• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Pandangan Anda Tentang Service Tmnet Kepada Rakyat Malaysia!

TMnet Streamyx Vote Now!   242 votes

  1. 1. Apakah Respon Anda Terhadap Service Yg DiBeri Oleh TMnet Streamyx

    • Sangat Baik!
      14
    • Baik!
      32
    • Sederhana!
      59
    • Lemah!
      56
    • $%#*&!@1!
      81

Please sign in or register to vote in this poll.

313 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

300tonitestreamyxub9.gif

SIGN UP NOW, REGRET LATER!

Selama anda menggunakan perkhidmatan TMnet Streamyx ni apakah perasaan korg dgn khidmat yg diberi oleh TMnet ni pada korg... Kalau ada boleh sertakan komen korg kenapa korg tak suka / suka dgn TMnet ni...

*Mode minta tolong jgn pindah Poll ni coz kat sini ramai pengunjung yg ariff tentang Internet/ISP...thanks :rolleyes:

1st biar aku komen, aku tak suka sbb diorg block p2p dan direct download. dulu diorg block international p2p tp skang local p2p plak diorg block. kalau direct download plak yg file besar2 dan direct download yg berterusan diorg akan block gak,giloss... lagi satu ttg kes tempat aku plak,aku langgan pakej 1Mbps tp tech mengatakan tempat aku x leh support pakej 1Mbps, yg boleh hanya pakej 512Kbps..

*BERBALOI KE BAYAR MAHAL2 UTK SURF WEB & CHECK EMAIL???

ada seorg warga putera.com suruh aku follow up lepas wat report tp apa yg aku nampak, kalau aku follow up jawapan sama gak yg aku dpt iaitu DOWNGRADE ke 512Kbps.. aku ckp mcmni sbb terang2 aku dah nampak member aku (umh dekat ngan aku) dia pun alami masalah yg sama dgn aku (blinking & speed x sampai 70%) so lepas dia follow up dan sampai tech ke-2 dtg umh, dia terus downgrade...

Tech tu sendiri yg ckp line tempat kami teruk dan xleh guna pakej 1Mbps, kalau guna maka jdlah mcm yg aku ckp td... utk makluman,aku test speed kat speedometer TMnet aku dpt bawah 60%, nak dpt 60% pun merangkak bai...inikan pula 70%...

Edited by ApoKalypse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagi aku macam ni..depend pada tempat.

Di tempat aku so far tak masalah besar..kekdang down tu biasa cuma tak lama..itu pun sebab ada masalah power supply pada dslam ...now sekarang diorang dah fixed

dari segi speed...hornestly download more 850 kbps ( 1 meg package) dan line stabil...dari segi customer support..aku bagi thumb up kat tmnet punya technician kat area aku...diorang datang cepat dan siap kasi h/phone number just incase kalau ada problem..so kalau ada problem aku jarang call 1300-88-9515.

dari segi download...ok terus terang cakap aku tak guna torrent (sebab tak minat banyak lagi tempat boleh download) but aku ada guna p2p lain so far tak ada masalah..kalau direct download stabil dalam lingkungan 90 KB/s ke 110 Kbps...(depend pada server mana download).. Even sampai hari ini aku tak masalah nak download dari rapidshare...

kelemahan TMnet ni cuma antara... spend more to adverisment dari spend to baik pulih / upgrade infrastructure untuk certain area..pada pendapat aku laa..satu lagi costumer support dari segi servis tak sama dari satu tempat ke satu tempat..ada yang bagus ada yang memang tak bagus...

BTW kalau ada ISP lain di area aku yang offer harga yang competative aku pun nak tukar gak...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku sorang je ke undi sangat baik..haha

padahal perkhidmatan tak la bape baik sangat

boleh la..kadang2 buat hal gak..tapi tak selalu

ade 2 keadaan die buat hal

keadaan yang pertama :

xdapat connect dalam masa 2-3 jam..tetibe je dc pastu da xleh connect..

leh sabar lagi

keadaan yang kedua :

xdapat connect utk jangka masa yang lama...aritu takleh connect dari hari ahad sampai la ke ari rabu...bengang gler..rase mcm rugi je gune streamyx ni..bayangkan la 4hari xleh guna internet..aku dah la jenis gune internet 24jam..terasa kehilangan la xdapat main tenet..memang bengang..report setiap hari aku buat..walaupun die suruh tunggu technicial die call balik..reset port dah 2x..pastu baru elok..xpaham aku ape yg dorg buat

x_x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe sopi...dah tau khidmat tak baik watpe vote sangat baik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku vote lemah.memang lemah pon dari sume sudut........ kalu vote macam taik mkna nya aku connet to tenet guna taik.xder la smpai mcam tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku vote lemah.memang lemah pon dari sume sudut........ kalu vote macam taik mkna nya aku connet to tenet guna taik.xder la smpai mcam tu.

