• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Oh Streamyx

331 posts in this topic

Posted · Report post

1.Boleh pakai telefon rumah prepaid, provided ko dah ada telefon rumah prepaid tuh...new registration phone uma prepaid mmg tak dibenarkan dah...tapi kalau dah ada bleh je nak register streamyx...tapi pakej dia mahal sket dari biasa...tambah rm18 dari pakej biasa...

2.p2p boleh lagi...cuba search forum2 berkaitan...mesti dpt jawapan...tapi maybe slow sket la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

strange...ko call bhgian credit 1300881515...diorang leh detect penggunaan login name/password ko...kalau tak pernah login seperti ko cakap, mmg takde masalah nak adjust...nak 0 kan terus pun boleh...tapi kalau dah pernah login pakai id tu kat tpt lain masalah sket la...

erm mmg xpena log in pown...nnt me cuba usha call number tu..

nak 0 kan apa eh?bil ke? huhhu..

jgn ah mara..tp kontrektor tu kata dia da naik pangkat kat TM(ni kira agent gak eh?)sbb nta apala..

yg tinggi dia dpt tu... huhu

btw tq so much... eh bro :D

nak tanya skit ni bill ble check online kan?

manatau xdpt settlekan .. rasanya nak byr ansur² (online)

takut muda² da d blacklis kan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh je check bil online...tapi aku rasa baik ko deal dulu nak kurangkan bayaran tu kalau tak dapat 0 pun...sebab rekod tak penah login...citer habis2 ngan diorang tgk pendapat diorg camne...lain la kalau agent ko wat dajal, dia login pakai akaun ko...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

rumah aku belum dipsang lagi line telefon...so macamana???bleh apply sekali dengan line telefon tak???

so bayaran sebulan rm26+rm77+5% cukai..........betul tak apa yang aku kira nie???

*modem free tu ada lagi tak???hehehe

Edited by casttelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salah...25+5%+77...hahahaha...boleh je...scan ic ko, email dgn alamat pemasangan dan no contact...email aku [email protected] ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bagaimana kalau berkenaan port rosak?

dah sebulan lebih dah streamyx aku tak dapat...

cis cis... tmnut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

THX pharez....hope dalam minggu ni aku bleh pasang internet kat rumah aku...hehehe....kalau service ok, nnt aku bagi testimonial kat sini...segala maklumat aku dah emailkan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh je check bil online...tapi aku rasa baik ko deal dulu nak kurangkan bayaran tu kalau tak dapat 0 pun...sebab rekod tak penah login...citer habis2 ngan diorang tgk pendapat diorg camne...lain la kalau agent ko wat dajal, dia login pakai akaun ko...

pena g opis TM la citer benda yg sama masa tuh ingat nak byr la ansur² ..

masa tu baru 3-4bulan xsilap bil tu,ingatkan ble settle tp hampes la kena hadith

dgn org TM tu dia kata tu bukan tanggungjawab dorang,tanggung sdri ah...

pastu dia suh g opis sebla jumpa sorang lagik customer service tu pon kata benda yg sama..

huhu langsung xmesra alam .... takot da g sana ..

harapla xda yg log in id aku tu ehehe,ble check rekod eh sapa yg guna?(klu id tu da pena guna)

sbbnya masa moderm sampai ruma,mmg id tu xble guna da....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu ade khabar angin yg cakap ade pakej 2mb? bile ek? boring la asik download dapat 120kbps rate je. tu pun dah max. kalo tgh gile, dapat la 140-160. nak gak try 200kbps rate taim download.

cara nak masuk??

ko taip kat address bar of browser internet tu.

taip gateway number of modem tu..

contoh 192.168.1.1

DSL600E0.jpg

DSL600E1.jpg

tapi, ko dah ader ke modem ni?? :huh:

aritu ade tersilap tekan. kluar mende ni. tak sangka lak mende ni upenye. so, ape function die? password ngan id tu based on ape?

die cakap bukan ISP punye id pass, maknenye, bukan strimix punye id pass la kan? abis tu? cemane nak tau? atau kene config sendiri?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pena g opis TM la citer benda yg sama masa tuh ingat nak byr la ansur² ..

masa tu baru 3-4bulan xsilap bil tu,ingatkan ble settle tp hampes la kena hadith

dgn org TM tu dia kata tu bukan tanggungjawab dorang,tanggung sdri ah...

pastu dia suh g opis sebla jumpa sorang lagik customer service tu pon kata benda yg sama..

huhu langsung xmesra alam .... takot da g sana ..

harapla xda yg log in id aku tu ehehe,ble check rekod eh sapa yg guna?(klu id tu da pena guna)

sbbnya masa moderm sampai ruma,mmg id tu xble guna da....

bleh bagi id? ...call dulu no tu tgk apa diorang kata...at least dpt kurang sikit pun jadi la kan?

imam...2M mmg dah ada kat certain area cam cyberjaya...tapi tmnet takleh bukak kat semua tpt lagi takut tak leh met customer expectations...pelan2 la kayuh...hehehe...ko pakai pakej apa yg dapat 120kbps tu?tu AMAT low untuk pakej 1Mbps...at least kena dapat 700++kbps...unless ko maksudkan 120kBps...

