• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kenali Prosessor anda

59 posts in this topic

Posted · Report post

smuanya bergantung pada binaan processor tu sendiri..dr segi core,cache,clock speed,architechture & sebagainya...

nk senang..sblm nk beli proc tgk review & bencmark...ikut workload yg sesuai utk anda... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Arinc @ Dec 18 2008, 01:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
smuanya bergantung pada binaan processor tu sendiri..dr segi core,cache,clock speed,architechture & sebagainya...

nk senang..sblm nk beli proc tgk review & bencmark...ikut workload yg sesuai utk anda... laugh.gif



kegunaan pc sy untuk develop whatever sys.develop web site,surf internet.rasanya proc apa yang sesuai eh?
tahan lama dan xcepat panas.bajet tu no hal la....untuk laptop..

tq beri info rolleyes.gif
biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tak taula cpu aku nama aper...
macm ner ekk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(kbf @ Dec 17 2008, 02:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ko pakai lattop kan..
setahu aku lattop leh upgrade ram, HD,
yg lain GC dgn proc xleh nk upgrade.
lattop ko xpakai GC la..de pakai GMA.

cadangan aku ko upgrade ram jadi 3Gb


lagi satu aku nk tnye.. laptop aku nih boleh pakai RAM jenis DDR atau DDR2..???

upgrade RAM je ker..?
so klo aku upgrade jd laju ler kan..???
brape harga.. huh.?

GMA tuh..cmne plak..ok ker..? Edited by kae

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(The AmŽâ® @ Dec 22 2008, 08:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku tak taula cpu aku nama aper...
macm ner ekk..


salamx...

boleh gunakan CPU-Z
http://www.cpuid.com/cpuz.php

QUOTE(elis @ Dec 18 2008, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kegunaan pc sy untuk develop whatever sys.develop web site,surf internet.rasanya proc apa yang sesuai eh?
tahan lama dan xcepat panas.bajet tu no hal la....untuk laptop..

tq beri info rolleyes.gif
biggrin.gif


rasanya Core 2 Duo dah lebih dari cukup. since aplikasi2 yg ko sebutkan tu bukan cache-intensive, Pentium Dual-Core pun boleh. biasanya org skrg ni selalu buka banyak apps dalam satu2 masa, tambah2 kalau guna Vista, pastikan RAM sekurang-kurangnya 2 GB utk kepuasan anda. sesetengah orang komplin pc diorang slow guna Vista padahal bila check tengok RAM 1 GB je...


QUOTE(kae @ Dec 23 2008, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lagi satu aku nk tnye.. laptop aku nih boleh pakai RAM jenis DDR atau DDR2..???

upgrade RAM je ker..?
so klo aku upgrade jd laju ler kan..???
brape harga.. huh.?

GMA tuh..cmne plak..ok ker..?


i think you know your own laptop better than anyone else. tengok sendiri specs laptop ko tu - RAM dia DDR ke DDR2? tak pun boleh jugak guna CPU-Z yg aku cadangkan tu.

actually tambah RAM saja pun dah banyak membantu. apps2 yg ada sekarang pun kebanyakannya semakin berat dan "makan" banyak RAM, tambah2 pulak kalau kita guna banyak apps serentak. GMA tu dia akan tarik RAM ko bergantung kepada graphics intensity program2 yg sedang ko gunakan. that's why RAM seelok-eloknya 2 GB minimum, lagipun Vista sendiri very graphics-intensive. Edited by average.joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok thanks,.. byk research ko buat nih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(kbf @ Dec 17 2008, 02:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ko pakai lattop kan..
setahu aku lattop leh upgrade ram, HD,
yg lain GC dgn proc xleh nk upgrade.
lattop ko xpakai GC la..de pakai GMA.

cadangan aku ko upgrade ram jadi 3Gb

em...
btl kew GC ngan proc x leh upgrade??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now