• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Ni Aku Punye Speed Test..

151 posts in this topic

Posted · Report post

power gak ko nyer tapi uplod ko slow laaa

Tq...kerana beri ulasan...ada sesiapa lagi pakai Jaring...apasal upload manyak slow ha...

Dail-up punya orang takde ke...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

182173582.png

Kat opis gak ni :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

182180633.png

Ha...yang ini speed ana guna Celcom GPRS...3G tiada coverage kat pejabat...

Slownya speed...baca suratkhabar boleh la...kut

Edited by electron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pakej 1mb RM88/month

Lokasi : Sg Udang,Melaka

PENANG

182471101.png

KUALA LUMPUR

182471440.png

SINGAPORE

182471709.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni aku nya pulak..

server penangfon

182605674.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

arulsr, camne ko pakej rm88 boleh cecah 2mb/s???? celaka streamyx! :P

hehe actually aku nye line ok jer...haha... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ntah..2 tahun lepas..kwsan umah aku 8mb(8064)...setahun lepas, aku sangkut bil 3 bln tak bayar..trus down 1024..then awal tahun ari tuh..tgk2 dah naik 2048...huhu.. :lol::lol:..

p/s : mane tau..thn depan dptla 4mb ker...huhu...

ScreenShot adsl aku..

adsl.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakej homeprepaid RM66 512 kbps

ok tak speed kat bawah

184403877.png

184404566.png

184404800.png

184404975.png

184405117.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kenape line aku slow malam ni ?

Package 1mb

201767812.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

201763585.png

ni aku nyer speed.. lgi pun dlm sblan ni lemab je smacam. call operator stream haram buta it smua ikut manual jer!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ni speed aku kat umah Kuantan.

208382960.png

208380661.png

208381386.png

208382499.png

208383314.png

Edited by januox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ni kat office client (KL):

208592567.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku heran ler..kenape kejap lain kejap lain ek?

208614955.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nape server bertukar-tukar.. tak fahamlah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok X ni?

210277436.png

sape yg pkai maxis broadband...n dpt lg power dr ni?

aku nk tau brapa paling tinggi leh dpt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

standed ler tuh kalo tak ikut speed yg ngko idamkan, dah nama pung "shared bandwidth", kalo nak ngam2 subscribe ler leasedline. amek contoh paling mudah ler, "shared hosting" dgn "dedicated hosting". klu shared hosting tuh, ngko share ram/harddisk/cpu/connection yg sama dgn beribu user lain, pasai tuh bayo pun murah ;)

tapi ngko test download/upload between your pc dgn pc jiran sebelah, connect guna streamyx, pasai dier guna dslam yg sama, aku brani jamin speed ngko sama mcm dalam pakej! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

speed streamyx aku malam ni punye. dahsyat kan. korang punye tak dahsyat macam ni ke. :lol:

212326683.png

pagi ni lagi dahsyat. apa pasal tm dah tenat macam ni sekali. tensen betul.

212508703.png

Edited by nie feng

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

package ape tu 1mb ke?normal le tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

215492008.png

:lol: :lol:

Edited by syahbi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apasal dengan kau punye speed internet kau al-siput? -_- Mula2 macam siput :lol: ...Last2 speed macam lipas kudung... :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe

itu line sekolah aku...

time macam siput tuh time ramai guna...

time macam lipas kudong tuh time tak ramai guna..

:D

bleh tengok speed line aku kat cni...

http://al-siput.blogspot.com/2007/11/download-speed.html

tak sempat nak update...

baru² nih aku donlod laju lagik...

200-300kbps untuk 1-1 file..

time tuh dekat 10 file rasanya aku donlod... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehehe..bagus benda nie..hueheuhe....best!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Asal main local punya server...

Main la kat kat luar....

Ini tak pakai proxy atau VPN service....

Direct test...

Harap maklum...

79249030.png

79251459.png

79250967.png

mcm mane nk men server luar r...tlg ajar skit....ni aku punya speed ....

217254072.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nie aku nyer... jaring wireless broadband... pakej yg 7++ tu... huhu

238986335.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now