• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kenali Prosessor anda

59 posts in this topic

Posted · Report post

Akhirnya terbukak juga mata aku untuk lihat semua jenis cpu nie.....ada gak jenis yg aku x pernah tahu wujud di muka bumi nie hehe...tq bukak topic nie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Some info untuk dikongsi

New Intel 45nm Processor, Codename : Penryn

Ciri2:

45nm arkitektur, 6nb cache utk core 2 duo & 12mb cache utk core 2 quad, default 1333mhz fsb

Q9000 series utk quad core, E8000 series urk dual core...

intel-desktop-price.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

akunyer cpu...

namenyer via samuel takk...

ntahlaa...

hehe...:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

salam..aku dah pakai laptop aku ni hampir 3 tahun..

acer travelmate 2410

Intel Celeron M processor 370

1.5GHz,400MHz FSB, 1MB L2 cache

40GB HDD

DVD/CD-RW Combo

256MB DDR2 (support dual-channel) .. baru tukar ke 512MB

aku guna untuk buat kerja2 opis dan surf internet..setakat ni lancar dan takda masalah..ko ada pendapat atau cadangan ttg laptop aku ni.. kot dah ketinggalan zaman ke atau masih boleh untuk di upgrade lagi?? :unsure:

Edited by IQ++

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the amzar.. via samuel tu cpu laptop ko yerk? ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

intel pentium 4 nak tukaQ pakai Core 2 Duo boleh tak?? soketnya sama tak..

Aku punya MSI-7725

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

intel pentium 4 nak tukaQ pakai Core 2 Duo boleh tak?? soketnya sama tak..

Aku punya MSI-7725

tgk la ko punya soket,

kalo 775 bleh kot.

kalo xsilap aku la...

Edited by matt jack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

intel pentium 4 nak tukaQ pakai Core 2 Duo boleh tak?? soketnya sama tak..

Aku punya MSI-7725

Ko punya mobo soket ape?Cipset?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ko punya mobo soket ape?Cipset?

cpu.jpg

ni ha.. cuba kau tgk sat... :rolleyes:

945GCM5-F.jpg

ni mobo aku

Edited by tebuan jantan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cpu2.jpgcpu.jpg

antara 2 jenis proc ni yang mana lebih baik? <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bg aku Core 2 Duo arr best..

Laju, more Overclockable & kurang panas :lol:

dan aku rasa Mobo ko support Max Core 2 Duo..so leh upgrade..

makse sure BIOS update untuk more utilize..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

antara 2 jenis proc ni yang mana lebih baik? <_<

Bro, x adil compare 2 proc ni, Pentium 4 630 mmg bukan lawan C2D E4300, different level..

C2D E4300 tuh jauh lbey baek :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cpu.jpg

ni ha.. cuba kau tgk sat... :rolleyes:

945GCM5-F.jpg

ni mobo aku

bro.. wlau pun soket sme..

tp mobo p4 xboleh spport core2duo @ duo core..

malahan pentium d pon xbleh sppot..

so bek ko bli mobo baru jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sape kata mobo P4 @ PD x dpt support C2D?

certain chipset 945 dan keatas (ader sesetengah setelah update BIOS) boleh pki C2D

mobo ko yg ni kan??

MSI 945GCM5 V2~

boleh support~

jgn risau~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(diamondclow @ Jul 24 2008, 06:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sape kata mobo P4 @ PD x dpt support C2D?
certain chipset 945 dan keatas (ader sesetengah setelah update BIOS) boleh pki C2D

mobo ko yg ni kan??
MSI 945GCM5 V2~

boleh support~
jgn risau~


kalau 45nm boleh support??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh tak pc intel pentium3 processor 996MHZ di upgrade lagi processornye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tu lain socket bro..kena tukar Mobo biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam...mari kita sama2 nnatikan kemunculan phenom II aka Deneb...OC to 6 Ghz with LN2

smoga pengeluaran CPU ni dpt menggoyahkan sedikit Intel...skit pon jadila cam AMD-ATi beat nVidia...sbb Intel kdg2 tu suck gak cam nVidia mmg suck gila harga...

lihatlah persaingan sihat...hihi tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Tok Hai @ Nov 23 2008, 05:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam...mari kita sama2 nnatikan kemunculan phenom II aka Deneb...OC to 6 Ghz with LN2

smoga pengeluaran CPU ni dpt menggoyahkan sedikit Intel...skit pon jadila cam AMD-ATi beat nVidia...sbb Intel kdg2 tu suck gak cam nVidia mmg suck gila harga...

lihatlah persaingan sihat...hihi tongue.gif


Yer..tak sabar tunggu Phenom II ni...harap ada teknologi baru dalam tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kenapa IBM dan VIA tak popular lagi?? berikan info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(100-plus @ Nov 8 2008, 05:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
boleh tak pc intel pentium3 processor 996MHZ di upgrade lagi processornye


upgrade ke Intel Celeron Tualatin atau Coppermine, best ambik Tualatin, core speed 1.5Ghz FSB 300Mhz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum..

aku ni noob dlm bab2 komputer nih..

nih spec komputer aku..aku pakai [email protected]

BENQ Joybook S31V series
Window Vista Basic Home EDITION 32 bit OS

processor : Intel┬« Core™ Duo CPU [email protected] 2.00 GHz
RAM : 1014MB

Display Adapters : Mobile INTEL ® Express Chipset Family

Camne nk cari info pasal graphic card..? aku rase aku xde grafik kad... sbb takde pun tulis pasal NVIDEA atau ATI dll..

Aku harap korang boleh bgi cadangan cmne nk upgrade komputer aku nih..
sbb.. aku rase komputer nih lembab time main game and surfing internet..
Budget aku dlm RM 1000 - RM 1200..
so aku harap korang boleh bg cdgn Edited by kae

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko pakai lattop kan..
setahu aku lattop leh upgrade ram, HD,
yg lain GC dgn proc xleh nk upgrade.
lattop ko xpakai GC la..de pakai GMA.

cadangan aku ko upgrade ram jadi 3Gb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam...

Tumpang tnya..apa beza cpu intel dan amd. Mana yg lebih bagus untuk di guna pakai?

Mintak maaf jika soklan ini tidak menyenangkan pada korg semua

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

beza de brand xsama..masing2 ada pro n contra.
xleh nk cakap intel lg bagus or amd lg bgs.
fan intel mst ckp intel bgs..fan amd mst ckp amd lg superb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now