• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Perlukan Pinjaman Perniagaan Dan Peribadi?

44 posts in this topic

Posted · Report post

http://loankl.blogspot.com/ <------ Sila lawati ke blog kami

One Stop Financial Solutions:

BUSINESS AND CORPORATE FINANCING

PERSONAL LOAN

CONSULTANCY AND SERVICES

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

http://loankl.blogspot.com/ <------ Sila lawati ke blog kami

One Stop Financial Solutions:

BUSINESS AND CORPORATE FINANCING

PERSONAL LOAN

CONSULTANCY AND SERVICES

ahlong dikesan :excl: website pn pakai blogspot jek... bila aku bukak... cukup kurang meyakinkan... padahal die gune syarikat taraf sdn. bhd. ...cheapskate betul kampeni ko ni... nk buat website korporat pn xde duit... leh pakai blogspot yg free tu.... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahlong dikesan :excl: website pn pakai blogspot jek... bila aku bukak... cukup kurang meyakinkan... padahal die gune syarikat taraf sdn. bhd. ...cheapskate betul kampeni ko ni... nk buat website korporat pn xde duit... leh pakai blogspot yg free tu.... :lol:

alloo broo, jgn lah berperangai melayu sgt, sian kau aku tgk kan...dah lah english pun kau tak paham.kau tak faham ker apa yg di maksudkan Financial Consultant??? Web site betul dalam progress. Dan kalau setakat nak tambah lauk n kacau periuk nasi org,buleh lah mari ke office kami,kami sedia membantu apa masalah kewangan anda. Jangan nak main hantam sesuka hati. Dalam bidang ini, anda bukannya seorang yg pakar dan profesional, jadi nasihat saya lebih baik anda diamkan diri anda jika tidak memerlukan perkhidmatan kewangan yg ditawarkan oleh syarikat kami. Negara kita ada undang-ndang dan saya boleh ambil tindakan atas tindakan saudara yg menuduh tanpa bukti yang kukuh. Sekarang zaman saman menyaman,ingat sikit tuu jerr, terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Itulah aku pelik zaman sekarang nie bangsa kita niee...bila kita betul2 jujur nak tolong org, tanpa collect any upfront or consultancy fees,mulalah dah tak percaya itu lah ini lah n mcm2 hal. Dan kes mcm niee bukan baru bagi kami. Sebelum niee pun dah banyak kes yg kami solvekan. Dan selama ini pun kami bukan buat sgt online marketing niee. Kami lebih kepada call calling. Dan kami bukan setahun jagung dalam bidang financial niee, dan juga fokus kami bukan sgt on personal loan nieee. We deal on coprate financing....Jatuh bangun kami memang dalam bidang niee... jadi tak payah lah nak kacau2 dl thread nie jika anda tidak ada kea mengena dlm urusan kami, dan kami pun ak perlukan org yg hasad dengki seperti anda niee dlm komuniti putera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahlong dikesan :excl: website pn pakai blogspot jek... bila aku bukak... cukup kurang meyakinkan... padahal die gune syarikat taraf sdn. bhd. ...cheapskate betul kampeni ko ni... nk buat website korporat pn xde duit... leh pakai blogspot yg free tu.... :lol:

Assalamualaikum Alvarez,

Terimakasih di atas respon saudara yang cukup tidak professional.

Fitnah yang saudara lontarkan amat berat sekali. Pihak kami pada bila-bila masa boleh mengambil tindakan undang-undang terhadap tuan jika difikirkan perlu.

Berfikir sebelum membuat sesuatu analisa yang tidak pasti.

Pemegang saham syarikat adalah 100% milik bumiputra tidak membabitkan sebarang aktiviti haram. Syarikat kami juga boleh mengesan di mana jua tuan berada.

Syarikat kami tidak mahu jadi angan-angan Mat jenin macam saudara. Belum apa-apa biar "Papa Asal Bergaya".Jadilah warga melayu Madani cyber yang bijak. Pengurusan kos adalah penting bagi kejayaan syarikat kami.

Semoga pesanan ini sudah cukup untuk menjawab tomahan tersebut.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

b/p AJ_RICCO CONGLOMERATE (M) SDN BHD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...

