• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Ni Aku Punye Speed Test..

151 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Ni aku nye yg latest..

1mb package rm88...tp dpt 2mb kat ADSL

PENANG

264086132.png

KL

264085754.png

SINGAPORE

264085951.png

Edited by NSTechSquad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

264450896.png

aku punya sloww siut je laaa

Edited by langutara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Penang

264456064.png

KL

264456611.png

Singapore

264456488.png

stremyx 1mb

Edited by pakau

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok ke ni???

265309535.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ni aku punya. Dok kawasan dungun. Pakej 1mbps.

265342600.png

265343059.png

Edited by Firestarter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ni aku nye

Maxis broadband yg slow... :(

Dok kawasan kota damansara

Malaysia

265602287.png

Singapore

265601493.png

sblm ni laju la jgk...sejak akhir² ni slow lak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni kat opis aku

265605290.png

ni saje aku gatei tgn test kat negara haram israel

265605667.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

server KL

265781935.png

server KL

265782497.png

Aku kerja kat Ladang server. Jadi thats why ISP aku lain...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

265768813.png

ar.. ni lak aku punyer speed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ni speedtest aku..sedih tol la tgk..

nak mendonload pon lembab gile rr..

Streamyx : RM 99 ~ 1 mbps..

SERVER K.L

267962204.png

Sengal tol la streamyx neh...

cam sia* jek..nyampah aku!!

SERVER PENANG

267962682.png

SERVER SINGAPORE

267962959.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe saje je nak test............................ :lol::lol:

268387091.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai 4 line internet cucuk ke load balancer..

kalau speed test cuma dapat salah satu line jee... dia tak campur 4 4 line tu...

kalau download pakai flashget baru boleh naik sampai 500KBps..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

penang server:

268432014.png

singapore server:

268433325.png

cmne korang punya speed bole cecah ribu2 ek?aku gune streamyx 1mb gak..huhu

Edited by geniousboy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[tu kena deal dengan technician dia laa :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[tu kena deal dengan technician dia laa :rolleyes:

yup..pandai2 ejas..

kalo ko selalu bebel sblm ngan tm nih..technician diorang slalu dtg tmpt ko..bla dah slalu dtg..kenal2 la lagi..

hehe..kasi koutim..leh nyer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lorr..camtu plak eh?kna baek ngan technician bru leh dpt speed kaw2 punye?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sje testing opis aku 1..2..3..

269156180.png

tapi ini bkn line 1 mbps yea.. nntikn salah fhm hehe :lol:

Edited by Don Juann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

269193511.png

ni streamyx 1.0mbps

269194559.png

269194794.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakej 1mb

sblum ni donlot speed 700-800 lbih jek

pastu start 21hb lepas ade problem line. TM ckp ade masalah kabel(kena curik kot)

baru je jap tadi ok balik..

nie lar keputusannyer.. hehe :P

343581975.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(atye @ May 6 2008, 05:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ni speedtest aku..sedih tol la tgk..
nak mendonload pon lembab gile rr..
Streamyx : RM 99 ~ 1 mbps..

SERVER K.L

Sengal tol la streamyx neh...
cam sia* jek..nyampah aku!!


ko dok mane bro?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ni saya punya.. x stabil.. kadang laju.. kadang2 mengila





4mb + 1mb --> wan --> koreng





Edited by koreng

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post




Ni aku punya, pakej 512. Kadang2 leh 800kb/s. Tah betul ke streamyx ni. Takat ari ni alhamdulillah OK je kt tempat aku. Cuma modem billion je wat hal, lampu PPP x nyala. Kena ping banyak kali baru nyala balik. Edited by matdynkk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post



nie plak aku punya speedtest guna streamyx 512kbps biggrin.gif Edited by Boyzgamers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post



distance tu utk pe yek?
ni streamyx tp x guna kabel..
gune wireless...

aku try lg skali kuar ni lak

Edited by MarinaMI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE (killercode @ Jan 31 2007, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asal main local punya server...

Main la kat kat luar....

Ini tak pakai proxy atau VPN service....

Direct test...

Harap maklum...








ni aku punya:



hmmmmmmm...malaysia punya mang teruk lorrr...bukan nk pelekeh..tapi inilah kenyataanya dry.gif


yg ni..aku rasa test yg paling jauh...cuba bandingkn ngan aku test yg malaysianya huh.gif

Edited by darknite84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now