• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tips Utorrent Laju

174 posts in this topic

Posted · Report post

aku dah try gune deluge.tak sehebat cam bitcomet mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bitcomet mod mmg besh!~ aku dah try...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

minggu ni saje aku dapat download 15 movie.huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pehhhh~ layan beb.... muahahahaha.... tp aku try pakai Bitcomet 0.79 yg biasa, bukan mod atau apa... just default+default setting, working good lah... :) utorrent je hampeh.... local tracker ok la utorrent...

* aku rasa x lama lagi bitcomet plak kena block, sini kan byk org2 tmnet ni... >.>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@apokalypse

hang guna BitComet 0.79 tu tak mod kan?? Berapa speed paling laju hang boleh dapat dgn 0.79??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup, aku x pakai 100%, aku just pakai kejap jer... aku dpt area 50+ Kb/s

ni aku ada probs lah guna bitcomet 0.66 yg mod ni... kluar error mcm kat bawah ni...nape ek..????

untitledfp9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apsal aku pakai bitcomet mod nih speed turun naik je xdpt pun mcm korank..pastu masa aku d/load file bitcomet mod nih..ada la file2 torrent lain tuh..aku nak kena remove ker?? or just biar utk memastikan aku dpt speed yg cemerlang?? aku tgh d/load lagu 2gb lebey tapi slow siud gerak guna utorrent nih..so tukar la bitcomet mod nih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku plak dpt error mcm pic aku tunjuk tu.... nape ek jd camtu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@apokalypse..

sebelum ni aku guna 0.66 pun dapat jugak error tu dan banyak kali dah aku dapat BSOD..takut gila beb bila bsod kerap sangat..

BC ver 0.66 memang suka sangat crash, dan kemungkinan kecik modem akan rosak???(macam modem aku???)<---kalau salah tolong betulkan..

skg ni aku guna BC ver0.64 tapi mod macam 0.66. So far ok, tadak crash, bsod pun tak muncul lagi...

lagi satu, kalau nak exit program BCmod ni, pastikan keluar dgn 'sopan'..kalau tak bsod la...

p/s: Gunakan BCmod ni dgn tanggungjawab anda sendiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erm,mcm tu... payah tol BC ni kan... tp nk wat camne, ni je yg ok...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xde ke yg latest ver. BC yg dah mod?? atleast yg stable la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa yg diorg mod kan ni ek...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

btul la BC mod nih ble rosakkan modem..yela aku guna je...PC aku asik2 xleh connect kena restart PC balik..

tapi laptop aku yg x pakai BC Mod ok jer...hurmmm ponin den..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yaka? aku guna stakat ni ok jerk cuma aku kalau download lagu ke apa ke bila lama2 akan dpt error mcm kat atas tu... pelik lah aku... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yaka? aku guna stakat ni ok jerk cuma aku kalau download lagu ke apa ke bila lama2 akan dpt error mcm kat atas tu... pelik lah aku... :(

at least error je..nih aku punya pc tetiba disconnect so torrent pun x jalan hurm nak xnak kena restart pc..ble reconnect balik tenet pun x jalan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

error pun x sedap gak coz aku slalu x dapat download habis sesuatu file tu sbb error tu... aku t'paksa closed n open semula bitcomet aku tu baru boleh. yg x bestnya, bitcomet lain aku try jln mmg jln tp speed x mcm yg bitcomet mod v0.66 ni even bitcomet lain aku guna tu aku dah setting sebijik mcm yg 0.66 ni td...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eh, hang setting salah kot apokalypse??

aku guna 0.64, mencanak2 saja speed dia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yaka??? erm, bleh x share camana setting dia dtheatre :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah hantaq kat email hang kan??nanti hang ym aku..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

owh...yg tu eh... ok ok ~ :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum....

aku nak bertanya kepada yang pakar dalam bidang torrent nie.....ni aku punya PC spec

AMD athlon XP 2400

512MB ram

160gb HDD

aku menggunakan bit commet 0.93, strimyx 1mb,modem ADSL+router D-link 2540t.

Masalah:-

apabila aku torrent, dalam 10-30 minit yang pertama donlod aku akan berada diantara 50kb/s - 100 kb/s, tetapi selepas 30 minit dia punya donlod speed akan turun below 20kb/s.Selepas 1-2 jam, donlod akan berada 0kb/s.Aku dah buat portforword,disable firewall dan semua tip yang telah diberikan dari putera dan lowyat.net.Kenapa masih terjadi masalah ni ye.Harap dapat membantu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

kepada pengguna bit comet mod,ader setengah seting yang kite kena uba

1.max global upload-->antara 20-43kb(bagi 1mbps)512kb, 10-20kb

2.connection>maximum connection per task-->dr 1000 kurangkan kepada 500-600(blh menyebabkan modem korang arwah)

3.max half-open TCP connection--->9999999???,kalo korang bukak banyak tu kompem ke banyak tu gune?

aku tukar ke 100.rajin2 tengok statistic mase donload.

4.sesetengah torent blh sebabkan crash,x kire mase donload atau mase seeding.kalo crash mase donload,cube try donload

satu fail jer,crash mase seeding,stop seeding.

5.rase berat mase donload??makan cpu sampai 100%.aku ader bagitau dalam thread ni ari tu.try belek2 balik.

kalo donload drop ke 5-10Kb,tukar balik ke auto-detect.

6.satu lagi,port listening default dier bagi 22xxx,cube la tukar ke 40xxx-65535.

diharap dapat membantu.

Edited by ab3rCroXs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku try care ni nak bagi mase donlod x berat sangat.

1.set Max Simultaneous Download Task =3,lebih dari 3 kemungkinan BC akan crash

2.option -->preferences -->advanced --> connection>>>Protocol Header Encrypt =Always

ader kater bile encrypt header kite dapat bypass ISP's shapping bandwitdh.

yg ni ke setting nye utk jdkan pc x berat ab3rCroXs ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ye la tu...

set kepada always kalo ader rase berat nak mampus.

kalo torrent yang kurang seeder,bile kite set always,speed akan turun sampai 10kb atau mungkin kurang,bergantung

line korang la...

kalo torrent baru,contohnyer,seeder tengah ramai,aku dapat la sampai 80-90kb,kalo rase berat aku tukar kepada always,

kekadang speed dapat maintain 90-100kb.tak semestinye autodetect akan memberatkan pc korang.bergantung pada torrent

& peer.

Edited by ab3rCroXs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

at least error je..nih aku punya pc tetiba disconnect so torrent pun x jalan hurm nak xnak kena restart pc..ble reconnect balik tenet pun x jalan...

ye btol....aku dh try xjd ler. anyway BSOD tu ape erk??? aku pon slalu kene error camtu..tp xsume movie yg aku dload kene camtu...klu kuar error tu aku terus restart pc or disconnect modem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now