BUSINESS AND CORPORATE FINANCING

PERSONAL LOAN

CONSULTANCY AND SERVICES

anda telah taip 3 baris ayat di atas... bila saya baca pasti sy sangka syarikat anda pn memberi personal loan... bukannye sy tak paham pengertian CONSULTANCY & SERVICES... lain la kalau ayat tu semua sebaris... baru bermakna PERSONAL LOAN COLSULTANCY & SERVICES... bukan begitu???

ya sy mmg bukan pakar atau profesional dlm bidang kewangan... tapi anda kene sedar bahawa kita sekarang ni berada dlm dunia maya atau internet... sy di sini anda disana... dlm forum... selain kita ade beratus2 lagi org lain yg mengunjungi forum nie... so siapa2 saja bebas bersuara utk menyatakan pendapat masing2... kalo saudara tidak boleh menerima kritikan atau teguran... maka anda masih belum boleh menjadi usahawan...malah walau dituduhan sekalipn... anda seharusnya perlu menegakkan prinsip anda...

saudara ade sebut yg sekarang ni zaman saman-menyaman... tetapi tidakkah saudara tahu... pada zaman sekarang...website sesebuah syarikat itu turut melambangkan jatidiri sesebuah syarikat itu... saudara ada sebut biasa buat corporate financing... tapi website syarikat anda sendiri tidak menggambarkan syarikat anda ni bertaraf korporat... biasanya usahawan baru mula bertapak sahaja menggunakan website percuma spt perniagaan menjual kuih,tudung,jersey secara kecil-kecilan dan sebagainya... ini kerana pada usahawan yg baru mula bertapak... mereka tidak kisah psal website tu janji percuma & produk mereka boleh diiklankan...setelah diberi tahu... saya akur website syarikat anda belum siap... tapi langkah anda menggunakan blogslot sebagai website perniagaan cuma menggundang syak wasangka pada mata org ramai... di mana 90% pengguna blogspot menggunakan web ni utk tujuan peribadi... bila anda paparkan syarikat anda yg memiliki taraf sdn. bhd. pun menggunakan website percuma nie... di manakah imej syarikat anda diletakkan??? pada saya... lebih baik jgn letak website sementara dulu selagi website betul belum siap... lagi bagus cakap website syarikat anda masih dalam proses kemaskini... sbbnyer... jadi macam saya sekarang nie la... timbul pulak syak wasangka...sy yakin bukan saya sorg je yg berfikiran macam nie...

sy tidak berhasad dengki dgn saudara mahupun syarikat saudara... sy cuma membuat kesimpulan dari ape yg saya lihat bedasarkan post saudara & website syarikat saudara... terpulang la pada saudara utk menerima pendapat saya ke tidak... kita di sini bebas bersuara selagi tidak menyentuh sentimen agama & kaum...

sekian...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

belilah domain + hosting untuk company (dalam RM 80 setahun) dan ia dapat mencerminkan lagi tahap genuine dan professional korang.... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mr. nuqleo bersikapla profesional sikit. u nak beri consultancy dan loan kpd orang ramai.

u pun dari syarikat sdn bhd. memang supppose kena malu la. u nak yakinkan org so buatla website yg pro dan registered.kalau rasa website yg registered belum siap..jgn buatla dulu. business jenis u ni bukan boleh cincai-cincai buat je ok. kadang-kadang komen org lain sebagai memberi pendapat sahaja cuma mungkin cara orang tu beri komen agak kasar dan boleh disalah tafsir oleh u.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul tu kalau website tu cara iklan tak sempurna saya pun takit nak wat loan kat company tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum Alvarez,

Terimakasih di atas respon saudara yang cukup tidak professional.

Fitnah yang saudara lontarkan amat berat sekali. Pihak kami pada bila-bila masa boleh mengambil tindakan undang-undang terhadap tuan jika difikirkan perlu.

Berfikir sebelum membuat sesuatu analisa yang tidak pasti.

Pemegang saham syarikat adalah 100% milik bumiputra tidak membabitkan sebarang aktiviti haram. Syarikat kami juga boleh mengesan di mana jua tuan berada.

Syarikat kami tidak mahu jadi angan-angan Mat jenin macam saudara. Belum apa-apa biar "Papa Asal Bergaya".Jadilah warga melayu Madani cyber yang bijak. Pengurusan kos adalah penting bagi kejayaan syarikat kami.

Semoga pesanan ini sudah cukup untuk menjawab tomahan tersebut.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

b/p AJ_RICCO CONGLOMERATE (M) SDN BHD

waalaikumsalam...

belum sempat sy membuat post baru... sudah pun ade post susulan dari pihak saudara...

respon sy mmg tidak profesional tadi... tapi saudara kene faham... saya membuat kesimpulan bedasarkan 2 perkara...

