• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tips Utorrent Laju

174 posts in this topic

Posted · Report post

aku skrang pakai client thunder 5.bagus tuk sedut file international.tapi diam2 eh :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE

PENTING : SETTING UTK PORT FORWARD MESTI DISET KAT ROUTER ATAU MODEM KORANG - PORT : 45682

Aku try wt bnda ni kt cc xbleh pn??die tlis error??cmne ek?

cc ko ke cc orang?

tahu masuk modem setting ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu pkai port lain selain port 45682 leh ke????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tadak perubahan pon... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tkder perubahan la

aku gune bitcomet gak dapat full speed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tkder perubahan la

aku gune bitcomet gak dapat full speed

comet_resize.jpg

aku pakai bitcomet dpat speed nih..

tak kisahla luar negara ke dalam negara ke..

average speed..amat memberangsangkan...

plg koman pun...10kbps-30kbps pun kejap2 je..pastu naik sendiri...

package 1mb tp..scr totally umah aku test kat tm speedometer aku dapat 170>180

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak dapat 200++

tapi aku nak tanya ko

bile dapt full speed

komp ko jadik lembab tak

aku nyer dapat full speed lepas tue pc jadi berat

tapi tak kisah pown

aku download sume overseas

dapat 100-180-+++ keatas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erm...

camni aku nak migrate balik ke bitcomet la... :lol:

btw... ader efek x kalo aku pki dua torrent client??

sementara nak tunggu uTorrent aku ni full download sume file??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

komp aku tak lembap pun..

surf 3-4 browser ok jek..

aku pakai amd x2 +3800

tak tau la korang..

depend tmpt kot...

aku dah lama tak pakai utorrent...

last pakai utorrent pun 1bln lepas..tgk tak leh blah pun..

bla install bitcomet...aku confidence la sket nak noron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku skrang pakai client thunder 5.bagus tuk sedut file international.tapi diam2 eh :ph34r:

Thunder ni sedut TV-Series,naruto, ngan single file laju lah... tp speed slalu putus2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uTorrent biasanya tak laju sangat..

yang best maintain speed.. watpe ada speed sampai 100kbps kalau hanya beberapa saat...baik 35kbps satu jam ..hahaha :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uTorrent biasanya tak laju sangat..

yang best maintain speed.. watpe ada speed sampai 100kbps kalau hanya beberapa saat...baik 35kbps satu jam ..hahaha :lol:

tula..sbb tu aku tuka bitcomet..tgk2..bleh maintain speed plg koman pun 60kbps 4-5jam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thunder tu mcm best je...

pm aku ye... aku nak gak... ahahah~ :lol:

aku punya connection 1mbps

so x terase lag walaupun aku run ares, uTorrent ngan 10 tab serentak...

cuma x bape puas ati ngan speed dier je.... dlm 10~30kbps je...

tp kalo p2p ares aku leh cecah 50kbps maintain je.... dl full lenght movie kejap je... ahahah :lol:

bit comet ader booster, x tau la bole pki ke tak....

utk uTorrent ader gak ke??

kalo ares ni... cuma assign dier ngan port yg orait, connection maintain...

tp skrg kebanyakkan port x leh guna sbb scremyx dah throttle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku cadang nak tukar client gak la..apa yang paling best..ekkk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bitcomet first

utorent second

aress?????

aku gune dua client u ngam b

tak de efek pown

tapi kkekadng utorrent upload aku jadik laju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ooo..boleh pakai dua2 ekk...

Maksud aku pakai dua2 serentak boleh tak..bukan satu2..working properly tak..

bandwidth camner plak share ker.. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

comet_resize.jpg

aku pakai bitcomet dpat speed nih..

tak kisahla luar negara ke dalam negara ke..

average speed..amat memberangsangkan...

plg koman pun...10kbps-30kbps pun kejap2 je..pastu naik sendiri...

package 1mb tp..scr totally umah aku test kat tm speedometer aku dapat 170>180

arulsr, ko ader setting ape2 x kat bitcomet ko ni..

ataupun ko pakai setting default ke?

ko tinggal kat kawasan maner yek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Allops...==,'

Aku dah try setting yg kat muke depan tu...Utorrent aku jadi tak stabil lorh....skrang ni aku dah reset balik...paling laju aku dpt 5KB/s-10KB/s....aku dah port foward ngan sume bende yg patut....dulu aku penah menorrent gak....ok je speed...skrang ni tmnet dah blok an..tu jadi slo...ade pape lain yg bley buat agy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gune la bitcomet

kalo bukak dedua client bandwidth akan share

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sama jer 40k/b++ bila nk capai 80k/b kew hohoho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ooo..boleh pakai dua2 ekk...

Maksud aku pakai dua2 serentak boleh tak..bukan satu2..working properly tak..

bandwidth camner plak share ker.. :ph34r:

gune la bitcomet

kalo bukak dedua client bandwidth akan share

Betul ke ni..?

Thanks for your info.. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pelik tp care ni yg berkesan .. tp ade lg 1 care .. cube try pakai OS linux ke pastu letak torrent .. ok tak :) tu cume test aje jgn amek serius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu pakai bitcomet setitign mcm mana lak..??

guna setting default or ada setting len gak..??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hmm best laa sape² yg duk kat area yg x kena totel lg..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hirozq

Member kat sini cakap bitcomet dah laju..so tak payah setting lagi la dulu..pakai default jer dulu..lainlah kalau result memang hampeh..

p/s : aku lum try lagi client ni..coz lum donlot jadik tak tau apa2 tentang setting dia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now