• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kursus Dobi April & Mei 2015:peluang Business Dobi&layan Diri

546 posts in this topic

Posted · Report post

Salam en zamri,

minat dgn biz nih. tahniah buat en zamri & network. saya ingin bertanya,

dimaklumkan bahawa bole dapatkan mesin cucian shj drp co en zamri.

Soalan saya.

1. berapa lama masa diambil utk siapkan sekali cucian?

2. mesin jenis 'coin' ni customer kena guna detergent sendiri ke @ disediakan?

terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Salam en zamri,

minat dgn biz nih. tahniah buat en zamri & network. saya ingin bertanya,

dimaklumkan bahawa bole dapatkan mesin cucian shj drp co en zamri.

Soalan saya.

1. berapa lama masa diambil utk siapkan sekali cucian?

2. mesin jenis 'coin' ni customer kena guna detergent sendiri ke @ disediakan?

terima kasih.

Terima kasih anieza,

Soalan : saya ingin bertanya,

dimaklumkan bahawa bole dapatkan mesin cucian shj drp co en zamri.

Jawapan : Pihak syarikat dapat menyediakan apa jua permintaan daripada pelanggan kami, terpulang pada pelanggan hendak membeli dalam harga package @ belian berasingan @ hanya washer @ dryer.

soalan : berapa lama masa diambil utk siapkan sekali cucian?

Jawapan : mesin washer ciptaan syarikat kami adalah SMART DRIVE SYSTEM iaitu yang pertama di dunia. Keupayaannya @ masa yang diambil untuk sesuatu cucian adalah berkadar terus dengan loading ( pakaian ) & water pressure. Jadi ia menjimatkan penggunaan elektrik dan masa untuk menghabiskan pada satu-satu cycle.

masa cucian adalah berkadar terus dengan loading baju & water pressure.

Kesimpulannya, sekiranya baju yang dimasukkan adalah sedikit ( penuh 10.5 kg ) maka masa yang di ambil adalah cepat. Contoh, sekiranya full loading dan dengan pressure air yang kuat, masa yang diambil adalah 45minit, sekiranya 5kg loading masa cucian sekitar 25 minit.

Untuk dryer saya ada 2 type, satu pakai auto sensor dry dan satu lagi pakai timer.

Untuk coin operated, dryer timer set untuk 45 minit yang mana kering untuk full loading termasuk pakaian jeans, selimut @ toto. Untuk dryer auto sensor dry bergantung kepada pakaian yang kita masukkan, sekiranya banyak jeans masa yang diambil sekitar 45 minit & sekiranya semuanya baju nipis masa yang diambil sekitar 25 minit.

soalan : mesin jenis 'coin' ni customer kena guna detergent sendiri ke @ disediakan?

Jawapan : Ya, pengguna akan membawa sendiri sabun dan juga softener sendiri, tetapi jika diletakkan di kedai, terpulang pada owner kedai samaada untuk menyediakan sabun dan softener secara percuma @ pelanggan bawa sendiri.

Note : Untuk pengetahuan semua, pihak syarikat sedang menjalankan R&D untuk mencipta vending machine sabun coin operated, sekiranya ianya berjaya di siapkan, kami akan tunjukkan dalam forum ini.

Edited by zamri_laundry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gambar-gambar pemasangan mesin washer coin operated di IKBN Perlis

IKBN1.jpg

IKBN2.jpg

IKBN3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...

hai...sy member baru di sini....

en zamri...

ade email addrss tak?

sy berminat nak buka bisnes laundry ni....ade cth paper work?

boleh emailkan ke sy as soon as possible...

terima kasih...

noriah...

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...

hai...sy member baru di sini....

en zamri...

ade email addrss tak?

sy berminat nak buka bisnes laundry ni....ade cth paper work?

boleh emailkan ke sy as soon as possible...

terima kasih...

noriah...

[email protected]

My email address : [email protected],

Sekiranya sleba ingin dapatkan contoh paper work, kena dapatkan sendiri daripada saya di office , saya tak dapat nak email kerana ianya confidential.

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lagi gambar di Kedai Dobi Bubble Save di Gong Badak Kuala Terengganu

GONGBADAK.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam en zamri...

Saya berminat utk meniaga dobi layan diri nih. soalan saya...

1. bole ke bermula bukan mengikut pakej yg disediakan? Cthnya perlu 1 washer & 1 dryer shj dahulu? pemasangan & wiring bagaimana?

2. Bpe lama standard masa yg di'set'kan utk setiap washer & dryer?

3. dryer tu mampu berfungsi utk pakaian terus dilipat setelah kering @ perlu dijemur dahulu?

terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Menarik topik ini. Saya pun sedang ini bangunkan perkhidmatan Dobi ini. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam en zamri...

Saya berminat utk meniaga dobi layan diri nih. soalan saya...

