• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Oh Streamyx

331 posts in this topic

Posted · Report post

yg tu boleh kawtim...jangan risau...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku Nak Lepas Geram..

Aku Baru Daftar Streamyx..

1st aku nak daftar aku g la tmpoint..

isik borang lps 2 nak sign tuan punyer fixline(merangkap mak aku la sebab name dier)..

so aku bawak balik umah isik..

esok 2 aku g nak anta borang..

sesak giler..

sendat,padat,ketat sumer ade..

lame aku nunggu tansion aku..

last2 aku nampak pc yg tmpoint bagi untuk free surft internet...

aku pon teringat nak reg on9 jer..

aku p la reg online just nak no ic mak aku jer..

aku cal mak aku mintak numb ic pas2 aku reg ler..

dalam form 2 cume ade contractor datang pasang kan..

so dier suh pilih date biler contractor 2 nak dtg umah aku..

aku pilih la date sesuai..

anta form pas 2 blah..

punyer la senang..

so esok 2 aku dapat mail dorang ckp aku nyer account dah reg..ok jer..

mase date contractor 2 nak datang ade la minah ni call ckp nak contractor pasang ke atau sendiri pasang..

aku cakap la sendiri pasang..bukan susah pon nak pasang..cucuk2 dah siap..

tapi lepas minah 2 call contractor 2 lak call dier ckp nak pasang modem..

aku pon pelik..aku suh je la dier dtg..

biler dier nak active je aku nyer id dier ckp order dah lain..(yer la sebab minah 2 call aku ckp pasang sendiri)

panas gak la contractor 2..dier ambik modem n blah..aku pon panas gak..elok2 leh surft internet trus punah..

esok modem 2 sampai..deorang anta gner pos laju..

so aku pasang je la..n gner id yg dorang anta kt mail aku 2..

klo pasang sendiri kene activekan gner sms..

aku nak activekan x bleh..aku dah tansion giler..

aku call la streamyx nyer care line..

dier ckp dah tuka id ngan kene tunggu 14ari ke kot..argh sialan tol...lame gile kene tunggu..

las2 aku call contractor yg datang umah aku ari 2..esok dier datang nak active acc aku dier cakap tuka id lagi..

bodoh tol..bape kali nak tuka da..mase dier nak active tu..prob lg...link aku x siap lg..

hanjing giler..ari2 ari jumaat..dier ckp mungkin technician2 dah klua g smayang..so dier suh tunggu lampu link/dsl 2 x blink dalam pukul 3-4 deorang buat..contractor 2 ckp..x pe..tunggu lagi..sampai pagi esok cam 2 gak..aku call care line balik dier ckp kene tunggu lg salam mase 7 ari berkerja..baru deorang buat link aku..mau meletup jantung aku..aku ingt nak marah je org 2..x jd sebab pompuan lak..saba je la..2-3 ari lepas 2 baru ok..aku call contractor 2 suh dier active kn acc aku..sejam dua cam 2 dah ok..bleh surft..

aku reg awal bulan dekat ujung bln baru bleh gner..

punya teruk management streamyx ni..

macam sial..

Edited by oxide

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ermm...ko baru brape hari kat forum ni?...tak nampak ke testimonial ijurq tu?ahaks...kan ke less than 2 hari dah leh online?...minyak pun jimat...uhuhuhu...dah le dpt 110% rebet...rugi woo ko tak amik kesempatan...

anyway, diorang kena cancel order lama dan buat order baru kalau ada pertukaran...bila dah order baru kena id baru sebab id lama belum recycle...

jadikahlah pengalaman ko ni sebagai pengajaran...kalau member2 nak register just contact aku...

p/s:baru perasan ko join semalam...ahaks...

Promosi baru...FREE* 3 months HOTSPOT with new streamyx registration...

*tertakluk pada syarat dan peraturan...hehehe

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harap sesape yg nak register streamyx tak just register ngan sesape di luar sana. walaupun promo menarik...register ngan agent bertauliah je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harap sesape yg nak register streamyx tak just register ngan sesape di luar sana. walaupun promo menarik...register ngan agent bertauliah je...

kalau register ngan hang..hang dapat komisen 150% ke dari price package tu? ke bape2 dapat?

kasi la cutting komisen ngan customer yg register ngan hang bro..

baru ramai nak register.. :)

just opinion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biasa la...aku mmg bagi special ngan customer2 aku...dah la track bagi buleh online dlm 2 hari je...huhuhu...sapa lepaskan peluang ni mmg rugi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

streamyx-super.gif

It’s not too good to be true. It’s good and it’s true. Just sign up between 1 April and 31 May 2007! Broadband your life with Streamyx today!