1)post yg dibuat pada permulaan topik ini

2)website syarikat pihak saudara

dan sekarang saya dituduh melontarkan fitnah pada pihak saudara pula... kenapa??? sebab sy cakap syarikat saudara ni 'ahlong'??? saya rasa sy tidak begitu serius masa membuat post tu... saudara boleh amati post saya tu... lepas baca post saya tu... tidak boleh ke pihak saudara buat post susulan yg berbunyi lebih tenang & tidak terlalu serius spt:

mane ade ahlong... ni betul2 punya... kita org mmg konsultan kewangan...sorry la psal website tu sbb website betul belum siap... sementara ni just pakai blogspot dulu... ye la pape hal senang org nak carik no telefon...bukannyer kita org pakai blogpsot tu psal nk jimat duit pn... sementara jek...

kalau saudara membalas post sy seperti contoh post di atas... maka tidak perlulah saya bertukar kepada mod profesional seperti sekarang nie... tapi mungkin saudara akan cakap... pihak saudara ni terlalu profesional & menganggap semua post di sini adalah terlalu serius & tidak boleh dibawa main2... silap sikit je... saudara hendak saman... di sini mencerminkan sikap saudara yg sememangnyer 'terlalu' profesional & pada saya pihak saudara tidak layak mengiklankan perkhidmatan saudara di dalam mane2 forum sekalipun... kerana di dalam forum... komen-komen mmg biasa dilontarkan oleh para forumer... kadangkala komen yg menyokong & tidak kurang pula komen yg nak menjatuhkan... bukan bertujuan hasad atau dengki tetapi demi menjaga komuniti2 disini supaya tidak terjebak dengan ape2 skim yg boleh membinasakan diri mereka kelak... konsep nye mudah... beringat sebelum terkena... masa sebelum ade yg terkena... lebih baik dipersoalkan dahulu... bila segala persoalan da terjawab & nyata syarikat anda mmg kukuh... bukankan menambah keyakinan pada mata masyarakat mengenai kredibiliti syarikat saudara sendiri...

maka tolong buka mata & hati...tidakkah saudara tahu...pada zaman sekarang nie... org ramai sememangnyer mengelarkan mane2 syarikat yg memberi pinjaman peribadi sbg 'ahlong' kecuali pinjaman peribadi dari bank2 komersial & institusi2 kewangan lain seperti mara,punb dan sbgner... ia sudah menjadi terma kebiasaan masyarakat sekarang... bezanye cuma ade ahlong berlesen & ade ahlong tanpa lesen...

dan sekarang saya dituduh melontarkan fitnah pada pihak saudara pulak... terpulang la jika pihak saudara hendak mengambil tindakan undang2 pada diri saya... saya sedikit pun tidak gentar...

saya difahamkan syarikat saudara tidak menjalankan sebarang aktiviti haram... kalo begitu bagus la... amat lega hati sy jika syarikat saudara memberi khidmat pinjaman peribadi berdasarkan lunas2 islam... iaitu tidak boleh ade bunga yg berunsur riba'... nilai pinjaman yg diberi hendaklah sama dengan nilai yg dibayar... & pihak syarikat saudara hanya boleh mengenakan yuran memprosesan dgn kadar yg minimum...

saya cukup kagum bila saudara mengatakan bahawasanya saudara boleh mengesan di mana jua saya berada... terdapat sentimen ugutan disini... kalau begitu ayuh... datang ke sini... saya sedikit pun tidak gentar... saya pun boleh laporkan pada pihak polis...

setau saya takde pulak post2 saya di forum ini yg berunsur 'angan2 mat jenin' & 'biar papa asal bergaya'... saudara dah dikira memfitnah saya ni... kalo saya bersikap 'profesional' seperti saudara... patutnye saya boleh saman saudara kan.... tidak begitu???

jika sikap saudara ni dikira 'melayu madani cyber'... maka saya faham la kenapa melayu kita tidak maju & tidak berfikiran secara terbuka... sikit-sikit gertak hendak saman...itu la melayu bangsaku...

