• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tips Utorrent Laju

174 posts in this topic

Posted · Report post

PENTING : SETTING UTK PORT FORWARD MESTI DISET KAT ROUTER ATAU MODEM KORANG - PORT : 45682

salam..

nak tanya cket la..

canner nak setting utk PORT FORWARD?

bley tlg ajarkan saya tak??

aku guna modem billion ADSL/router...

adakah aku perlu masuk kat link modem tu sepertimana aku setkan modem aku jadi 'autoconnect' ??

betul ke?

kalau yer bley tak tlg bg gambo ke or apa2 guide canner nak buat?

aku kalau takder gambo susah cket nak paham psl setting menyetting nih...

:D

terima kasih kerana membantu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@apokalypse..

sebelum ni aku guna 0.66 pun dapat jugak error tu dan banyak kali dah aku dapat BSOD..takut gila beb bila bsod kerap sangat..

BC ver 0.66 memang suka sangat crash, dan kemungkinan kecik modem akan rosak???(macam modem aku???)<---kalau salah tolong betulkan..

skg ni aku guna BC ver0.64 tapi mod macam 0.66. So far ok, tadak crash, bsod pun tak muncul lagi...

lagi satu, kalau nak exit program BCmod ni, pastikan keluar dgn 'sopan'..kalau tak bsod la...

p/s: Gunakan BCmod ni dgn tanggungjawab anda sendiri.

Halo dtheatre...mana nak download BC mod ver 0.64....lah kasi tau tak???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

@SPUINK

donlod kat sini BITCOMET 0.64

BiiComet 0.64 nih kena mod sendiri..kalau nak pm aku..

Edited by dtheatre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@SPUINK

donlod kat sini BITCOMET 0.64

BiiComet 0.64 nih kena mod sendiri..kalau nak pm aku..

xleh ajar kat sni ker bro?? aku pun nak tau cara nye.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ajar kat sini jer la.

nak buat apa PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak tanya klu office aku ada proxy bole guna tak BitComet atau Utorrent ni.

Lagi satu aku pakai maxis 3g tapi klu donlod guna BitComet speed donlod dia hanya 1-4kbps jer walaupun seed/peer 6/15, kenape yeks.

tima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna BC la lagi bagus utk download... utorrent just ok 4 seed jer,...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

"PENTING : SETTING UTK PORT FORWARD MESTI DISET KAT ROUTER ATAU MODEM KORANG - PORT : 45682"

a'kum..sy gune torrent utk d/l movies..tp xreti la..katne nak tukar setting tue???

actually sy pki pc kat ofis nie..sebijik je pki streamyx.. [ADSL Modem 2/2+ DB102]

hrp pd korg yg otai² nie dpt tlg hamba yg buta kayu nie :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo kuar error pakai bitcomet Mode 0.66 nih mcm mana nak solve ada sesapa dah try solve kan?? aku nye nih d/load 1 file je tapi asik kuar error je fed up lak aku negok <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

keluaq error apa tu ?

screen biru a.k.a BSOD ka?

ajar kat sini jer la.

nak buat apa PM.

nanti saya post kat topik bitcomet mod

Edited by dtheatre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xde pun screen biru..just tetiba BC Mod aku nih log out ngan sendiri n kuar la 1 window suruh tulis report bout error yg dihadapi..aku rasa file anime aku d/load nih problem..memula aku amik yg anime .mkv pastu aku tukar .avi ( fansub yg sama ) ok lak dia jalan hurmm ntah la ponin den.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

untuk pengetahuan semua..aku dah buat tutorial ringkas disini

harap2 lepas ni kalau ada apa masalah berkaitan Bitcomet, boleh post kat sana..

kat sini topik Utorrent kan?? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kenape bile aku gune uTorrent kat Windows Vista asik error: access denied jer . . . :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak tanya sikit.....Kalau aku guna utorrent nie just for seeding.....leh guna setting yg cam page 1 tu or ader setting yg lain yg leh bagi laju seeding.....

TQ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak tanya sikit.....Kalau aku guna utorrent nie just for seeding.....leh guna setting yg cam page 1 tu or ader setting yg lain yg leh bagi laju seeding.....

TQ...

Pakai cheat je kalau nak seed site torrent yang gune ratio . . . :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pakai cheat je kalau nak seed site torrent yang gune ratio . . . :rolleyes:

Cam game la plak...boleh pakai cheat.... :lol: Apa cheat dia???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cam game la plak...boleh pakai cheat.... :lol: Apa cheat dia???

Kenape kamu ni cam tak percaya pulak . . . :angry: Cube download dulu sini RatioMaster. Kalau aku download torrent orang dewasa dari tracker luar tak payah nak baikkan hati seed gune ni je . . . Download bukan2 buat ape nak seed :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Welcome to the µTorrent Port Checker.

A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

Checking port 45682 on 60.49.76.164...

Error! Port 45682 does not appear to be open.

Please see www.portforward.com for more information about how to map a port.

Please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.34.145) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).

Ada sesiapa boleh guide macam mana nak settle ne? My modem dsl600eu. Ada guide dekat sini http://portforward.com/english/routers/por...600EU/ICUII.htm tapi buat macam tak menjadi. Sebab tengok macam lain sikit specs/features modem tersebut walaupun sama model, atau memang aku dah salah buat :lol:

Thanks

Edited by Digital

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kenape kamu ni cam tak percaya pulak . . . :angry: Cube download dulu sini RatioMaster. Kalau aku download torrent orang dewasa dari tracker luar tak payah nak baikkan hati seed gune ni je . . . Download bukan2 buat ape nak seed :lol:

torent org dewasa tu menda apa lak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku prefer thunder

laju dowh!

thunder ni home made ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

torent org dewasa tu menda apa lak..

XXX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ade sesiapa dah cuba utorrent 1.8 beta version?

aku dah cuba dan donload aku yg dulu cuma <10 kbps sekarang dah naik ke lebih kurang 60 kbps...speed macam zaman sebelum TM throttle dulu..puas hati aku!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

maxz, shhh :P jangan bagitau direct camtu..cover2 la sikit..kang beta pun tak keluar lagi dah kena throttle balik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Br test uTorrent 1.8 Beta..

Speed leh tahan laa..Pakej 1MB je..

utorrent18betaac3.th.jpg

^_^:D:wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now