• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Senarai Topik-topik Menarik

4 posts in this topic

Posted · Report post

salam..link2 kat atas cam da mati je...

xde ke yang baru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

utk bukak link2 kat atas tu, just tukar [b]www[/b] kepada [b]forum[/b]..
same gak ngan mana2 link dari post yg lama2..
asalkan dia [b]forum.putera.com/tanya[/b], bleh guna cara ni..
;)
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hotfloppy' date='23 July 2010 - 04:20 PM' timestamp='1279873257' post='1042878']
utk bukak link2 kat atas tu, just tukar [b]www[/b] kepada [b]forum[/b]..
same gak ngan mana2 link dari post yg lama2..
asalkan dia [b]forum.putera.com/tanya[/b], bleh guna cara ni..
;)
[/quote]

dah tukar dah www kpd forum.
tp stay x jalan gak.
agaknya database forum lama dah di delete?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0