sekian...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam buat semua

Terima kasih kerana menghangat lagi thread aku niee...wah dasyat betul perdebatan hari ini. Biar aku simpulkan semua perdebatan diatas. Sila kaji balik siapa yg fitnah siapa dan kenapa pula pihak kami yg kena pula? Awal2 lagi aku dah suruh baca kat blog tuu,tapi ada yg tak nak baca n malas nak baca sebab english mode. maaflah kalau english mode,mungkin ini forum melayu. Seperti biasa yg aku terangkan dgn org2 lain,kami tidak memberi sebarang pinjaman kewangan, kami hanya memberikan khidmat nasihat kat mana nak buat pinjaman. Kami akan bagi pendapat dan cadangan kami kemana hala tuju pelanggan kami jika mereka memerlukan duit. Jadi kena paham lah kat situ dan kat blog kami juga diterangkan dlm bahagian Our Services. Dan tuduhan Ahlong tuu sangat melampau bagi kami. Dan kepada yg terasa tuu, jgn lah pulak menuduh kami pula yg menfitnah anda. Sila kaji diri sendiri siapa sebenarnyer yg tidak profesional? Jika nak tegur buat lah cari yang betul dan kami tahu juga apa yg kami buat tak perlulah nak siapa yg nak tunjuk pandai dan hebat disini kerana masing2 ada tujuan. So teruskan tujuan anda untuk berforum dan sila call saya untuk membuat temujanji anda. Segala pertanyaaan akan kami layan dengan penuh hemah dan kerjasama. Tak perlulah nak bertekak panjang. Jika siapa yg berminat dan memerlukan perkhidmatan kami sangat2 dialukan. Kami sentiasa berada di sekitar Lembah Kelang. Kami akan cuba membantu tahap kewangan anda menjadi lebih baik dan kami yakin masalah akan datang tidak timbul lagi.

Salam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul tu kalau website tu cara iklan tak sempurna saya pun takit nak wat loan kat company tu.

Kami tak buat loan mcm bank tuuu,kami hanya bagi perkhidmatan rundingan, dan sesiapa pun kami terima untuk dengar masalah kewangan. Tq atas advise saudara, dan fokus kami bukan untuk personal matter. Harap paham apa yg saya maksudkan. TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam buat semua

Terima kasih kerana menghangat lagi thread aku niee...wah dasyat betul perdebatan hari ini. Biar aku simpulkan semua perdebatan diatas. Sila kaji balik siapa yg fitnah siapa dan kenapa pula pihak kami yg kena pula? Awal2 lagi aku dah suruh baca kat blog tuu,tapi ada yg tak nak baca n malas nak baca sebab english mode. maaflah kalau english mode,mungkin ini forum melayu. Seperti biasa yg aku terangkan dgn org2 lain,kami tidak memberi sebarang pinjaman kewangan, kami hanya memberikan khidmat nasihat kat mana nak buat pinjaman. Kami akan bagi pendapat dan cadangan kami kemana hala tuju pelanggan kami jika mereka memerlukan duit. Jadi kena paham lah kat situ dan kat blog kami juga diterangkan dlm bahagian Our Services. Dan tuduhan Ahlong tuu sangat melampau bagi kami. Dan kepada yg terasa tuu, jgn lah pulak menuduh kami pula yg menfitnah anda. Sila kaji diri sendiri siapa sebenarnyer yg tidak profesional? Jika nak tegur buat lah cari yang betul dan kami tahu juga apa yg kami buat tak perlulah nak siapa yg nak tunjuk pandai dan hebat disini kerana masing2 ada tujuan. So teruskan tujuan anda untuk berforum dan sila call saya untuk membuat temujanji anda. Segala pertanyaaan akan kami layan dengan penuh hemah dan kerjasama. Tak perlulah nak bertekak panjang. Jika siapa yg berminat dan memerlukan perkhidmatan kami sangat2 dialukan. Kami sentiasa berada di sekitar Lembah Kelang. Kami akan cuba membantu tahap kewangan anda menjadi lebih baik dan kami yakin masalah akan datang tidak timbul lagi.

Salam

salam...

saudara yg menyimpulkan saya membuat fitnah pada saudara bukan... padahal saya cuma beranggapan syarikat saudara ni 'ahlong' pada mulanya... sebab tu saya tulis "ahlong dikesan"... kalau anggapan saya salah... tidak boleh ke saudara perbetulkan anggapan saya dengan mengatakan pihak saudara mmg tiada lansung menawarkan khidmat pinjaman wang peribadi... sebaliknyer saudara terus melenting & mengugut utk menyaman saya jika difikirkan perlu...tolong kaji balik post pertama saya dlm topik ini... adakah ia berunsur fitnah atau anggapan...

Dan kepada yg terasa tuu, jgn lah pulak menuduh kami pula yg menfitnah anda.

sy tau saudara tujukan pada saya...saudara menuduh sy memfitnah pihak saudara... kenapa pula sy tidak boleh menuduh pihak saudara memfitnah saya???

