• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Lepak @ Uitm Ver 2.001

2125 posts in this topic

Posted · Report post

ak skg lect baru agak strict tp bukan salah diorg...ak rase diorg kne strict sbb x nk pelajar2 ni naik kepala
satu lg lect bru kne jaga prestasi sbb diorg ni akan dievaluate kn....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hampeh' date='12 July 2010 - 02:50 PM' timestamp='1278917418' post='1041493']
sayang2 sikit junior ko tu razi... yang kesian yang pompuan la.. elok2 gebu putih abeh hitam. hahah
[/quote]
orang tua2 kata, kalau sayang kena tangan tangan kan.
tapi aku takut kasik, tangansekali terus naik kementerian. so mulut2 kan je la. junior skarang ni gile manja. suruh mencangkul parit kat ladang sikit dicakapnya ragging. baik tak yah masuk ladang.. <_<

semalam budak sains tanya aku.."zi.. budak2 part1 korang bila nak botak?" haha.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat jengka dulu bdak2 ladang siap nyorok dalam tandas woo.. kejam tol senior2 nih hahaha..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='FryShadow' date='12 July 2010 - 04:43 PM' timestamp='1278924228' post='1041538']
kat jengka dulu bdak2 ladang siap nyorok dalam tandas woo.. kejam tol senior2 nih hahaha..
[/quote]

fakta ke auta nie :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kt jengka still ade ke network mirc tu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='khairul anwar' date='12 July 2010 - 04:45 PM' timestamp='1278924337' post='1041541']
fakta ke auta nie :lol:
[/quote]
fakta ni beb.. ni zaman2 aku dulu, sebab takut ngan senior hahaha..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

haha.. zaman masa aku part1 dulu aku slalu sembunyik dok senyap2 dalam bilik gelap atau dalam locker.
takut KG jumpa nanti kena naik bilik senior part5. lol..

tapi sekarang ni dah tak de lagi dah.. buat sikit dah report orang atas. lemau betul.

irc dah takde dah.. tapi xtau la kalau ada cubaan untuk deploy server. Edited by razirazo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

starting from this november, UiTM Sarawak, Kedah, Perlis, Perak & Pahang akan mengadakan Konvokesyen sendiri - Facebook Dato' VC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='nocturnal' date='19 July 2010 - 07:45 PM' timestamp='1279539934' post='1042494']
starting from this november, UiTM Sarawak, Kedah, Perlis, Perak & Pahang akan mengadakan Konvokesyen sendiri - Facebook Dato' VC.
[/quote]

Mungkin ada kebaikan kalau buat kat kampus sendiri. Keburukan yang aku dapat fikir :- tak dapat gi dewan sri budiman @ dewan baru yang tengah dibina tu , taktau la da siap ke tak... tu pun nak kata keburukan tak jugak :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ermm...saya pun student jugak..e-pjj pentadbiran awam uitm perak..salam perkenalan semua....tQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hampeh' date='19 July 2010 - 08:08 PM' timestamp='1279541302' post='1042497']
Mungkin ada kebaikan kalau buat kat kampus sendiri. Keburukan yang aku dapat fikir :- tak dapat gi dewan sri budiman @ dewan baru yang tengah dibina tu , taktau la da siap ke tak... tu pun nak kata keburukan tak jugak :P
[/quote]
dah takde KP. main dekan sekarang nih.. :125:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

razirazo: suka siggy ko :D



btw, sape sini yang dah sambung master dalam uitm gak? full time ke? dapat sponsor x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='nocturnal' date='19 July 2010 - 07:45 PM' timestamp='1279539934' post='1042494']
starting from this november, UiTM Sarawak, Kedah, Perlis, Perak & [b]Pahang[/b] akan mengadakan Konvokesyen sendiri - Facebook Dato' VC.
[/quote]

ok la tu leh ramai2 dtg melawat keindahan hutan lipur jengka :)) muehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yay. aku orang pertama balik kampus..haha..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maaf ye. Tumpang forward from my entry posts :

Salam.

Saya buntu. Saya merupakan pelajar kolej bersekutu mara dan mengambil pengajian dibawah kursus diploma uitm.
Saya merupakan pelajar Diploma Office Management & Technology semester 5, result semester baru sahaja keluar dua hari lalu. Saya dapati telah gagal dalam dua subjek, subjek law & account. Januari tahundepan merupakan semester 6, semester akhir tahun dan semester untuk complete praktikal. Tapi memandangkan saya telah gagal dalam kedua dua subjek tersebut, saya terpaksa extend one semester dan buat praktikal sem 7.

