• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx

165 posts in this topic

Posted · Report post

Ishh,hairan betul aku tengok bil bulanan korang.Dah la pakai Streamix,laju,bayar pulak tak sampai rm100 pun.Aku ni dah la pakai dail-up,lembap nak mampus.Tiap-tiap 2 minggu sekali mesti ada problem,rosaklah, server down la,kena panah petir la,macam-macam alasan depa bagi,pas tu pulak kena bayar bil utk internet saja mesti lebih dari rm400 sebulan! sad.gif .Boleh mati oo tiap-tiap bulan tengok bil tenet aku ni.Pakai lak CDMA,line telekom kena bayar,line times.com pun nak kena bayar,bil telefon pun nak kena bayar jugak dan yang best tu,aku pakai prepaid!Boleh mati ooo tiap-tiap bulan kena macam ni. laugh.gif

kesianye ko x pe sbr 2 subur sure heboh...ehhh nanti ade lah 2

pas2 kolanyak ler sampai pagi tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kepada sesapa yang "masih" tak percaya yang line DSL streamyx boleh masuk dan keluar AVR/surge protector, yang masih tak percaya line dsl boleh buat "parallel" boleh click -> http://azuan.dyndns.org/BOX/diagramlinetelefonaku.JPG tengok diagram aku tu. nampak complicated atau berserabut. tapi macamtu la aku buat kat rumah ni sekarang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

panjang berjela cerita streamyx .. ni akoo nak tambah lagi satu cerita .. nak mintak tolong master2 kat sini ..

akoo baru masuk streamyx .. dapat modem zxdsl 831 nie ... problem skang modem nie konflik ngan wireless router akoo nie .. akoo tak leh wifi .. akoo hook up modem to kat WAN router akoo tu pon tak jalan .. akoo dah disable segala benda dalam modem tu tapi tak moh jalan gak ..korang2 ada tak idea cemana nak pakai modem tu + wifi akoo nie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai usb punya wifi, ok jer.... modem (aztech305e) --> switch --> pc aku ---> usb wifi ---> pocket pc. pocket pc aku xder conflict nak surf tenet pakai wifi tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

panjang berjela cerita streamyx .. ni akoo nak tambah lagi satu cerita .. nak mintak tolong master2 kat sini ..

akoo baru masuk streamyx .. dapat modem zxdsl 831 nie ... problem skang modem nie konflik ngan wireless router akoo nie .. akoo tak leh wifi .. akoo hook up modem to kat WAN router akoo tu pon tak jalan .. akoo dah disable segala benda dalam modem tu tapi tak moh jalan gak ..korang2 ada tak idea cemana nak pakai modem tu + wifi akoo nie ?

ade banyak cara nak pasang sistem wifi tuh..tengok ko nye hardware camne, kalau aku buat camnie

1) pc>> hub/switch >> modem (aku set router)

>> wireles access point (wifi)

ataupun kalau takde hub/switch

2) pc >> wireless access point (wifi) >> modem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wahhh....modem aku kena panah petir....sedih2....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Arkkkkkkkkk!!!!!!! ada sesiapa blh tlg, masalah ni terjadi pulak dah. mad.gif

line streamyx akan terputus-putus setiap 5 minit. sad.gif

hari tu dah ok sat, blh guna 24jam sehari, lani 5 minit guna, 20saat tunggu line reconnect dan berulang-ulang. ph34r.gif

tanya telekom dia kata sabar sat dok cari problem, tapi bulan2 kena bayar RM88 tak dan potong2 pulak tu dry.gif

ada sesiapa yang pernah kena masalah macan ni tak? kalau ada tlg bagi tau sama macam mana nak selesaikannya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Arkkkkkkkkk!!!!!!! ada sesiapa blh tlg, masalah ni terjadi pulak dah. mad.gif

line streamyx akan terputus-putus setiap 5 minit. sad.gif

hari tu dah ok sat, blh guna 24jam sehari, lani 5 minit guna, 20saat tunggu line reconnect dan berulang-ulang. ph34r.gif

tanya telekom dia kata sabar sat dok cari problem, tapi bulan2 kena bayar RM88 tak dan potong2 pulak tu dry.gif

ada sesiapa yang pernah kena masalah macan ni tak? kalau ada tlg bagi tau sama macam mana nak selesaikannya

Mengganasla di kedai telekom.. hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah 3 kali aply strimix , telekom kata jarak rumah 6KM tak leh pasang, macam rumah aku, ada risiko. aku cakap aku tak kira, nak juga. dia pun jumper la line tepon umah aku dengan port strimix kat ibusawat nye, dia suruh aku test dulu ada tak lampu DSL, aku try dari rumah siap login guna kawan kaupunye akaun strimix,

hasilnya, memang boleh... yeesss laju gilos, bil tepon tak pakai, bil akaun tak pakai, free je la.. sebelum ni guna dialup satu bulan RM200 bitepon. dan sampai skrang tak diskonect pun walaupun rumah aku lebih 5KM...syukorr

kesimpulan, kau org apply je stimix ni walau lokasi jauh, test dulu arr..

wasalam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memang boleh pun tak ada masalah. cuba dia kasik 'cadangan' je sebab kalau nanti ada masalah drop gila jangan salahkan diorang. tapi benda tu sebenarnya 'prosedur diorang' bila nak install apa2 jenis line. bukan setakat DSL je, leasedline pun diorang guna prosedur macamtu. dulu masa aku buat billing untuk leasedline, diorang siap ada 'extra charges' kalau termination point tu lebih dari 4km dari ibusawat terdekat. sebab diorang install benda macam 'booster' untuk pastikan kualiti talian tu sama macam 4km kebawah. streamyx ni best effort, bergantung kepada kualiti copper dan bergantung kepada jumlah user kat kawasan tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tongue.gif free?? huhu. tunggu la akaun dah setting semua.. bil sampai gak ler!!! hehehehe biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo jarak dari ibusawat 25km tapi nak pakai stimik jugak. ada jalan ke? kalu cakap line drop pun kita tak bising dia nak pasang ke?

kusanagi no kenda.. azuan.. mus3na.. bagi tau sket aii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmm.. kalau dah 25km aku rase tak dapek la ko..kalau setakat beza 1 atau 2 kilo..kalau naib ko baik bleh la jugak diorang enable kan!!

kalau nak ikutkan cara logic boleh, takde salah.. tapi tu la masalahnya dikemudian ari.. yer lah..skang ni pun ade yang masuk streamyx aply 384/128 tapi test bandwith hanya dapat 100 atau 200 dah bebising internet slow la.. ini la.. itu laa.. tongue.gif tu yang dalam pemasangan ikut prosudure streamyx iaitu 5km dari RDSLAM, blom lagi yang lebih jauh.. euehuhe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ade hehehe aku keje kat telekom hahahaha  biggrin.gif any soalan wellcome  smile.gif

kusanagi..aku baru daftar 9/9/2004 sept...aku duk kajang...ehhehe..bleh tak ko tolong percepatkan daftaran streamyx aku... MIPS Order aku: 111-20040909-000338761 ...aku amik yang takde modem....patut kah aku beli modem dulu or tunggu line confirm baru beli...citer skit ok kusanagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Baru aje nak kuar dari dialup.. dah termasuk pulak CDMA... tau je la kan CDMA nih nak connect brapa lama ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0