kat tmpt aku pun no prob. masih laju. cuma kengkadang time die tgh lembab, esp time hujan (macam ast** jek). tu pun sbb guna router. kalo guna modem asal, asik dc jek. aku rasa semua pengguna streamyx kena beralih pada penggunaan router la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu kat area ampunk camne? ok tak? laju tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok la tu ayam...tempat aku plak hancussss dan depa xde pun nak baiki apa yg rosak... tempat aku sape pakai stimix leh guna 512Kbps je... kalo pakai 1Mbps modem akan kerap blinking,speed slow dan kerap DC...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku vote sederhana jer la...sbb area aku x pernah dc stakat nie, direct donlot tue boleh cecah 70-100kbs bergantung pada cuaca dan server. kalu hujan hancusss mcm astro plak...takde line..

bab p2p paling bangang sebenornya, habis dibloknyer port tue..huh

dan..

tolak 10 markah lagi:

member aku apply stimik 1mbps, janji 3 hari siap pasang kat umah ghupanya seminggu + 3 hari baru selesai tu pun siap kene call tiap2 hari..sian aku tengok dia.. huhuhu

Edited by k0d0mo_juan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku setuju dengan pendapat tasek16

teruk atau tak teruk servis tmnet ni bergantung pada tempat kita tinggal..macam aku ni kat bandar kecil, mnugkin pekerja TM ni dapat buat keje diorang dengan lebih baik dan efisyen. kalau ada masalah line ke apa, aku telefon diorang tak sampai sejam teknisyen diorang dah datang dah.

Edited by aMer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku vote sederhana jer la...sbb area aku x pernah dc stakat nie, direct donlot tue boleh cecah 70-100kbs bergantung pada cuaca dan server. kalu hujan hancusss mcm astro plak...takde line..

bab p2p paling bangang sebenornya, habis dibloknyer port tue..huh

dan..

tolak 10 markah lagi:

member aku apply stimik 1mbps, janji 3 hari siap pasang kat umah ghupanya seminggu + 3 hari baru selesai tu pun siap kene call tiap2 hari..sian aku tengok dia.. huhuhu

Eh, Streamyx kalau hujan takde line ker....Saya skg ni tgh hujan lebat giler ni....Dnload lagi, takde apa2 problem pun....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Eh, Streamyx kalau hujan takde line ker....Saya skg ni tgh hujan lebat giler ni....Dnload lagi, takde apa2 problem pun....

ntahler....mungkin kawasan sini kot masalah...biasalah, kawasan kampung sket, mungkin wiring kabel tiang problem...x der maintenance kot..huhuhu..masuk air ke etc..etc..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

cuma aku harap goverment more open dalam issue lesen ISP...jangan tangguhkan kepada provider lain yang berminat dan capable..

dalam kes sekarang TMnet aku rasa tak terhandle pasal internet ni..kenapa tak buka peluang kepada ISP lain. So bila portion tu seimbang..so tak laa berat sangat nak handle ..so quality terjamin sebab tak pening nak fikir masalah berjuta pelanggan.....harga pun boleh jadi competative sebab ada persaingan..kes ni sama macam h/phone dulu-dulu..bila dah ada persaingan tengok sekarang macam-macam provider offer nak tarik pelanggan..at the end win-win situation

Cuma satu jer..kalau ada provider lain yang diberi lesen ISP..mampu ke diorang kasi better service, better price..etc...sebab kekdang terfikir gak apa pengalaman diorang..dalam tecnologi internet memang diorang mampu..but dari segi business strategi ngan service..boleh ke bagi service yang tip top...jangan jadi lebih hampeh dah lee

Edited by tasek16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuma aku harap goverment more open dalam issue lesen ISP...jangan tangguhkan kepada provider lain yang berminat dan capable..

dalam kes sekarang TMnet aku rasa tak terhandle pasal internet ni..kenapa tak buka peluang kepada ISP lain. So bila portion tu seimbang..so tak laa berat sangat nak handle ..so quality terjamin sebab tak pening nak fikir masalah berjuta pelanggan.....harga pun boleh jadi competative sebab ada persaingan..kes ni sama macam h/phone dulu-dulu..bila dah ada persaingan tengok sekarang macam-macam provider offer nak tarik pelanggan..at the end win-win situation

Cuma satu jer..kalau ada provider lain yang diberi lesen ISP..mampu ke diorang kasi better service, better price..etc...sebab kekdang terfikir gak apa pengalaman diorang..dalam tecnologi internet memang diorang mampu..but dari segi business strategi ngan service..boleh ke bagi service yang tip top...jangan jadi lebih hampeh dah lee

