• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tips Utorrent Laju

174 posts in this topic

Posted · Report post

arulsr, ko ader setting ape2 x kat bitcomet ko ni..

ataupun ko pakai setting default ke?

ko tinggal kat kawasan maner yek?

takde..

wat setting default..

kalo nak try..ko try la bukak half open tcp to 200

aku kat sg udang..melaka..tp skang dah keje cheras..so aku monitor dari tmpt keje je..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah,korg pakai BitComet ke? tak kena cap ke? bg la feedback dia amcm....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak sewa VPN lagi, nak bayar bil streamyx lagi... mmg lembu la Tmnut nih!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bitcomet setting default je??

hm... aku open half open tcp cuma 95 je...

kalo aku open ke 200 ok ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pernah buka sampai 10000 selama 1 minggu.

takder problem,worm x masuk pun,takder perubahan yg besar sangat.

ni skang aku change balik ke 200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed Bitcomet skang amcm? ok ke dari utorrent?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pakai Internet download manager je..... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pakai Internet download manager je..... ;)

IDM mana leh guna untuk Torrent :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed utorrent aku down balik,

tmnet bodoh throttle bandwitdh yg dibayar.

kalo kat kawasan VIP atau datuk2 tinggal dier throttle gak ker?

aku yg pakej SOHO pun macam taik jer.

IDM ntuk direct donload jer,blh gak digune sbg web grabber

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ko Trg area mana?

Area aku akhir² thn lpas dah kna totel..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Latest speed, baru je dolod Naruto Shippuuden - 21 :D

utoremin9.th.jpg

Pakej 512/256 je :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku pkai utorrent slow gile speed 1-15 kbps je speed. pastu aku org kasi bitcomet yg dh mod. naik la sket speed 20-40kbps. klu nak dload kat sini http://rapidshare.com/files/45921342/BCMAX2.rar.html

lagi satu korang jgn ubah ape2 setting bicomet tu sbb dh mod. just pkai jer. ok selamat mencuba

Edited by man5on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

200?? wow, banyak nya.. kalo wat 50 je takleh ke..

http://sharethefiles.com/forum/viewtopic.php?t=33860

ko Hoodlums, brape ko patch tcpip ko

Hehehe aku buat 50 kot ntah lupa..

Xpe 6t try ejas² plak~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ko Trg area mana?

Area aku akhir² thn lpas dah kna totel..

aku duk area besut, nate tmnet besut pong nok totel, buke rama paka pong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

200?? wow, banyak nya.. kalo wat 50 je takleh ke..

http://sharethefiles.com/forum/viewtopic.php?t=33860

ko Hoodlums, brape ko patch tcpip ko

buleh..ape plak tak buleh..

takde efek pun..kalo oS lain takde tcp patch pun..

kenapa kita takleh wat kat xp lebih dari 50..

plg limit pun tcp ko bukak 256 je

aku ade terbace..dah lupe..tweak client torrent..bukak half open tcp lebih 100

sbb kkdg half open per torrent kkdg 50,kkdg 100...

aku bkk 200 je..

try la..

smga berjaya

Edited by arulsr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

so brape ko punya avg speed utk utorrent...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku hari tu ade gak try gune uTorrent ngan BitComet sekaligus tapi time aku nak surf net lembab giler!

So aku pon test tutup uTorrent tapi BitComet still on....still lembab gak, so aku off BitComet dan on uTorrent pulak

and back to normal pulak speed aku! So aku stick to uTorrent la sebab byk lagi yg belum habis d/l!(malas nak buat semue balik) lol!

Tapikan kalau pakai sp2 bukan ke kalau nak tweak max half-open TCP connections tu ke pakai patch nie EvID4226Patch223d-en.zip baru betul2 max half-open tu tukar dekat uTorrent ngan BitComet punye Preferences??

Lepas tu pasal port pulak by default BitTorrent gune port 6881-6999 kan??

korang cube la tukar port korang sebab mainly port to telekom mesti block punye!

Cube pakai port 49152-65535 sebab kebanyakan port nie tak kene block ngan telekom sebab kebanyakan syarikat and even telekom(shhhhhh.... :ph34r: ) gune port nie! Tapi sape2 yang lagi hebat try la cari port yang telekom takan block contoh nyer syarikat MMSC kat Cyberjaya tu!(nie aku bace kat dalam forum web ni..taktau la kalau ade daripade korang dapat cari port tu!)

Disable Windows Firewall sebab bende nie tak suke p2p lol! block bende yang xsepatut nyer kene block

Korang pakai la firewall lain cam Kerio,Zone Alarm,Sygate...ect

Edited by AriB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku pkai utorrent slow gile speed 1-15 kbps je speed. pastu aku org kasi bitcomet yg dh mod. naik la sket speed 20-40kbps. klu nak dload kat sini http://rapidshare.com/files/45921342/BCMAX2.rar.html

lagi satu korang jgn ubah ape2 setting bicomet tu sbb dh mod. just pkai jer. ok selamat mencuba

thanks to you..

dapatla up skit speed aku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku duk area besut, nate tmnet besut pong nok totel, buke rama paka pong

off topic :P

laa ko dok besut ke, ab3rCroXs??

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks to you..

dapatla up skit speed aku

betol..aku skrg dh dpt full speed kot. skrg dpt 6+ kbps..mmg besh bitcomet mod nie..hehehe xde la tgu berminggu2 lagi klu dload movie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

man5on ko ada tak utorrent yg dah kena mod....btw bitcomet mod ni laju gila beb hehehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

man5on ko ada tak utorrent yg dah kena mod....btw bitcomet mod ni laju gila beb hehehe..

utorrent xde laa fren..aku pon tgh cari gak utorrent yg dh mod..klu ade aku post la kasi ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uTorrent yg dah mod? modified ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now