1. bole ke bermula bukan mengikut pakej yg disediakan? Cthnya perlu 1 washer & 1 dryer shj dahulu? pemasangan & wiring bagaimana?

Jawapan : Boleh , tiada masalah. Sekiranya untuk bermula 1 washer & 1 dryer , harganya adalah separuh daripada harga mini package dan termasuk sekali pemasangan, wiring, piping dan juga FOC sebulan stok sabun+softener+hanger+plastic dsb. Sekiranya saudari closed awal, syarikat kami akan beri satu lagi FOC counter table ( limited )

2. Bpe lama standard masa yg di'set'kan utk setiap washer & dryer?

Jawapan : Saya dah terangkan sebelum ini.

mesin washer ciptaan syarikat kami adalah SMART DRIVE SYSTEM iaitu yang pertama di dunia. Keupayaannya @ masa yang diambil untuk sesuatu cucian adalah berkadar terus dengan loading ( pakaian ) & water pressure. Jadi ia menjimatkan penggunaan elektrik dan masa untuk menghabiskan pada satu-satu cycle.

masa cucian adalah berkadar terus dengan loading baju & water pressure.

Kesimpulannya, sekiranya baju yang dimasukkan adalah sedikit ( penuh 10.5 kg ) maka masa yang di ambil adalah cepat. Contoh, sekiranya full loading dan dengan pressure air yang kuat, masa yang diambil adalah 45minit, sekiranya 5kg loading masa cucian sekitar 25 minit.

Untuk dryer saya ada 2 type, satu pakai auto sensor dry dan satu lagi pakai timer.

Untuk coin operated, dryer timer set untuk 45 minit yang mana kering untuk full loading termasuk pakaian jeans, selimut @ toto. Untuk dryer auto sensor dry bergantung kepada pakaian yang kita masukkan, sekiranya banyak jeans masa yang diambil sekitar 45 minit & sekiranya semuanya baju nipis masa yang diambil sekitar 25 minit.

3. dryer tu mampu berfungsi utk pakaian terus dilipat setelah kering @ perlu dijemur dahulu?

Ya, semua dryer yang di jual dalam pasaran boleh terus dilipat setelah kering.

terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yang terkini pemasangan 4 unit washer di Feldajaya Utara Trolak Perak. Pemasangan telah dilakukan pada awal bulan March tempohari. Gambar lokasi akan disiarkan tidak lama lagi.

Terima kasih kepada pihak pengurusan FELDAJAYA UTARA Trolak kerana menggunakan prodak daripada syarikat kami.

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terima kasih kerana berminat untuk menghubungi syarikat Z&Z Network Trading.

Insya Allah saya akan emailkan secepat mungkin, untuk dapatkan contoh business plan sila sertakan alamat anda di sini kerana kalau email failnya terlalu besar.

Selamat Berpuasa dan Menyambut Hari Raya

bleh xemailkan kpd [email protected]

sye ingin nk mengetahui dgn lbih lanjut biz ni.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bleh xemailkan kpd [email protected]

sye ingin nk mengetahui dgn lbih lanjut biz ni.....

Ada pembetulan di sini, sekiranya inginkan business plan mesti dapatkan daripada saya secara terus di ofis saya. Ini berikutan ada yang telah menyalahgunakan amanah business plan yang saya bagi sebelum ini.

Untuk quotation @ mengenai produk, saya akan email terus pada saudara.

harap maklum.

Terima kasih kerana berminat untuk menjalankan perniagaan ini.

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mcm mana procedure untuk mennyewa space di apartment atau flat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mcm mana procedure untuk mennyewa space di apartment atau flat?

Salam buat nuruddeen710,

Normal procedure untuk menyewa space di apartment adalah seperti berikut :

1. Sediakan proposal business yang hendak kita jalankan.

2. Sekiranya Apartment dibawah pengurusan pemaju bangunan, buat appointment dengan pengurus pemaju di apartment tersebut. Beritahu bahawa berapa luas ( space ) yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan dan berbincang mengenai kadar sewa, bekalan api dan juga elektrik.

3. Sekiranya Apartment di bawah pengurusan majlis perbandaran, kita kena berurusan di pejabat majlis perbandaran. Tunjukkan proposal yang kita sediakan dan berbincang mengenai kadar sewa, caj api dan air.

4. sekiranya ada kemuskilan, bolehlah menghubungi saya.

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terima kasih atas penjelasan yang panjang lebar. Saya memang berminat. Encik boleh tolong ke kalau saya nak invest, boleh jumpa ke? saya kat shah alam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terima kasih atas penjelasan yang panjang lebar. Saya memang berminat. Encik boleh tolong ke kalau saya nak invest, boleh jumpa ke? saya kat shah alam.