Saya tidak berpuas hati kerana

1) Student official UITM diploma/degree boleh apply untuk supplementary exam 21-24 disember bagi subjek yang gagal sedangkan kami student kolej bersekutu Uitm tidak boleh. Kalau tiada perkhidmatan dalam kolej, saya sanggup ambil exam di Uitm sekiranya diberi peluang.dan ,

2)Saya yakin dengan peluang kedua. Saya pernah gagal subjek math semasa sem 3, tetapi saya tidak mengikut consulation dengan coordinator OM kolej saya, saya teruskan juga semester 4 ambil subjek math dan semua subjek sem 4 tanpa drop mana2 subjek.. alhamdulillah, peluang kedua saya lulus. jadi, saya yakin saya mampu lulus dengan subjek yang sekarang terkandas diambil dengan praktikal memandangkan company yang saya praktikal tu memberi green light pada saya sekiranya ianya tidak membebankan saya.

Apa pendapat awak semua kalau awak jadi saya? Patutkah extend one sem kerah duit dan tenaga ataupun ambilje sekali dengan praktikal? Saya nak try luahkan pada fakulti OM uitm sekiranya boleh. Saya betul2 yakin akan LULUS sekiranya diberi peluang kedua. Dan saya mahu habis ON time dengan kawan kawan yang sama batch dengan saya :')

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='khalidyazit' timestamp='1292108012' post='1056275']
Maaf ye. Tumpang forward from my entry posts :

Salam.

Saya buntu. Saya merupakan pelajar kolej bersekutu mara dan mengambil pengajian dibawah kursus diploma uitm.
Saya merupakan pelajar Diploma Office Management & Technology semester 5, result semester baru sahaja keluar dua hari lalu. Saya dapati telah gagal dalam dua subjek, subjek law & account. Januari tahundepan merupakan semester 6, semester akhir tahun dan semester untuk complete praktikal. Tapi memandangkan saya telah gagal dalam kedua dua subjek tersebut, saya terpaksa extend one semester dan buat praktikal sem 7.

Saya tidak berpuas hati kerana

1) Student official UITM diploma/degree boleh apply untuk supplementary exam 21-24 disember bagi subjek yang gagal sedangkan kami student kolej bersekutu Uitm tidak boleh. Kalau tiada perkhidmatan dalam kolej, saya sanggup ambil exam di Uitm sekiranya diberi peluang.dan ,

2)Saya yakin dengan peluang kedua. Saya pernah gagal subjek math semasa sem 3, tetapi saya tidak mengikut consulation dengan coordinator OM kolej saya, saya teruskan juga semester 4 ambil subjek math dan semua subjek sem 4 tanpa drop mana2 subjek.. alhamdulillah, peluang kedua saya lulus. jadi, saya yakin saya mampu lulus dengan subjek yang sekarang terkandas diambil dengan praktikal memandangkan company yang saya praktikal tu memberi green light pada saya sekiranya ianya tidak membebankan saya.

Apa pendapat awak semua kalau awak jadi saya? Patutkah extend one sem kerah duit dan tenaga ataupun ambilje sekali dengan praktikal? Saya nak try luahkan pada fakulti OM uitm sekiranya boleh. Saya betul2 yakin akan LULUS sekiranya diberi peluang kedua. Dan saya mahu habis ON time dengan kawan kawan yang sama batch dengan saya :')
[/quote]


tl;dr.

Supplementary EXAM Hanya untuk pelajar final semester yang bakal bergraduasi.

sekian terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

WOI MANA SEMUA ORANG NII :108: :108:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ha ha ha
halo~~ halo~~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='nocturnal' timestamp='1282550553' post='1045788']
btw, sape sini yang dah sambung master dalam uitm gak? full time ke? dapat sponsor x?
[/quote]

walaupun soalan lama, aku jawab juga. ak sedang sambung. kalau nak senang, mintak je mybrain a.k.a my master. lepas tu buat UPTA (dulu dia panggil SKS)

yuran setel, kos hidup pun setel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gila quote post 2010 hahaha
adik aku baru smbung uitm shah alam tahun lepas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xdelah jauh sgt sebab selang 5 post je. sbb tu terperasan. tapi peluang mmg tgh banyak untuk siapa2 yang nak sambung. ak dgr mybrain support sampai permohonan 2015, so, awal lg ni

byk je lagi peluang untuk dpt biasiswa/geran cuma kadang2 biasiswa bukak time orang dah tengah2 sem. siapa yang rajin update, untung la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wahhh dah lama tak masuk thread ni. skrang da start musim konvo. UiTM punya konvo start berapa hb ye?

p/s: agak lama tak jenguk forum ni. so kalau ada apa2 nak update kat 1st post (utk thread ni) sila bagitau/pm yerp :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

konvo bulan 5. kalau tak silap aku. sebab aku dah dapat fon kol dari uitm suruh pulangkan buku library. kalau tak tak boleh g konvo.

adoi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mana otai2 ni?Mesti gaji sume dah mantop2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah..ramai ke bekas pelajar uitm sini?

terkenangkan uitm seri iskandar, tronoh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now