• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted · Report post

tu la pakai lagi brodband laju2...kan dah makin laju darah menyirap dlm badan memasing...heuheu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah la...

stop merepek dan stop bergaduh...

kiki, aku mintak maaf kalau bende yang aku taip tuh menyentuh perasaan ko...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dah abis ke? ... ASL please ... me kat sg buluh selangor... Peace!! biggrin.gifbiggrin.gif Still lom upgrade tapi masih tersenyum lebar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya dah upgrade dah...before 384/128 and new 512/256....best gak aku rasa...ada penigkatan kelajuannya...vroommmm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya dah upgrade dah...before 384/128 and new 512/256....best gak aku rasa...ada penigkatan kelajuannya...vroommmm...

oi!! ko miak kuching? ko diam area ney? ku nenga line yang ambik dr area satok dah upgrade. line aku ambik dr siol kandis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bos....i dont want to be rude to you...mauk cerita dengan aku, pm aku lah...more private....aku pun terkejut miak kuching ada kat sitok juak...boleh buat gethering...sorry if my word hurt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

lor... apola... sikyah la nak private2 indah pok..bukannya nak klaka hal salah pun... tang crita padah jak ko area ney sia...saja nak tauk area ney juak dah upgrade.. sekda ku nak nelan kau juak bah. heuheuhueh

Edited by dzulcarnine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alamak... sembang loghat la pulak.... nak kena cari subtitle nie..... smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehhehe...well boleh juak...aku katt batu lintang....telekom belakang rumah aku jak kat sia...aku check router aku dah upgrade dah...actually aik pun coz comp aku tok on 24 hours...laju kah, slow kah...nya still berdownload...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alamak...  sembang loghat la pulak....  nak kena cari subtitle nie.....  smile.gif

bak kata azuan, encrypted. heuhuheuehuehueh.

hehhehe...well boleh juak...aku katt batu lintang....telekom belakang rumah aku jak kat sia...aku check router aku dah upgrade dah...actually aik pun coz comp aku tok on 24 hours...laju kah, slow kah...nya still berdownload...

patut la ko antara yg terawal upgrade kat kch nie... tempat aku tunggu la.. dah upgrade nantu akku info lagi kat sini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

patut la ko antara yg terawal upgrade kat kch nie... tempat aku tunggu la.. dah upgrade nantu akku info lagi kat sini.

sabar dzul..nanti upgrade la broadband tu... biggrin.gif harapan kau makin cerah.

Edited by iskandariah45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

...hanya memerhatikan anak-anak riang mendapat speed yang baruuuuu je laju sikit biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

...hanya memerhatikan anak-anak riang mendapat speed yang baruuuuu je laju sikit 

hehe.kes ni tak apply kat aku..aku hanya pemerhati pengguna brokband yg laju ituu...

p/s aku masih setia bersama dial up yang hampeh itu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dan aku adalah antara kanak kanak riang itu. heuhuehheuuhue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bos....i dont want to be rude to you...mauk cerita dengan aku, pm aku lah...more private....aku pun terkejut miak kuching ada kat sitok juak...boleh buat gethering...sorry if my word hurt...

iboh heran.. rami gik tok.. ada gik bah.. seranto-ranto miak kch tok. hahaha..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun tumpang riang gembire dgn pelanggan2 aku....

p/s:- upgrade akan dibuat step by step.ikut kawasan.yg dah di upgradekan tu mungkin kat kawasan yg heavy usage tak pun yg banayk customer.yg hulu2 tu akan diupgrade gak tapi mungkin lambat sikit je.harap bersabar.MARILAH KITE SUKE BERSAMA-SAME ATAS SPEED RAYA NI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kamek kat bintulu blom gik,tapi sik sabar jak rasa...

mok mendownload,

mun 512/256

1mb/brapa upload nya sama 256 or laju gik,..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kamek kat bintulu blom gik,tapi sik sabar jak rasa...

mok mendownload,

mun 512/256

1mb/brapa upload nya sama 256 or laju gik,..

sama lor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

encrypted language:

Bukan 1024K downstream ya mun upstreamnya 384K ka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

yaka? ria ku nenga sama... pi mun mena kata kau ya bagus agik la oooo

Edited by dzulcarnine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader sesapa dari pantai timur yang dah diupgrade tak?Rasanya orang kat pahang dah dapat menikmati 'angpau' tmnet ni.sapa kat kelantan yang dah diupgrade?setakat ni yang aku tanya tak de satu pun lagi.mintak-mintak aku dapat sebelum malam pengisytiharan raya ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa address nak tgk web site modem management? tak salah aku URl dia guna ip kan? kalau saper2 tau tolong post sat.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ip tu berlainan untuk setiap model modem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tmnet sekarang dah ada saingan ngan Wininet yg wireless tu 512kbs rm30 je offer sampai 15hb ni. 

Apsal lak aku tanya telekom kulim pasal upgrade diaorang cakap tak tau.......

herannnnn.....herannnnn.......

sama ler ngan telekom caw jitra nie tanya saolan apa pun semua takder atau tak tahu kat rumah aku jiran lain semua boleh pasang streamyx aku tanya pasal rumah aku dia cakap takder line lagi rumah encik lembab macam nak mampus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

apa address nak tgk web site modem management? tak salah aku URl dia guna ip kan? kalau saper2 tau tolong post sat.....

ko pergi command promp ket start>all program>accessories>command promp..

pastuh ko taip ipconfig

ko tengok default gateway...

pastuh taip http://<default gateway> ket ko nyer browser

default gateway tuh ip ko la...

ni untuk win xp..

aku tak tau la betui ke idak..

aku buat ok je...

kawan2 tolong ok?

Edited by fyzm345

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0