• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Pandangan Anda Tentang Service Tmnet Kepada Rakyat Malaysia!

TMnet Streamyx Vote Now!   242 votes

  1. 1. Apakah Respon Anda Terhadap Service Yg DiBeri Oleh TMnet Streamyx

    • Sangat Baik!
      14
    • Baik!
      32
    • Sederhana!
      59
    • Lemah!
      56
    • $%#*&!@1!
      81

Please sign in or register to vote in this poll.

313 posts in this topic

Posted · Report post

so skang streamyx ko ade problem ke tak?

kalau streamyx takde problem, line pun mg tak problem...either tepon ko rosak atau microfilter ko kong...ada tech dtg umah?apa diorang ckp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

27 DAYS GONE !!!...Streamyx tak pernah down lagi tapi bukti yang dinanti masih belum muncul...hehehe !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko tunggu ape pharez ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

streamyx kekadang server die slow.....tapi walau mcm mana pun kire oklah dari jiran sebelah rumah aku tu....pakai jaring lembap giler....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko tunggu ape pharez ?

Cuba ko check page2 belakang...kang aku ckp ko tak paham plak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pasal TNB nak wat isp tu ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

pasal TNB nak wat isp tu ke?

Dan lain-lain lagi kot...anyway 39 DAYS GONE !!!

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hurm.... lepas ke TNB nak buat ISP? sbb apa yg aku tau TNB x lepas sbb xdpt kebenaran dr gov...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau pada pandangan aku,TM masih berada dalam keadaan yang sangat tidak memuaskan....prob mcm connection problem yang memerlukanya dilakukan oleh tech....sangat lambat,yang boleh diselesaikan dalam masa 2 hari jadi 1 minggu,or dalam erti kata lain tech dia tangguh kerja....

Tapi yang aku rasa paling x puas hati sgt...jiran aku sebelah nie daftar streamyx bebaru nie di TM point,tunggu punya tunggu dah masuk 3 minggu.....internet pun xdapat....lampu DSl pun x stabil lagi....so bila check kat TM point

dia kata jiran aku nie DAFTAR DENGAN AGEN pulak

Dia bagi no tech...suruh kita pulak yang call,Last2 dapat tau Jumpering pun x buat lagi....sedangkan status jumpering pada staff tunjjuk jumpering dah buat

Jadi dimana kredibility TM dalam mentadbir org-orangnya?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

askum...

agaknye kan...komen2 korang ni ada org atas tm bace x??..

haa...aku tau mane nk dapat download lajuk...korang croboh bangunan tm pastu guna internet kar ctu..hahahhaa...download rate ko dapat laa 300-500 kbps...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kalau pada pandangan aku,TM masih berada dalam keadaan yang sangat tidak memuaskan....prob mcm connection problem yang memerlukanya dilakukan oleh tech....sangat lambat,yang boleh diselesaikan dalam masa 2 hari jadi 1 minggu,or dalam erti kata lain tech dia tangguh kerja....

Tapi yang aku rasa paling x puas hati sgt...jiran aku sebelah nie daftar streamyx bebaru nie di TM point,tunggu punya tunggu dah masuk 3 minggu.....internet pun xdapat....lampu DSl pun x stabil lagi....so bila check kat TM point

dia kata jiran aku nie DAFTAR DENGAN AGEN pulak

Dia bagi no tech...suruh kita pulak yang call,Last2 dapat tau Jumpering pun x buat lagi....sedangkan status jumpering pada staff tunjjuk jumpering dah buat

Jadi dimana kredibility TM dalam mentadbir org-orangnya?

Kalau register dengan TMPoint atau dengan agent, sepatutnya diberikan slip pendaftaran...dari slip tu korang bleh tgk staff TMPoint register kat sistem TMPoint atau dengan agent...tapi kes ni terpakai untuk yang sedia ada fix line...kalau yang register fix line dan streamyx kat tmpoint plak lain citer...order fix line akan masuk dulu...lepas siap akan dimasukkan order streamyx...kat sinilah biasanya installer fixline akan cuba "curi" customer tu dan register streamyx under dia supaya dia dpt komisyen...kalau bukan installer pun adalah kutu2 mana yg akan curi...no komen la pasal tuh...

So kes jiran ko dah setel lom?

Anyway kat sini pun ada byk agent yang high credibility yang boleh settlekan permohonan dalam 2 hari...kenapa susah payah nak ghi TMPoint?kat sinilah tugas anda sebagai forumer untuk sebarkan maklumat kepada ahli keluarga/jiran/sahabat anda supaya mereka tak susah...so talking about credibility, where's yours?

56 DAYS GONE !!!...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kor bole cek isp lain kat redesignmalaysia.com

bg ak..streamyx kadang2 laju kadang2 slow..

nama pun streamyx kan, shared antara user so kita kena faham gak situasi

tp selalunya slow.faham memang faham .charge tu yg wat aku tk faham.mahal utk speed slow.camne.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jadi dimana kredibility TM dalam mentadbir org-orangnya?

aku rasa yg ok kat sini utk ko reg refer pd pharez. xpayah p TMpoint tu.... semak je....

tp selalunya slow.faham memang faham .charge tu yg wat aku tk faham.mahal utk speed slow.camne.?

ini la masalahnya... skang ni aku rasa makin hari makin slow.... ke ni taktik saving bandwidth tp bayaran tetap sama <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now