???

OK memang kami ada servis tuu,tapi kami ada charges dia untuk buat paper waork tuu. Apa2 pun buleh email saya untuk keterangan lanjut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Perlu pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di e-mel: ([email protected])

Perlu pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di e-mel: ([email protected])

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now