Jika nak tegur buat lah cari yang betul dan kami tahu juga apa yg kami buat tak perlulah nak siapa yg nak tunjuk pandai dan hebat disini kerana masing2 ada tujuan.

saya akui saya silap bila beranggapan syarikat saudara ni syarikat ahlong pada mulanya... tapi kenapa saudara tidak boleh tegur dengan cara yg betul & sopan jika pihak saudara ni betul2 bersikap profesional... kenapa perlu sampai nak saman-menyaman??? saya ke atau pihak saudara yg nak tunjuk hebat di sini??? ye la... saya cakap macam tu pn dah kene ugut nak saman saya...siap boleh tahu dimana saya berada... ape semua nie??? ancaman atau sekadar menunjukan kehebatan pihak saudara bila berhadapan dgn org2 seperti saya...

terus terang saya katakan...saya bangga syarikat saudara ni dimiliki 100% bumiputera... saya sendiri seorg usahawan muda melayu... ingin juga menjadi melayu yg berjaya... sampai 1 masa nanti sy sendiri memerlukan khidmat nasihat kewangan spt yg pihak saudara buat... cuma saya harap... selain pihak saudara menuduh sy membuat fitnah... pihak saudara juga kene terima teguran2 saya mahupun forumer lain... jika diambil dari sudut positif... teguran itu boleh mengkuatkan lagi sesebuah syarikat itu sendiri...

sekian...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

saudara alvarez,Nanti saya bawakan Artical Memorendum under Company Act. Terima Kasih atas kerjasama anda.

Edited by nuqleo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saudara alvarez, nama saya syaqiq, silalah contact saya di talian ini 013 6233444 untuk mendapatkan temu janji saya. saya pun nak kenalan juga dengan saudara niee yg lantang bercakap di dalam forum ini. Jika tidak keberatan lah. ataupun buleh email saya di [email protected] saya menunggu panggilan saudara mahupun email saudara. Nanti saya bawakan Artical Memorendum under Company Act. Terima Kasih atas kerjasama anda.

salam...

saudara syaqiq... saya rasa tidak perlulah saya membazir kredit menghubungi saudara kerana saya sedikit pun tidak berminat dengan khidmat nasihat kewangan saudara & saya rasa tiada hala dan tujuan untuk kita berkenalan... lagipun seperti yang dinyatakan oleh saudara vulgazler bahawa pihak saudara boleh mengesan saya walau dimana jua saya berada... jika saudara ingin berkenalan dengan saya... maka datang terus ke sini... saya pun tidak faham mengapakah saudara hendak bawa Artical Memorandum under Company Act tu... jika pihak saudara hendak saman saya... saman je la...

sekian...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:guling: :guling: :guling: :guling: klakor. klakor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:guling: :guling: :guling: :guling: klakor. klakor

:P:D :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masing2 tak payah la nak tunjukkan kelemahan masing2, better saling tegur menegur antara satu sama lain dengan cara yang lebih hikmah..

kalau yang ditegur usah terasa hati.. anggap aje ni cabaran kehidupan..

Berani kerana benar..

:guling: :guling: :guling: :guling: klakor. klakor

shin chan.. :lol: pi main jauh2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masing2 tak payah la nak tunjukkan kelemahan masing2, better saling tegur menegur antara satu sama lain dengan cara yang lebih hikmah..

kalau yang ditegur usah terasa hati.. anggap aje ni cabaran kehidupan..

Berani kerana benar..

shin chan.. :lol: pi main jauh2...

Terima kasih atas nasihat saudara,saya terimanya dengan hati terbuka :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...

anda telah taip 3 baris ayat di atas... bila saya baca pasti sy sangka syarikat anda pn memberi personal loan... bukannye sy tak paham pengertian CONSULTANCY & SERVICES... lain la kalau ayat tu semua sebaris... baru bermakna PERSONAL LOAN COLSULTANCY & SERVICES... bukan begitu???

ya sy mmg bukan pakar atau profesional dlm bidang kewangan... tapi anda kene sedar bahawa kita sekarang ni berada dlm dunia maya atau internet... sy di sini anda disana... dlm forum... selain kita ade beratus2 lagi org lain yg mengunjungi forum nie... so siapa2 saja bebas bersuara utk menyatakan pendapat masing2... kalo saudara tidak boleh menerima kritikan atau teguran... maka anda masih belum boleh menjadi usahawan...malah walau dituduhan sekalipn... anda seharusnya perlu menegakkan prinsip anda...

