• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted · Report post

nie mesti kes x baca laporan penuh kat link tu.... ko tunggu jer 1 nov, aku rasa on that day, baru la tmnet keluar statement yg diorang bagi upgrade free kat media

bukan tak baca...

tapi tak paham..

dia tulis bahasa ongputih..

aku paham sikit je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada news lagi...

mungkin korang dah tau...

new TMNET DNS Server...

Preferred DNS: 203.121.16.85

Alternate DNS: 203.121.16.120

ermm...kureng skit org pakai DNS ni...ok try la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

takpe ke kalau main tukar DNS?

DNS official dia bagi 202.188.0.133, 202.188.1.5

kalau tukar takde masalah ke?

anyway, aku dah tukar...

hanya perlu tunggu dan tunggu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tah aku dah pakai seminggu ok je...lancar je...

mantap!!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

muaaahhhhhh.............biso la zuan, kalau takde maki hamun, tak bahagia la idup....... Taim laju best je, taip PTO, jumpa la TM_SAK, hokhokhokhokhohk....................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah upgrade ke blum?

aku nyer dah.

DNS server tu klu pakai lg laju ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I dunno about you guys... tapi masa aku apply streamyx yg dlm offer bulan lepas... alaaa... yg 512kbps at RM88 and free modem tu... aku dapat speed ni...

user posted image

Does this mean aku nyer dah di upgrade...???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

2 probability

1) dah upgrade

2) dia ter cucuk kau kat SOHO nye port (kalau case ni, kau akan di upgradekan ke 2Mbps/384Kbsp)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

benda nie dah upgred ke belum? bila start nyer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada tempat dah, ada tempat belum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasanyer spootid nyer tu dah diupgrade,

okies~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

dah bape lame dorang upgrade mende nih...

sebab aku punya screenie nih amik dah bebulan gak laa...

aku punye 512k rm88 punya package...

Edited by escavos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo ko dapat speed lebih, pakai diam2 jer la.. kang tmnet kasi potong ko punya speed.. nangis nanti. huehuehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

woh...

camtuh kaa...

aku buang blk le link gambo tu..huhu

weh..

camane nak check speed tenet haa...

member aku soh masok http://62.0.0.2 (tak sure...dah lupa)

lebih kurang cam nih ar..aku cuba takleh pon..

heran plak sebab dia punya bole masok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko kena masok web management untuk modem ko... lain modem, lain la ip yg perlu ko masukkan.... refer manul, kalo xder manul, carik kat google... ko try la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahahaha tahun depan aku nak upgrade streamyx ke 512 hahah boleh ler dapat 1mb percuma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

taun depan upgrade tak dapat dah.....ni untuk taun ni je........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ish... best le engkorang kan

aku pun x dpt nak rasa guna Streamix ni, sebab asyik berpindah2 umah je, malas la pulak nak masuk kan line streamix... nanti pindah lagi.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weh..

camane nak check speed tenet haa...

bole check speed kat link ni:

http://reviews.cnet.com/Bandwidth_meter/7004-7254_7-0.html

kat area code masukkan : +6

kat connection type: pilih mana yg korang guna

no 3 dan no 4 tak payah buat2 apa2 pun boleh.

click 'Go'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bole ker aku upgrade kan streamyx aku ke rm 88 walaupun aku baru jer pasang streamyx?dan adakah aku dapat 1mb connection tu????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ada news lagi...

mungkin korang dah tau...

new TMNET DNS Server...

Preferred DNS: 203.121.16.85

Alternate DNS: 203.121.16.120

ermm...kureng skit org pakai DNS ni...ok try la...

Salam evrybody,

aku duduk kat area dekat sg. Petani...

ngapa bila aku set dua DNS nie kat TCP/IP prop, connection aku still pakai IP DNS yg lain...

for my current connection, ini DNS dia > 219.93.218.177

agaknyer itu utk central region dulu ker?? or only..??

blink.gif

Edited by kupang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

itu ip server tmnet lor... bukan dns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cam ip stremix je..eheheh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

perlu ker pakai ip tuh?

taun depan upgrade tak dapat dah.....ni untuk taun ni je........

klu camtu yg dah langgan streamyx maser ni jerk yg dpt upgrade camni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah upgrade nie... kena ader bayaran tambahan ker??!!! wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0