• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted · Report post

dah upgrade nie... kena ader bayaran tambahan ker??!!! wink.gif

kan dia dah kata.... FOC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko kena masok web management untuk modem ko... lain modem, lain la ip yg perlu ko masukkan.... refer manul, kalo xder manul, carik kat google... ko try la...

woh cam nih ke...

nanti aku cuba..aku tak bape paham sgt bab2 tenet2/networking dan yg seangkatan dgnnye... tongue.gif

tongue.gifbiggrin.giflaugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

woh cam nih ke...

nanti aku cuba..aku tak bape paham sgt bab2 tenet2/networking dan yg seangkatan dgnnye... 

boleh blajar lagi...takde masalah..kita kat putera.com saling tulung menolong..

Edited by iskandariah45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada news lagi...

mungkin korang dah tau...

new TMNET DNS Server...

Preferred DNS: 203.121.16.85

Alternate DNS: 203.121.16.120

ermm...kureng skit org pakai DNS ni...ok try la...

Ini bukan server DNS terbaru TMnet..

ini DNS server TIMEnet....

hari tu ade la dalam 5 minit kot dns server teroffline....itu aje..takde tukar apa apa dns server

info yg korang dpt dr ummah.com ke apa ntah...info yg salah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

DNS server tak membantu pun speed korang browse, cuma kalau dns server tu down, kau tak lepas nak resolve domain name to ip. tapi normally dia, bila satu down, traffict dia auto mirrowed tu server lain. so pakai auto je senang.

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 60.48.35.46

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 60.48.35.46

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 202.188.0.133

202.188.1.5

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Edited by mus3na

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

entah la...aku bukan dpt dari ummah tu...aku pon tak ingat..but sampai skrang ok je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bole ker  aku upgrade kan streamyx aku ke rm 88 walaupun aku baru jer pasang streamyx?dan adakah aku dapat 1mb connection tu????

Soalan aku x der org jawab lagi dry.gif tolong la sesaper bagi tau smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa dapat lor... sebab dia kata untuk semua pengguna 384 akan dapat 512, pengguna 512 akan dapat 1mb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KL hampir semua area dah dapat, selangor baru area high density, area aku last2 la derang upgrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila la plak diorang nak mula kat aea kuching yerk? herm....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila la plak diorang nak mula kat aea kuching yerk? herm....

lambat lagi kot..hehehe...banyak area kat kch belum dapat servis Stemix ni..especially kat kawasan aku ni..asyik dalam kajian je kata pompuan kat clickers tu..sampai bila nak dalam kajian. dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku area kampung cepat jer upgrade...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku area kampung cepat jer upgrade...

maybe tak banyak pengguna...pandan indah member aku dah upgrade dah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku area kampung cepat jer upgrade...

kampung baru?? kampung pandan??

aku kat s.alam nih dah upgrade..yeahh. besh2. cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

payol, kau shah alam section berapa, dapat line dari DSLAM mana, section 11 ke? best la kau, aku remote DSLAM, lambat lagi maklumla, takat ni aku check baru 2 org je yg pakai streamyx dari remote DSLAM ni. muahhhHHHHHh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ribut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

payol, kau shah alam section berapa, dapat line dari DSLAM mana, section 11 ke? best la kau, aku remote DSLAM, lambat lagi maklumla, takat ni aku check baru 2 org je yg pakai streamyx dari remote DSLAM ni. muahhhHHHHHh

ntah ler DSLAM maner? sec. 17 kot?? btw, aku kat sec. 24. umah nko kat sec.7 blakang itm tuh ke? bley arr dtg..ekeke aku slalu gak gi saner, umah mmber blok 49......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wei...

upgrade streamyx tinggi2 takyah tukar modem ker?

mana la tau kalau2 modem tuh tak support connection laju...

berasap rumah aku kang...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

tidak perlu coz yg aku tau modem jenis Aztech boleh sapot sampai 8mbps downstream itupun kalau kau guna aztech.Kalau brand lain refer manual la.

yang aku menyibuk dalam post streamyx ni apasal...huhuhuh laugh.gif

Edited by iskandariah45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai ZTE ZXDSL831

camner ha?

takut berasap la...

lariiiiiiiiiiiiiii.................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

boleh...takde masalah...zte boleh sapot sampai 8mbps downstream. kalau semua 8mbps downstream..wooo.. laugh.gif

Edited by iskandariah45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mane bayaran tambahan...free jea..kat tempat aku shah alam section 28 dah dinaik tarafkan...laju wooo..best woooo... tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

habis tu yang connection speed sampai 100.0 mbps tu apa pulak hah?

user posted image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

now i am using the D-LINK dsl-300g modem and D-LINK DI-704p router. so any1 who can tell me how do i configure my d-link router for better Bittorrent speed???

another 1 help .. if i want to connect my dsl-300g modem with my switch router(DI-704p), wat cable should i use? crossover or striagtline cable? use which 1 is more faster. please give me some comment . Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

habis tu yang connection speed sampai 100.0 mbps tu apa pulak hah?

user posted image

tu speed nic ko ler... bukan speed line tenet ko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0