saudara ade sebut yg sekarang ni zaman saman-menyaman... tetapi tidakkah saudara tahu... pada zaman sekarang...website sesebuah syarikat itu turut melambangkan jatidiri sesebuah syarikat itu... saudara ada sebut biasa buat corporate financing... tapi website syarikat anda sendiri tidak menggambarkan syarikat anda ni bertaraf korporat... biasanya usahawan baru mula bertapak sahaja menggunakan website percuma spt perniagaan menjual kuih,tudung,jersey secara kecil-kecilan dan sebagainya... ini kerana pada usahawan yg baru mula bertapak... mereka tidak kisah psal website tu janji percuma & produk mereka boleh diiklankan...setelah diberi tahu... saya akur website syarikat anda belum siap... tapi langkah anda menggunakan blogslot sebagai website perniagaan cuma menggundang syak wasangka pada mata org ramai... di mana 90% pengguna blogspot menggunakan web ni utk tujuan peribadi... bila anda paparkan syarikat anda yg memiliki taraf sdn. bhd. pun menggunakan website percuma nie... di manakah imej syarikat anda diletakkan??? pada saya... lebih baik jgn letak website sementara dulu selagi website betul belum siap... lagi bagus cakap website syarikat anda masih dalam proses kemaskini... sbbnyer... jadi macam saya sekarang nie la... timbul pulak syak wasangka.. .sy yakin bukan saya sorg je yg berfikiran macam nie...

sy tidak berhasad dengki dgn saudara mahupun syarikat saudara... sy cuma membuat kesimpulan dari ape yg saya lihat bedasarkan post saudara & website syarikat saudara... terpulang la pada saudara utk menerima pendapat saya ke tidak... kita di sini bebas bersuara selagi tidak menyentuh sentimen agama & kaum...

sekian...

Aku sokong pendapat awak tu alvarez. Seseorang usahawan tak akan berjaya tanpa teguran&kritikan&sokongan pelanggan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...

saudara syaqiq... saya rasa tidak perlulah saya membazir kredit menghubungi saudara kerana saya sedikit pun tidak berminat dengan khidmat nasihat kewangan saudara & saya rasa tiada hala dan tujuan untuk kita berkenalan... lagipun seperti yang dinyatakan oleh saudara vulgazler bahawa pihak saudara boleh mengesan saya walau dimana jua saya berada... jika saudara ingin berkenalan dengan saya... maka datang terus ke sini... saya pun tidak faham mengapakah saudara hendak bawa Artical Memorandum under Company Act tu... jika pihak saudara hendak saman saya... saman je la...

sekian...

tambah2 kenalan ape salahnya :lol:

just curious, kate xde tawarkan pinjaman tp link ni cam offer pinaman je :unsure:

care to explain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tambah2 kenalan ape salahnya :lol:

just curious, kate xde tawarkan pinjaman tp link ni cam offer pinaman je :unsure:

care to explain.

Yer benar,kami adalah firma perundingan. Kami hanya akan melayan org yg memerlukan perkhidmatan kami setelah mereka gagal berurusan dengan pihak bank. Maka kami akan memberikan pandangan kami serta konsep yg perlu di penuhi oleh pelanggan jika mereka ingin mendapatkan wang dari bank atau mana-mana badan berkanun. Sila ke bahagian our services dan kat sana saya dah terangkan panjang lebar http://loankl.blogspot.com/search/label/OUR%20SERVICES

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduh korang ni ..... relex ... tegur cara baik .... terima pandangan cara baik ...come on la ..... setiap ayat korang tu membawa mod tersendiri ..so tlg la tapis sikit ... kita sama2 malay ... klu bangsa lain tengok kita mcm ni la ..................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduh korang ni ..... relex ... tegur cara baik .... terima pandangan cara baik ...come on la ..... setiap ayat korang tu membawa mod tersendiri ..so tlg la tapis sikit ... kita sama2 malay ... klu bangsa lain tengok kita mcm ni la ..................

benar bro,tq untuk teguran anda dan aku akan lebih berhati2 untuk akan dtg dlm menyusun ayat.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

bwk bertenang ...nie bukan along cuma memberi khidmat nasihat tentang pinjaman kepada yg nak minta pinjam kat bank (ikut fahaman aku) dan menolong kita mendapat pinjaman ...ko link ngan bank rakyat ker???

Edited by sekuang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now