• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted · Report post

dulu memang ada user post kat forum nie ttg benda nie... tapi tak comfirm lagi.... baca nie :

PETALING JAYA: TM Net Sdn Bhd broadband customers are in for a bonus.

Come Nov 1, the Internet service provider will upgrade all Streamyx broadband users on its 512Kbps (kilobits per second) package to faster 1Mbps (megabit per second) connections, at no extra cost

nak baca semua , sila klik sini biggrin.gifbiggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erms, ingatkan 384 tak upgrade td,

tp lps tengoklink tu ader gaks 384kbps upgrade ker 512kbps,

corporate dan enterprise package pun upgrade sekali,

alhamdulillah, confirm ler,

okies~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh..

upgrade la sampai berapa pun..

kat rumah aku nih tak de lagik..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

woh...

mcm seronok jer...

kat sume tmpt nak upgrade ke???

besh le cam nih

tongue.gifbiggrin.giflaugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yes, itu yg kite tunggu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ini dah bagus...nanti bolehlah aku d/l bebanyak mp3 dlm pc aku nie....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

huh..

upgrade la sampai berapa pun..

kat rumah aku nih tak de lagik..

samala nasib kita al-siput...nak buat camner..tetap dgn 56k dial up modem je..

TM Net is the country's largest ISP, with nearly 1.8 million dialup subscribers and over 170,000 broadband customers.
Petikan dari STARTECH CENTRAL

hohoh..figure tu jauh sangat beza..

Edited by iskandariah45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ini dah bagus...nanti bolehlah aku d/l bebanyak mp3 dlm pc aku nie....

aku plak nak menambah koleksi movie & tv series... nak tuka hdd baru lagi la nampak gayanya nie. hueheuhe rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Upgrading works are currently in progress in high traffic areas, with the rollout to all areas scheduled for completion by the end of the month,

so, tempat yang low traffic lambat lagi la.. mungkin tahun depan kot..

Edited by topeiRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa proses upgrade tamat 100% end of this month la... by 1 nov, semua user streamyx kiranya dah upgrade la tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jangan nanti wujud satu peribahasa "janji streamyx" untuk gantikan janji melayu.. muahaha.. dalam maksud tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuee.. memang dalam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Waa...Bagus la TmNet nih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu~~ time camni baru nak kata bagus kan... huehuehehuehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahahha...aku mmg package 384k tapi dpt connection 512k...mesti diorang salah capped...mintak2 diorang salah cap aku nya lagi 512k jadi 1mb plak...erm...kalau diorang tak salah cap aku still dpt 512k..so aku tak rugi ape2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun harap camtu jugak. huhu~~~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wuuiihh..!! baguih sangat la tuu, aku sokong 384.512 % .. wakakaka..tongue.gif

aku baru jerk tercadang nak upgrade ADSL 384 aku... nie bila dah bagi FOC jer...

terima jer laaa...

TQ TQ TQ...

jgn janji streamyx cukuplaaa ekk... rolleyes.gif (qoute from topeiRa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebabtu la kite increase traffict kite by downloading 24H and uploading 24H muahahahahah.......laju la server aku lepas ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi.. kepada yang dah pakai 1 MBps tu macammana ek? takde upgrade ke? huehuhehue.. kesian mereka.. heuhuehuhe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ribut! bila kasik lebih suka kemain, bila yang lebih tu tetiba slow, maki kemain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

camner nak upgrade hah?

boleh bagitau?

aku try ikut official website dia, dai kata no upgrading service available yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nie mesti kes x baca laporan penuh kat link tu.... ko tunggu jer 1 nov, aku rasa on that day, baru la tmnet keluar statement yg diorang bagi upgrade free kat media

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhu~~ time camni baru nak kata bagus kan... huehuehehuehehe

tak penah aku cakap TmNet tak bagus, walaupun streamyx tak penah sampai umah aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erk... aku bukan tujukan kat ko la.. aku tujukan kat semua org, termasuk aku sendiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tmnet sekarang dah ada saingan ngan Wininet yg wireless tu 512kbs rm30 je offer sampai 15hb ni.

Apsal lak aku tanya telekom kulim pasal upgrade diaorang cakap tak tau.......

herannnnn.....herannnnn.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0