Terima kasih kerana berminat untuk menceburi perniagaan ini. Saya akan tolong sepenuhnya kepada anda daripada pengalaman yang saya ada. Sila hubungi saya, 019 2238079 untuk kita buat appointment.

Wassalam.

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum En. Zamri....

Saya member baru dkt sini... Menarik banyak info saya dapat and boleh saya dapat segala info n quotation brkaitan produk en zamri... boleh email ke saya [email protected]

terima kasih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum En. Zamri....

Saya member baru dkt sini... Menarik banyak info saya dapat and boleh saya dapat segala info n quotation brkaitan produk en zamri... boleh email ke saya [email protected]

terima kasih...

insyaAllah saya akan emailkan secepat yang mungkin.

Terima kasih :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terima kasih dan tahniah buat en johari kerana mempercayai produk kami dan dengan sempurna memasang 2 unit washer coin operated di kolej selatan skudai Johor. Gambar site akan diperolehi daripada en johari secepat yang mungkin. Semoga network perniagaan ini dapat menyeluruh di seluruh negara. InsyaAllah. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:rolleyes: Assalamualaikum Zamri,

Cuma nak tanya kalau saya nak beli washing machine ngan dryer tu sahaja berapa price setiap satu?..

Maknanya cuma machine sahaja, piping ngan wiring saya wat sendiri..... Saya pernah wat survey price machine ni, ada dalam RM3500 satu utk washing machine, RM4500 untuk Dryer....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

:rolleyes: Assalamualaikum Zamri,

Cuma nak tanya kalau saya nak beli washing machine ngan dryer tu sahaja berapa price setiap satu?..

Maknanya cuma machine sahaja, piping ngan wiring saya wat sendiri..... Saya pernah wat survey price machine ni, ada dalam RM3500 satu utk washing machine, RM4500 untuk Dryer....

Terima kasih en KEPANGZ,

Produk keluaran saya adalah seperti berikut :

1. Washer "Flamingo" Smart Drive Heavy Duty 10.5kg = RM4,800.00 ( sebelum discount )

2. Electric Timer Dryer Heavy Duty 10.5kg = RM 5,000.00 ( sebelum discount )

3. Electric Auto Sensor Dryer Heavy Duty 10.5kg = RM 7,000.00 ( sebelum discount )

4. Gas Timer Dryer Heavy Duty 10.5kg = RM 6,500.00 ( sebelum discount )

5. Washer "Flamingo" Coin Operated Smart Drive Heavy Duty 10.5kg = RM7,200.00 ( sebelum discount )

6. Electric Timer Dryer Coin Operated Heavy Duty 10.5kg = RM 7,400.00 ( sebelum discount )

7. Electric Auto Sensor Dryer Coin Operated Heavy Duty 10.5kg = RM 9,400.00 ( sebelum discount )

8. Gas Timer Dryer Coin Operated Heavy Duty 10.5kg = RM 8,900.00 ( sebelum discount )

:rolleyes:

Edited by zamri_laundry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

insyaAllah saya akan emailkan secepat yang mungkin.

Terima kasih :rolleyes:

salam en zamri... zie still belum receive email dari u...

zie baru beli bisnes dobi dah 1 week beroperasi...

macam mana Gas Timer Dryer Heavy Duty 10.5kg = RM 6,500.00 ( sebelum discount ) berfungsi yer?

mana jimat coz zie guna gas biase jer... thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam en zamri... zie still belum receive email dari u...

zie baru beli bisnes dobi dah 1 week beroperasi...

macam mana Gas Timer Dryer Heavy Duty 10.5kg = RM 6,500.00 ( sebelum discount ) berfungsi yer?

mana jimat coz zie guna gas biase jer... thanks

Alhamdulilah , saya dah pun emailkan hari ini. Maaf keran lambat email.

soalan : macam mana Gas Timer Dryer Heavy Duty 10.5kg = RM 6,500.00 ( sebelum discount ) berfungsi yer?

mana jimat coz zie guna gas biase jer... thanks

jawapan : Dryer gas adalah lebih jimat kos elektrik berbanding dryer elektrik. Gas Timer Dryer Heavy Duty 10.5 kg keluaran saya boleh menggunakan gas domestic ( rumah ) @ industri

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam cik Zamri

saya pun berminat untuk dgn dobi layan diri..boleh email kan saya maklumat lanjut di

[email protected]

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam cik Zamri

saya pun berminat untuk dgn dobi layan diri..boleh email kan saya maklumat lanjut di

[email protected]

thank you

Terima kasih adeqma, saya telah pun email broucher dan mengenai produk. sekiranya ada pertanyaan, sila hubungi saya untuk mendapatkan keterangan yang lebih jelas.

Pihak syarikat akan menolong sepenuhnya sekiranya anda bercita2 untuk membuka kedai dobi. Kami akan merealisasikan impian anda.

Sekian.

tq

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now