• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted · Report post

ehhh siapa boleh bagi comment, kalau saya nak sambung D-LINK dsl-300g modem dengan D-LINK DI-704p switch router, apa cable yang paling sesuai ?? crossover cable atau straightline cable???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

DNS server tak membantu pun speed korang browse, cuma kalau dns server tu down, kau tak lepas nak resolve domain name to ip. tapi normally dia, bila satu down, traffict dia auto mirrowed tu server lain. so pakai auto je senang.

Connection-specific DNS Suffix  . :

Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 60.48.35.46

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 60.48.35.46

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 202.188.0.133

                                    202.188.1.5

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

thanks for your explanation wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kasi tau la korang area mana dah upgrade? a.ku kat sg. buloh, tokyo dah upgrade gak dapat dlm 800 lebih hehe best d/l movie using azureus.. wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Akumz,

Nak tanya sket....sapa yang disini yang telah menerima connection 1MBps?? Kalian semua dari kawasan mana? Bagaimana dgn Pulau Pinang?

Aku pun baru je baca Forum nie....terkejut gak aku yang TMnet naik naiikan taraf connection dengan FOC... So bagitaulah kat aku saper yang dah dapat connection 1MBps....

salamz

Rapla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

siapa yang datang dari PAHANG, boleh beri tahu adakah PAHANG streamyx telah upgrade??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ket mentakab...

still menunggu..

pihak tm-net kata upgrade akan start bermula 1 november..

tapi taktau la camner diorang leh dapat awal..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jadi, Proses mengupgrade akan bermula pada 1 November la? So, Sekarang nie prosess upgrade tak bermula lagi lah ye? Adakah proses upgrade dijalankan untuk seluruh negara serentak atau mengikut kawasan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wait n see jer la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku kat shah alam nie..dah upgrade wooo...laju skit...hehe...

Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku kat bintulu sarawak,blom lagi lah

tak sabar rasa nyerrrr..

boleh lah download banyak mp3 nii..

korang jamin ke 1 nov semua kawasan dapat??

ni buat aku konfius ni,

kat bintulu memang banyak permintaan,

1 mb oooo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak jamin sebab aku tak keje telekom..

tapi mengikut mulut manis telekom, service upgrade akan mula 1 november..

Ref : 2040540

Kepada Encik Zainal,

Terima kasih di atas e-mail yang telah anda kirimkan. Kami ingin memohon maaf di atas kelewatan kami membalas e-mail anda. Merujuk kepada e-mail anda kami ingin memberitahu bahawa servis upgrade ini hanya akan bermula pada 1hb November 2004.  Pelanggan kami akan diberitahu oleh TM Net.

Sebarang pertanyaan anda bolehlah menghubungi kami di talian 1-300-88-9515 atau e-mailkan kepada [email protected] Terima kasih sekali lagi di atas e-mail anda.

Regards,

B.Hema

Customer Care Support, CRM

TM Net Sdn Bhd

website:http://www.tm.net.my/

kalau surat nih takyah credit tak sebab aku punya...

sekarang, puas hati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku kat KB..dah 2-3 minggu line di upgrade ke 512kbps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lambat laun diorg mesti upgrade nyer,

tambah plaks dah kuar kat paper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku sudah!!.. huahuaha.. upstream 256Kbps, downstream 512.. package Rm 66.

Muahahah.. aku di kch sarawak.

user posted image

Edited by topeiRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cepat ko post kat sini yerk. heuhehehuehu.... ada harapan la aku beraya dengan 1mbps downstream. huehuheue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada harapan la aku beraya dengan 1mbps downstream

memang ada...aku dah berhenti berharap dah nak guna broadband ni laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

waiiii...saya datang dari RAUB,PAHANG. bila kat sini streamyx upgrade????kawan , siapa datang dari RAUB,PAHANG, adakah streamyx kua upgrade????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko tengok sendirik la kat web mnagement modem ko tu... kalo speed masih sama, lom la upgrade tu... sabau la!! takkan xleh saba tu... bukannya ko baya nak upgrade... dia aksi free jer upgrade... kalo ko tambah bayaran untuk upgrade wajar ka ko bisng2 dengan banyak tanda soklan tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tentu lah saya nak bising2 kat sini ...sini tajuk adalah "streamyx upgrade" kau tat suka biar saja lah... bukan nak u nak jawab saja!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fuh...

pedih tak telinga ko dzulcarnine...

dia marah ko tapi aku yang terasa pedih....

kiki, ko guna ayat kawasan mana?

belit tul ayat ko..

aku ket mentakab...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tentu lah saya nak bising2 kat sini ...sini tajuk adalah "streamyx upgrade"  kau tat suka biar saja lah... bukan nak u nak jawab saja!!!

dah menda free lagi jugak ko nak bising. dah ko post kat sini biar la sapa pun nak jawab!! kalo ko taknak aku jawab pm la kat user lain!! for your ingormation... kitorang kat sini semuanya bagi pendapat free, semuanya open minded ( segelintir jer yg closed minded, antaranya ko!)... dah menda free, information free, advise kat sini semua free, xyah la nak bising2. kitorang takda bayaran pun untuk jawab soklan soklan ko... kita kat sini semuanya kawan, kalo ada yang silap tegur, marah kejap ajer... dah mintak maap setetl prob. yang ko tu, dah orang beritau xyah bising2, bukannya nak cool down, makin nak bising lagi ada. menda free beb! ko piker la sendirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah... back on track.. tujuan aku bukak thread nie untuk sebarkan info tentang proses upgrade tu. kepada seudara mod, kalo benda nie berlarutan ( terutama user yang x reti bahasa tu buat hal lagi ), dipersilakan tutup thread nie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau kau tak nak orang tanya2 kat sini ...... baiklah kau tutup thread ini... jaganlah cakap banyak2 kat sana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

En.Kiki plz respek kat org lain aaa,En dzul hanya menegur ko ,so jg n la amik hati ....lagi satu...En.kiki adax ko refer kat page yg depan2 tu?klu tempat ko x upgrade lagi ko tunggu jer la ,lagi pun diorang kata 1 nov nie baru full upgrade ,sabar jer la....

untuk En.Dzul plak....jgn ler marah kat kawan baru kiter,dier nie happy sgt pesal nak upgrade nie...so sesama ler minta maaf,ok peace

no offence ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x marah... cuma naik bengang jer dengan dia tu. dah la x respek pendapat orang lain, dah buat salah x nak mintak maap....buat hal kat thread yang aku bukak plak tu. nie la antara kes user baru yang xnak baca panduan yang member kita Nara tu buat. penat2 dia buat, dia x baca plak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0