192.168.1.1 tu login dan id modem...totally different dgn streamyx...berbeza ikut modem brand/model...itu pun kalau masih default...

bagaimana kalau berkenaan port rosak?

dah sebulan lebih dah streamyx aku tak dapat...

cis cis... tmnut!

apa masalah tuh?bleh detail sket?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu ade khabar angin yg cakap ade pakej 2mb? bile ek? boring la asik download dapat 120kbps rate je. tu pun dah max. kalo tgh gile, dapat la 140-160. nak gak try 200kbps rate taim download.

aritu ade tersilap tekan. kluar mende ni. tak sangka lak mende ni upenye. so, ape function die? password ngan id tu based on ape?

die cakap bukan ISP punye id pass, maknenye, bukan strimix punye id pass la kan? abis tu? cemane nak tau? atau kene config sendiri?

yg tu klu ko nak setting mdoem jadi router mode ke,nak buat port forward ke, nak buat ip filter ke,

dan lainlain lagi,

klu setakat nak gunautk kegunaan biasa ,baik guna manual dial up jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ohh...itu macam ka? ade tak site2 yg leh ajar cemane nak setup LAN atau pun care2 yg macam setting modem jadi router mode ke ape ke?

dlm proses nak blajar lebih lanjut ttg networking ni. taun depan takde la terkial2 kat dalam class,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ohh...itu macam ka? ade tak site2 yg leh ajar cemane nak setup LAN atau pun care2 yg macam setting modem jadi router mode ke ape ke?

dlm proses nak blajar lebih lanjut ttg networking ni. taun depan takde la terkial2 kat dalam class,

basic ada kat sini http://forum.putera.com/tanya/t19296.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

CEPAT !!! CEPAT !!! FREE MODEM MASIH AVAILABLE UNTUK PAKEJ 1Mbps RM77/bulan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

CEPAT !!! CEPAT !!! FREE MODEM MASIH AVAILABLE UNTUK PAKEJ 1Mbps RM77/bulan...

nak tanya sikit,pakej ni lepas 2 tahun kena bayar rm88 atau Rm99 sebulan???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau ikut rate sekarang RM88...most probably akan kurang...takkan rate 1Mbps masih RM88 lagi 2 tahun...tak kompetitif la dgn kedatangan Wimax, PLC, etc...personal opinion aku la...hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bleh bagi id? ...call dulu no tu tgk apa diorang kata...at least dpt kurang sikit pun jadi la kan?

id :: aslinah

tlg check dlu ah bro.. eheh pastu nak suh abg yg call..

loghat sabah pelat sgt..takut sukar bkumonikasi plak.

tp b4 dis abg me pena call jugak la.....

kesimpulannya kena byr gak...

bro tlg check lok la....klu tau id tu blom pena guna.

atleast ada gak alasan yg STRONG..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ermm...setelah teliti rekod account ko aku rasa ni kes berat...penyelewengan oleh reseller...untuk makluman yg registerkan ko tu CASO...authorized agent TMnet dan bukan staff tm/tmnet...

berdasarkan kisah yg ko citer kat atas tu penah citer kat telekom?

pakej yg ko register without modem dan self install...adakah agent bagi free modem?installation lak ko suruh agent install ke ko suruh tm install?dlm account ko nih self install...maknakata lepas 7 hari tm buat jumper, account tu akan auto activate...ko kena masuk dlm report ko nanti ko suruh tm install tapi agent set jadi self install...details ni akan bagi kelebihan pada report ko...aku cadangkan ko tulis detail kronologi...nama agent, no telefon, etc...ko buat report dan email kat aku sekali...aku try buat internal report...tapi ko kena list detail semua masa ko call 1300881515 tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ohh ye ke?tp bisnes kad agent tu btol² da xda dlm simpanan..

seingat me dlm kad tu ada letak assistant manager of Tm xsilap..

huhu..nnt usha carik ...

erm pakej rm66 , without moderm.Masa kontrektor dtg ruma slps 3bulan tu adala dia kasik moderm aztech dial up...kontrektor tu la yg install byr rm80,mmg agent tu janji nak kasik moderm free.bila cuba guna id aslinah tu xdpt,then try guna id kontrektor dpt.Pastu dia bgtauk la id me tu mgkin kena block ..

bro..ada kebarangkalian ke report ni d accept?sbb masa g opis TM pon dowang xlyn masalah ni..

sy akui gak silap sdri sbb da bil ke-4 baru g report masa tue..

ble advice sket.....huhu takot pla lain jadinya......

klu susah sgt,mmg cdg nak byr ansur²...keke tp klu ble dpt less lagik sng ati ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

u cerita betol2 kronologi semua...pasti tm bleh bantu...takde masalah...nama agent tu apa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez nak tanye skit,kalau upgrade package 44 ke 66 ade kena cas pape tak?pastu dia tambah tak kontrak kite lepas upgrade pasal aku dah guna setahun lebih,dah abis kontrak asal dah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez nak tanye skit,kalau upgrade package 44 ke 66 ade kena cas pape tak?pastu dia tambah tak kontrak kite lepas upgrade pasal aku dah guna setahun lebih,dah abis kontrak asal dah...

rasanya tak kena tambah apa2 ,

cuma kena tambah duit masa byar bil laa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

u cerita betol2 kronologi semua...pasti tm bleh bantu...takde masalah...nama agent tu apa?

MR. Victor

tgh push la nie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

craze..takde caj...kontrak tambah setahun...tapi kalau nak terminate pun biasanya diorg tak kisah...kalau nak upgrade aku leh buatkan...

strange...good luck...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kontrak tambah setaun?....ni yang aku malas ni.....so xleh terminate langsung la lps abis setahun baru bleh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now