CALL ME NOW !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

marriiiiiiiiiiiiiii...mariiiiiiiiiiiiiiiiii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

marriiiiiiiiiiiiiii...mariiiiiiiiiiiiiiiiii

hari tu aku tanya ko,klu aku terminate yg streamyx aku skrg ni pastu amik yg pakej ko ni camne?? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tmnet bb phone tu padia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

boleh scorps...tak jadi masalah...tapi yg activation 75 tu kena lagi sekali la kot...aku rasa baik ko p tmpoint upgrade/downgrade...diorang bleh buat...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow ... promo lagi ...

Apasal waktu aku reg 'TM' tak buat promo kat aku. Baru reg 17/3 hari tu ambik Package 512 RM66.00

Bil pon tak sampai lagi.

Boleh upgrade ke package promo ni tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

status permohonan anda :siasat siap

sebab:investigate order 5-7 km

apa sebenarnya masalah ni ar??minta tolong sesgt...aku nak pakai stemyx ngn segera..coz byk projek nak setle..sesapa harap membantu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gapios...u ke yg call i?sorry...bz sket...problem u ni jarak umah u dgn telekom jauh >4km...biasa nya tm tak bagi service sebab takut quality service teruk sgt...anyway biar dulu order u tuh...bila system dah upgrade, diorang akan call utk bagi service...tapi might take long time...i suggest u visit celcom centre...tanya pasal 3g...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya...sy yg call td...tp kan,jarak umh sy dgn kompleks mahkamah dlm 500m saja..tak jauh mana pun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

err...ape kene ngene kompleks mahkahmah dgn telekom?ahaks...anyway dia bukan jarak fizikal...dia jarak cabel...kalau cabel tu pusing jauh maka jauh la jarak, walaupun fizikal cuma sebelah menyebelah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

err...ape kene ngene kompleks mahkahmah dgn telekom?ahaks...anyway dia bukan jarak fizikal...dia jarak cabel...kalau cabel tu pusing jauh maka jauh la jarak, walaupun fizikal cuma sebelah menyebelah...

ooo..itu macam ke..hheheh.tp kalu dr segi fizikal mmg pelek la..coz nak kata umah saya kawasan solok jauh sekali la..misal kata la,jiran2 tedekat ngn sy nak apply stemyx gak,leh ke telekom buat sesuatu..

Edited by scorps
double post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup...suruh semua register as waiters...sebab tm akan clearkan waiters asap...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup...suruh semua register as waiters...sebab tm akan clearkan waiters asap...

x paham ler..mr pharez!!waiters asaP????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pengalaman Pok Den reg streamyx, Gi Boot TM Streamyx kat Giant JB pastu tanya minah yg jaga dier kata ade service kat area Pok Den. Pastu reg 'Streamyx in a Box' sendiri pasang kat umah. amik 1MB Dynamic IP lepas 3 hari dah leh surf Internet. Habis citer. Cumanyer masih tak paham apasal biler dpt IP 60.x.x.x lembab sgt arr?? kalu IP 218.x.x.x atau 219.x.x.x laju giler. sapa bleh bgtau apasal jadik cam nih. IP 60.x.x. nih dtg dari mana????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pengalaman Pok Den reg streamyx, Gi Boot TM Streamyx kat Giant JB pastu tanya minah yg jaga dier kata ade service kat area Pok Den. Pastu reg 'Streamyx in a Box' sendiri pasang kat umah. amik 1MB Dynamic IP lepas 3 hari dah leh surf Internet. Habis citer. Cumanyer masih tak paham apasal biler dpt IP 60.x.x.x lembab sgt arr?? kalu IP 218.x.x.x atau 219.x.x.x laju giler. sapa bleh bgtau apasal jadik cam nih. IP 60.x.x. nih dtg dari mana????

TMNET beli la IP tu ... masukkan group Ip tu ke router TMNET..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x paham ler..mr pharez!!waiters asaP????

waiters...atau penunggu..maksudkan kalau ada network dia akan kasi org yg sedia menunggu la dulu...dia akan cuba clear (kosongkan) penunggu ni ASAP as soon as possible (secepat mungkin)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

waiters...atau penunggu..maksudkan kalau ada network dia akan kasi org yg sedia menunggu la dulu...dia akan cuba clear (kosongkan) penunggu ni ASAP as soon as possible (secepat mungkin)...

ok...makaseehh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Masih terbuka sesapa lagi nak mendaftar dgn agen paling cepat dalam Malaysia...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now