Betul tu.... kerajaan perlulah bagi peluang utk syarikat telekomunikasi lain buat ISP. Janganlah asyik2 TMNET saja. Pelanggan diaorg pun dah berlambak2 dah....Berjuta2 org dah. Mcm Provider HP....Celcom, Maxis, Digi....Bersaing hebat....SMS Free lah, panggilan terendahlah, value added service lah.....Kita sbg pelanggan yg untung. Cuba buat bnyk syarikat ISP kat Malaysia ni, pasti saingan bnyk. Harga pun maybe 1mbps just RM44 je sebulan. Mana tahu, kan?? :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dalam kes sekarang TMnet aku rasa tak terhandle pasal internet ni..kenapa tak buka peluang kepada ISP lain. So bila portion tu seimbang..so tak laa berat sangat nak handle ..so quality terjamin sebab tak pening nak fikir masalah berjuta pelanggan.....harga pun boleh jadi competative sebab ada persaingan..kes ni sama macam h/phone dulu-dulu..bila dah ada persaingan tengok sekarang macam-macam provider offer nak tarik pelanggan..at the end win-win situation

aku rasa kalau betullah kerajaan nak fikir pasal rakyat dan bukan keuntungan untk TM ni,dah lama dah depa bg lesen kat lain2 ISP utk buka ISP mrk... skang nih korg tgk, TM untung lipat2 ganda dgn iklan2 yg mewah tp service ntah apa2 ntah... apa salah depa pegi upgrade kualiti service dan memandang berat tentang kes ni kerana ia melibatkan ramai customer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rs worth to try klau ade isp baru kat msia nie...isp spttnye offer lagi bagus services sbb dah tau TMnet ni camne...selan jaring ape lg isp skang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya betul... selain jaring yg aku tau maxis...lain aku kureng pasti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kor bole cek isp lain kat redesignmalaysia.com

bg ak..streamyx kadang2 laju kadang2 slow..

nama pun streamyx kan, shared antara user so kita kena faham gak situasi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

laju slow tu leh tahan jugak tp kalo dh throtle p2p ngan direct download tu yg panas sket tuh.... bayar memahal nak surf web ngan check mail baik x payah!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harap iklan jer gempak tp perkhidmatan hampeh........jangan biarkan TMNet monopoli lesen ISP tu lama-lama, baik bagi kat company lain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku xpaham la apsal la tmnet nih x nak upgrade2 service dia..mcm member kite kat atas hanya leh pakai 512mb je kat area dia tapi diorank x nak lak gi upgrade service sana..padahal gi buat iklan 4mbps apa kejadah semua nih?? kawan aku ckp la dlu dia keje kat rebung tuh dia ckp keje sana lepak byk hahahaha yela dia bole gi layan chatting ngan reply email je masa keje..apa kejadah? ntah x tau la mcm nih ke semua pejabat kat M'sia nih..tapi mcm mana la nak bagus service tuh..

tapi betul la ckp korank kalo xde pesaing mcm tuh la...aku rasa kena ada 1 org kroni gov. yg nak lawan tmnet nih baru la tmnet cuak hahahaha...mcm maxis vs. celcom tuh kan dua-dua kroni gov. tuh ahhahaha last2 digi gak terkejar2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Price Plans

No matter which service you choose, MaxOnline lets you do even more at once!

MaxOnline Ultimate at a monthly fee of $121.80 per month

Offering you download speeds of up to 100Mbps (100,000Kbps) and upload speeds of up to 2Mbps (2,000Kbps).

MaxOnline Premium at a monthly fee of $79.80 per month

Offering you download speeds of up to 12Mbps (12,000Kbps) and upload speeds of up to 384Kbps.

MaxOnline Express at a monthly fee of $58.80 per month

Offering you download speeds of up to 6Mbps (6,000Kbps) and upload speeds of up to 256Kbps.

source : starthub

murah compared dgn tmnet.... kalau dr segi service aku bagi baik... kalau dr segi harga bagi mcm tait

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuba plak tgk peta singapore dan peta malaysia...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

cuba plak tgk peta singapore dan peta malaysia...hehehe...

Aduhh si Pharez ni, nak menangkan jugak TMNET. Iyalah, Singapore tu kecik jer...Nak banding dgn Semenanjung Malaysia....Singapore tu setompok kecik jer kat hujung peta semenanjung. Pasal tu diaorg boleh buat sampai speed 100mbps tu. Nak maintenance cable tu senang jer....Malaysia luas, TM nak maintenance cable tu payah skit....Pastu ditambah lagi dgn kecurian cable TM....lagilah payah.

mapofmalaysia.gif

Edited by Ajkr06

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now